Cocuk Esirgeme Kurumu - Cevap

SAYI : B.02.1.SÇE.0.65.00.03 / 242 A N K A R A
KONU : Bağış 31.01.2007

Sayın http://www.ekonomiturk.blogspot.com/ Yetkilisi,

07.01.2007 tarihli dilekçenizde “Ekonomi Türk blogumda okuyucularımı kurumunuza bağış yapmaları için teşvik ediyorum (Blogumuzu günde ortalama 500 kişi ziyaret ediyor). Bir kaç tane okuyucumuz internet üzerinden bankaları aracılığıyla (Yapı Kredi Bankası) havale yaparken problemle karsılaştıklarını ve para gönderemediklerini belirttiler. Bağışlar ve Yardımlar ile ilgili web sayfalarınızı güncelleyip, banka havalesi dışında da alternatifler (Amerika'da olanlar için Paypal gibi) sunabilirseniz bizlerin isini de kolaylaştırmış olursunuz.
Blog gelirlerimizi kimsesiz çocukların eğitiminde kullanacağımızı açıkladık, okuyucularımızdan da kurumunuza bağış yapmalarını istiyoruz, hatta bazı yazılarımızı okuyabilmeleri için kurumunuza bağış yaptıklarını kanıtlamalarını istiyoruz. Internet üzerinden bağış yapılmasını kolaylaştıracak teknolojiler kullanmanız alacağınız bağışları da daha fazla arttıracaktır diye düşünüyorum
.” demişsiniz.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Kurumumuz 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun yürürlüğe girdiği 01.01.2006 tarihinden itibaren genel bütçeli kurumlar arasına alması nedeniyle ancak Başbakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü tarafından muhasebeleştirilen banka hesapları aracılığı ile nakdi bağış kabul edebilmektedir.

Kurumumuz internet sitesinde Bağış ve Yardımlar başlığı altında Kurumumuza yapılacak bağışların nasıl yapılacağı konusunda bilgi verilmekte ve bağış hesap numaraları yayınlanmaktadır. Ayrıca İnternet üzerinden yapılacak bağışların daha kolay ve güvenli yapılabilmesi için bağış hesaplarımıza ait IBAN numaraları ile bağışçılarımızın daha ayrıntılı bilgi edinebilmeleri için e-mail adresi ve telefon numarası da internet sitemizde yayınlanmaya başlanmıştır.

Kurumumuza yardım ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Türk Lirası ya da Döviz cinsinden yapabilecekleri yardımın belli bir amaç için kullanılmasını isteyebilirler. Bu durumda; bağışçılar yardımın Kurumumuzun muhtaç olan çocuklara, gençlere, yaşlılara ve özürlülere verdiği hizmeti göz önüne alarak hangi amaç için kullanılmasını istiyorlarsa, banka dekontuna yazdırdıkları takdirde yapmış oldukları bağış ve yardım sadece o amaç için kullanılmaktadır.

Kurumumuza yapılan şartlı bağışlar bağışta bulunan bağışçılar tarafından istenilen şartlar çerçevesinde kullanılıp kullanılmadığı denetlenmekte olup, “SHÇEK Hizmetlerine Katılımın Sağlanması ve Katkıda Bulunanların Onurlandırılmasına İlişkin Yönetmelik” çerçevesinde hizmetlerimize katkıda bulunanlar onurlandırılmaktadır.

Yakın ilginiz için teşekkürlerimizi sunar, bilgilerinizi rica ederim.


İsmail BARIŞ
Genel Müdür V.

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Anlasilan o ki bu kurumun pek yardima ihtiyaci yok. Uzun bir yazi yazmis ama hicbirsey anlatmamis. Yazik valla. Oysa kredi kartiyla yardim icin calismalarimiz devam ediyor diyebilse is bitecek.
Ah vatanim ah. Devlet parasi deniz. Bu kurumun ne ihtiyaci var disaridan yardima.

Adsız dedi ki...

bu cevapla birlikte kronik bir yarayı da tekrar görmüş olduk... sorunumuz ile ilgili devlet kurumundan bir çuval dolusu açıklama duyduk, ama aradan çözüm falan seçemedik. sayın genel müdür ne dedi belli değil... çözümden bahsetmek, çözemiyorsak da "maalesef yardımcı olamıyoruz" demek çok daha kısa olurdu eminim, ama devlet geleneğimizde bu yok sanırım.