Arkadan Ucretini Gondermeyen Bir Kisi

Asaf Savas Akat asagida yazdigimiz yazida bahsettigimiz makalenin kendisine e-mail ile AEA (American Economic Association) tarafindan gonderildigini, bizden almadigini belirtiyor. Ustu kapali bir sekilde ithamda bulundugumuz icin bu hususta kendisinden ozur diliyoruz. Ancak yazimizin diger yazarlara kaynak gosterme konusunda ornek olmasi acisindan yaziyi kaldirmiyoruz.

Asaf Savas Akat bizim gecen pazar yayinladigimiz "Ekonomistlerin Hemfikir Oldugu Konular" baslikli yazinin bir benzerini bu pazar Vatan Gazetesinde yayinlamis. Yazisinda arastimanin kaynagi olan Berkeley Electronic Press adresini referans olarak veriyor. Buraya kadar her sey yolunda. Ancak, Sayin Akat kendisi interneti dolasip bu tur haberleri direkt olarak bulmuyorsa (sadece Berkeley Electronik Press'in ekonomi (ekonomi nedir?) konusunda 15 tane dergisi var, internette de bunun gibi yuzlerce site var), Ekonomi Turk veya Mankiw's Blog gibi sitelere gidip bu habere o sekilde ulasiyorsa, yazisinda "bu siteyi bana Ekonomi Turk veya Mankiw gosterdi" seklinde bir ibare de kullanmaliydi. Ozellikle bu tur haberleri kendi gazetesinden daha kucuk gazetelerden veya bloglardan aliyorsa gercekten ayip ediyor.

Biz gecmiste mesela
Genc Ekonomist sitesinden Friedman'in videolari hakkinda bir link almistik ve onlari da sayfamiza bize bu sayfayi arastirip gosterdigi icin tasimistik. Neticede Genc Ekonomist bizden daha kucuk bir blog, kedi olali bir fare tutmussa bize dusen onu bu basarisindan dolayi one cikarmak, cesaretlendirmek, ve bu tur daha cok yazi uretmesi icin sayfamizda link vererek odullendirmektir. Boyle yapmazsaniz iki gun sonra Genc Ekonomist bir daha bu tur yazilar yazmayacak, bu sizi de olumsuz etkileyecektir.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar

Yazilarimiz karsiliginda bir ucret de talep etmiyoruz, sitemizi bir sekilde "gelir" elde etmek icin kullaniyorsaniz tek istedigimiz referans vermeniz ve sizi ziyaret eden okuyucularin bir kismini bu tarafa yonlendirmenizdir. Bedavaci (free rider) olmayin.

0 Yorum Var.: