Avrupalı Gençler Türkiye'de İş Arıyor, Bankalara Kötü Haber Yurtdışından Geldi

Avrupalı gençler Türkiye'de iş arıyor (Radikal)

Ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşayan Avrupalı gençlerin, Türkiye'deki firmalara da iş başvurusu yaptıkları belirtiliyor

İspanya, Almanya, İngiltere, Rusya, İtalya gibi ülkelerden gençlerin çalışmak için istikrarlı yapısı nedeniyle artık Türkiye'deki firmalara da başvuru yapmaya başladıkları bildirildi.

Tekstil başta olmak üzere, enerji ve kargo taşımacılığı alanlarında hizmet veren bir şirketler grubundan alınan bilgiye göre grup bünyesine dış ticaret uzmanı almak için açılan sınava 800'ün üzerinde başvuru yapılmış. İspanya ağırlıklı olmak üzere başvuranlar arasında Almanya, Rusya, İtalya gibi ülkelerden gençler müracaat etti. 4 dil bilen gençler ekonomik istikrar nedeniyle Türkiye'deki firmalarda çalışmak istiyorlar. Uluslararası Hukuk ve Dış Ticaret okumuş yabancı gençlerin kurslara giderek Türkçe öğrenmiş olduğu da belirtiliyor.


Bankalara kötü haber yurtdışından geldi (E-kolay)

Goldman Sachs bugün yayımladığı raporda Türk bankaları için tavsiyelerini düşürürdü. Bankalara bu kez kötü haber yurtdışından geldi. Merkez Bankası mayıs ayında yaptığı toplantı sonrası zorunlu karşılık oranlarını artırmayınca rahat bir nefes alan bankalar bu sabah Goldman Sachs'ın raporu ile şok oldu. Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, bugün yayınladığı raporunda Türk bankalarında net faiz marjının baskı altında kalacağını belirtti. Halkbank için tavsiyesini "al"dan "nötr"e, Vakıfbank için "nötr"den "sat"a düşürdüğünü belirten Goldman Sachs; Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası için ise "sat" tavsiyesinde değişikliğe gitmedi.


"Cari açıkta yıl sonu iyileşme görürüz" (Dünya)

Merkez Bankası Başkanı Başçı, 12 aylık kümülatif cari açıktaki iyileşmenin yılın son çeyreğinden itibaren görüleceğini söyledi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 12 aylık kümülatif cari açıktaki iyileşmenin yılın son çeyreğinden itibaren görüleceğini söyledi.Başçı, son verilerin kredilerin mevsimsel ortalamalarla uyumlu düzeylerde artmakta olduğunu, bu durumun yıl sonuna kadar devam etmesi halinde kredilerin yıllık artış hızının yüzde 25 seviyesine ulaşabileceğini ifade etti.Mevsimsellikten arındırılmış enerji dışı ithalattaki artışın nisan ayından itibaren durduğunu belirten Başçı, mevsimsellikten arındırılmış ihracatın ise artmaya devam ettiğini kaydetti.Başçı, 12 aylık kümülatif cari açıktaki iyileşmenin yılın son çeyreğinden itibaren görüleceğini bildirdi.

0 Yorum Var.: