İş Bankası Bono İhraç Ediyor, Yunanistan'da Reklamcılar Zor Durumda

İş Bankası, yeniden bono ihraç ediyor (Dünya)

Banka, 600 milyon lira nominal değerli, 175 gün vadeli banka bonosu halka arz edecek. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, şubat, nisan ve haziran aylarında yapılan bono ve tahvil ihraçlarının yoğun talep görmesinin ardından bankanın yeniden bono ihracına hazırlandığı kaydedildi.İş Bankası'nın bu kez gerçekleştireceği bono ihracı kapsamında 600 milyon lira nominal değerli, 175 gün vadeli banka bonosu arz edeceği belirtilerek, İş Bankası bonosunun, aynı vadeli devlet iç borçlanma senedinin getirisi üzerine yüzde 0,50 ek getiri ile ihraç edileceği, bonoda minimum satış tutarının 1.000 lira olacağı ifade edildi.


Borç krizi Yunanlı reklamcıları da zor durumda bıraktı (Radikal)

Borç krizi içindeki Yunanistan’da reklam sektörü de çok zor durumda. 2010’da yüzde 15,2 düşen reklam harcamalarının bu yıl yüzde 23 daha gerilemesi bekleniyor. Leo Burnett, Lowe, Publicis, Bold Ogilvy & Mather, Spot JWT, DDB, BBDO ve yerel ajans Fortune gibi ülkenin en büyük reklam ajansları zor günler yaşıyor. Lowe ofisinin CEO’su James Nass, Amerikan reklamcılık dergisi Advertising Age’deki açıklamasında 2011’in ilk yarısında sektörün yüzde 30 küçüldüğünü söylüyor.Krizden şu ana kadar en şiddetli etkilenen reklam ajansı ise Publicis Groupe’ye dahil olan Leo Burnett Atina ofisi oldu. Ajans, faaliyetine devam edebilmek ve personelini koruyabilmek için temmuz başında iş mahkemesine başvurarak konkordato sürecini başlattı. Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, “Atina Çok Üyeli Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak iflas yasasının 99-106 maddeleri altında şirketimiz için uzlaşma sürecinin başlatılmasını talep ettik” denildi.


Türkiye'de bir ilk, dünyada ikinci! (Habertürk)

Türkiye’nin denize kurulacak ilk havaalanının temeli Ulaştırma Bakanı ve İçişleri Bakanı tarafından atıldı.1970 yılında kurulması vaat edilen Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli, 41 yıl sonra, Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olacak şekilde Ulaştırma Bakanı ve İçişleri Bakanı tarafından atıldı. Ordu - Giresun (OR-Gİ) Havaalanı'nın temeli,Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin'in katılımıyla atıldı. 2014 yılında bitmesi plananlanan havaalanının temel atma töreninde konuşan Şahin, Ankara'dan Ordu'ya 2014 yılı için gidiş-dönüş uçak bileti bulunduğunu, ancak havaalanının erken bitecek olması nedeniyle bu biletlerin tarihini öne çekeceğini belirtti. OR-Gİ Havaalanı için "havalı bir havaalanımız oldu" diye espri yapan Şahin, deniz üzerine kurulan bu tesisle havayolunun bir anlamda su yoluna dönüşeceğini de kaydetti.

1 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Havaalanının isim seçimi bayağı zorlama ve kötü olmuş. Farklı çağrışımlar yaratıyor. Bu adamların etrafında bunları bilebilen veya düşünebilen kimse yok mu? İlk akla gelen berbat ve yaratıcılıktan uzak, saçma bir isim konuveriyor gidiyor. Yazık!