Cem Uzan Buraya, Yumruk Havaya

Biz dusunce iscisiyiz, burada fikir ve projelerimizi sizlerle paylasiyoruz. Daha once Milliyetci Sifirci Partisi projesini sizlere anlatmis, ulkemizin bir cok ihtiyacina cevap verecek komple bir program sunmustuk. Vatan Gazetesinin mansetinde Cem Uzan'i elestiren bir haberi gorunce tekrar dusuncelerimizi sizlerle paylasmak istedik. Cem Uzan, mazotu 1 YTL yapacagim, emekliye iki maas bedava verecegim, findigi 8 YTL ve universiteleri bedava yapacagim turunden sozler vermis. Vatan Gazetesi de bu isin katipligi yapmis ve faturanin 24 milyar YTL tuttugunu hesap etmis, kaynak nerede diye soruyor.

Cem Uzan terlemesin, biz bu harcamalarin kaynagini cok onceden bulduk. Madem Demirel ve diger politikacilar bu gune kadar bize dise dokunur bir teklifle gelmediler, biz de Cem Uzan ile bu konuda is yapmakta bir sakinca gormuyoruz.

VOB nedir?     Taksi Şöförü   A Tipi Yatırım Fonu Nedir?   Olasılık nedir?   Dışsallık Nedir

Fikrimiz cok basit. Iki tane versiyonu var, stratejisine hangisi uyuyorsa onu kullanabilir. Ulkemiz her yil faize 50 milyar YTL'nin ustunde bir rakam harciyor. Birinci yontemde faizler sifira indirilerek yillik 50 milyar YTL'lik bir kaynak sippadanak diye ortaya cikarilabilir. Ikinci yontemde ise faizleri eksi %5 seviyesine getirerek 70 milyar YTL'nin uzerinde bir kaynak ortaya cikarip devlete 5 milyon memur alimi gibi ses getirecek, issizlik problemini kokunden cozecek bir projeye de imza atabiliriz.

Projenin detaylarini ogrenmek ve danismanlik hizmetlerimizden yararlanmak icin bu yazinin altina yorum birakabilirsiniz. Her turlu secmen kitlesine hitap edecek secim programi tasarlayacak kadroya Ekonomi Turk blogundan ulasabilirsiniz. Siz problemi getirin, biz cozumu bulalim.

7 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

cem uzanın bu programla devletin mali yapısını mahvedeceği,hazineyi borca batıracağı ortada. yani akp tez, cem uzan antitez...ikisinin de kukla oynatıcısı aynı,cem uzanın babası ve abisi hala firarda ve büyük ihtimalle ürdünde. peki ürdün hangi gücün kontrolünde...?

Deniz dedi ki...

Cem Uzan yüzde 7 oy oranini yine gecerse Kibris Rum Kesiminden iltica talep etcem :)
Buyuk konusmamak lazim, belli olmaz halkımızın hikmetine. Eger bu adam Motorolayı dolandırdı, IMF i de dolandırır seklinde Milliyetci pragmatist bir yaklasim halkimizin aklina yatarsa ki yatar, benim Kıbrıs yollarini tutman sart olur.

ahmet dedi ki...

Önerimi tekrarliyorum. Ithalati da sifirlayalim. Hatta ülkede üretilen ne var ne yok her seyi AB'ye ihraç edelim ki, iliskimizde 'karli çikan' taraf biz olalim. Yalniz bu formülde sorun su; herseyi ihraç ettigimizde vatandaslarimiz karinlarini doyurmakta zorluk çekecek, patir patir ölüp gidecekler. Ancak Milliyetçi Sifirlama'nin bu tür ufak tefek problemlerden yillacagini hiç zannetmiyorum. Fakat herseyi ihraç, hiçbirsey ithal etmedigimiz durumda bile cari fazlamiz sifir'in üzerine pek çikamayabilir.

Adsız dedi ki...

bence cem uzana büyük haksızlık yapılmakta bu sitede. onun bu ülkeye yaptığını kolay kolay kimse yapamaz. nasılmı?
cem uzan olmasaydı dyp ve mhp denen partimsiler şuan meclisteydi. bu bağlamda cem uzan allahın sopasıdır. ben bu seçimdede aynı başarıyı gösterip , aynı kökleri paylaştığı dyp ve mhp nin %10 altında kalmasını sağlayacağını umut ediyorum. allah O'ndan razı olsun ....
TKAT

Adsız dedi ki...

Her İşte bir hayır vardır derlerdi...

hakikaten bazen öyle olaylar oluyorkü vatanımızda sonra "abi bunda da mı hayır var" diye kendi kendimize düşünürken gel zaman git zaman işin arkasındaki hikmet inkişaf edip gözlerimize gözlerimize sokulur derecesinde bize hissettiriliyor.

Bunlardan biri kuşkusuz cem uzan gerçeğidir cem uzan şehir şehir dolaşıp vatandaşa döner ekmek ayran yedirmeye baslayınca helal olsun dedim krizden çıkmış milletin karnı bi et gördü sonra acaba döner yiyenler oy verirmi dedim kendi kendime sonra yine kendi kendime döndüm abartma dedim o kadar da değil dedim. sonra ne göreyim? kaç milyon kişi oy vermiş. bağlıyorum. Halkımızın sosyal konulara ve yakın geçmişe olan ilgisini (!) çok iyi bilirz müthiş bir hafızası vardır (!) hiç bir şeyi unutmaz :) özellikle yediği dönerleri. Cem uzanda ticaretçi bi adam nereye ne verince ne geleceğini bilen cem uzan döner ekmeğe bu kadar oy aldıysam yanına bu seferde baklava katar bir o kadar daha oy alır.

ee peki cem uzanın bu kadar oy almasındaki hayır nerede?

hayır (şerrin zıttı hayır a`yı kısa okuyunuz ) şudurki son 10-15 yıla damgasını hatta bazıları 20 yıla damgasını vuran siyasetçileri tatile gönderdi. tansu hanım mesut bey merhum ecevit.

sonra onlardan biraz daha akıllı tayyip erdogan bey geldi bu seçimde hamburger dagıtmazsa tayyip erdogan beyinde işi zor görünuyor..

cem uzandan acıldı cem uzandan bitirelim.

filozof babam derki cem uzan hakkında.

konuş be aslanım gürlüyon ama yağmıyon... yağamıyon...

Adsız dedi ki...

sahsen bu vaadlerin ciddiye alinacak tarafi oldugunu sanmiyorum ama dyp ve mhp'yi baraj altinda birakacaksa ve 5 yil daha istikrarli bir donem gecireceksek partisinin secim kampanyasinda hizmet etmeye de raziyim...

Adsız dedi ki...

cem uzanı desdeklemiyorum ama cem uzanın akp hükümeti tarafından büyük haksızlıga ugradıgını biliyorum ha bunu akp hükümetimi isdedi tabiki hayır akp yi bu ülkenin basına getiren aydın dogan gibi benim tabirim ile vatan hainleri cem uzanı karsılarında rakip gördükleri için akp desdeyi ile adamı yıkdılar yazık diyorum ha aydın dogan da kimdi aydın dogan türkiyenin ekonomik kriz yasadıgı yıllarda bankalardan bir gün önce milyon dolarlar alarak bir gün sonra doların fırlaması ile zenginleşen bu serefsizler işde asıl vatan hainleri bunlardır ha ben şimdi soruyorum size akp hükümeti cem uzanın bi sebeple hırsız oldugunu söleyip adamın mal varlıgını elinden aldı peki bu akp neden aydın doganın bankaları hortumlaması konusunda sessiz kaldı sorarım size çünkü aydın doganın çaldıgı paralar akp ile beraber iyiliyordu onun için ses bi şekilde çıkmıyordu yazık bu vatanın vatan olma kaymagını bu serefsizler yerya benim zorumada o gider