Sorumsuzlugun Odullendirilmesi

Ben ekonomik vicdani olan bir insan degilim. Insanlarin hakettiklerini almasindan yanayin sadece. Mesela iki futbol takimi (birisi cok guclu, digeri gucsuz) mac yapiyor olsun ve skor ilk yari sonunda 5-0 olsun. Ben guclu takimin mesela oyunu rolantiye almasina ve ikinci yari baskili oynamamasina karsiyimdir. Madem karsindaki takim maca iyi hazirlanmamis soyle 8, 10 tane gol atacaksin ki karsi takim kendine gelsin. Bundan birkac yil once Galatasaray'in Deli Dumrul gibi saldirdigi macta Fenerbahce'den 6 gol yemesi bence gayet iyi oldu. Belki bir dahaki maca daha iyi hazirlanir. Serbest rekabet kosullari altinda guclunun gucsuzu ezmesine karsi degilimdir. Ama takimlardan biri guclu olsun, bunun yaninda maci yoneten hakemler de bu takimi tutuyor olsun (Anelka'nin smacla attigi gol gibi), o zaman is degisir.

Meclis yeni bir yasa cikararak kredi kartlarini sorumsuzca kullanan vatandaslara bir "kolaylik" saglamistir. Parayi agactan topluyorlar ya!!! Bu Galatasaray'in 6-0'lik macta 3-0 gerideyken hakemin Galatasaray'in kalesini minyatur yapmasiyla ayni olay. Hukumetin mac esnasinda "Cok ezildiler yazik, zaten 3-0 gerideler fark daha da acilmasin" deyip mudahale ettigini dusunun. Ne de olsa Galatasaray taraftari "magdur" olmustur yenilen 3 golden sonra, onlari daha fazla magdur etmek yakisik almaz.

Almasaydi baba kredi kartini!! Paralari harcarken iyiydi.

Bankalarin bireysel kredi faizleri aylik %1.85, yillik bilesik faiz %24.6. Siz simdi cikip sorumsuz insanlara senelik %18 faizle borclarini odemelerine imkan taniyorsaniz sunu yapiyorsunuz. Birincisi, efendi efendi borcunu odeyip, gidip bankadan senelik %25'lik faizle kredi ceken vatandasi salak yerine koyuyorsunuz. Ikincisi, benim gibi calisip para biriktiren, biriktirdigi parasiyla banka hisseleri alan yatirimcilarin (banka sahibi oluyorum ben bu durumda) parasini alip yaptigi anlasmayi okumasini bilmeyen, gidip sorumsuzca para harcayan kisilere veriyorsunuz. Bravo yani!!

Daha bitmedi.

Bir de pasa pasa Bag-Kur veya SSK prim borcunu odeyen insanlara yapilan haksizlik var. Calisma ve Sosyal Guvenlik Bakani Dunya Gazetesinin haberine gore soyle demis:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasayla Bağ-Kur ve SSK'ya prim borcu olan vatandaşlara 60 ay taksit imkanı getirildiğini söyledi. Başesgioğlu, prim borcu olanlar için "son defa" getirilen bu kolaylıktan, vatandaşların yararlanmasını istedi."

Birakin affetmeyi, adamlara bir de aftan yararlanmalari icin neredeyse yalvariyoruz. Bu kacinci son defa?

0 Yorum Var.: