Babalar gününde babanıza ne hediye almalısınız?

Sabah gazetesinin yönetimi yeni ekonomi müdürleri Oğuz Kramuk'a Süleyman Yaşar'ı hediye etmiş. Bence siz de babanıza bir adet ekonomi yazarı hediye edin. Ama süleyman Yaşar gibi birisini değil, İnan Doğan gibisini. Mesela bugün hediye ederseniz Türkiye'deki en güvenilir yatırım aracını öğrenebilir.

Süleyman Yaşar'a gelince, dünkü yazısında, IMF ile anlaşmayı "Seçilmişlerin elinden bütçe hakkını almak" şeklinde tanımlamış. Yani bol keseden bizim vergilerimizle çifçiye, memura, ziraat mühendisine para dağıtılmasını engellemek demekmiş IMF anlaşması. Ne kadar da kötü bir şey. kahrolsun o IMF anlaşmasını isteyenler. Yazının devamında Başbakan Erdoğan'ın neden dünyanın en mükemmel lideri olduğunu anlatmış. Yaşasın Sayın Erdoğan. Erdoğan görelim neyler, neylerse güzel eyler.

Bir önceki günkü yazısında ise "Euro dün Amerikan Doları karşısında 1.20 paritesinin altına geriledi. Yılbaşında euro/dolar paritesi 1.44 seviyesindeydi. Peki euro/dolar paritesi reel olarak hangi seviyede olmalı? Reel euro/dolar paritesi yani enflasyondan arındırılmış euro/dolar paritesi 1.24 seviyesinde olmalı." demiş. Anlayan birisi bana anlatsa ya. "enflasyondan arındırılmış parite" ne demektir.

ondan önce ne dediğini merak edenler aşağıdaki linkleri takip edebilirler:

Amigo Yazar Suleyman Yasar
Metalciler ve Başbakan, Bir de Süleyman Yaşar
Anti-reform

5 Yorum Var.:

Mr Consistency dedi ki...

Baban sana real exchange rate nedir ogretmedi mi bre? Sen daha babanda vitamin bile degilken, saf aklinca laf gecirdigin adamin neler yaptigindan haberin var mi

Kubilay dedi ki...

Mr. Consistency, bilen varsa anlatsın dedim. Biliyorsanız anlatın. Yoksa insanlar ben babamda vitamin bile değilken yaşıyorlardı diye saygı duymamı, yazdıklarını eleştirmememi gerektirmez. Hitler de siz daha babanızda vitamin bile değilken neler neler yapardı değil mi.

Bir dahaki yorumunuzda babamı karıştırmazsanız sevinirim.

çağatay dedi ki...

aslında olaya fazla şaşırmamak lazım herkes patronuna methiyeler düzüyor dünyanın düzeni bu.
şimdi denememelerin bu ekonomi yazarını eleştirmesi açık bir çelişki.
çünkü blog patronunu bu kadar onore edici (hadi kibarca ifade edelim) söylemler kullandığınızda yazarın başbakana methiyelerini (ki ekonomi yazarının çıkar çarkı daha büyüktür)eleştirmemeniz gerek. yoksa küçük patrona bu kadar methiye düzüyorsan bir de yazarın konumunda olsan neler yazardın derler.

Editor dedi ki...

Cagatay,

Elestirin pek yerinde olmamis. Burada birinin birine methiye duzmesi gerekiyorsa o da benim denememeler'e methiye duzmem gerekirdi. Neticede adami burada bedavaya calistiriyoruz, bir sekilde gaz vermem lazim ki adam bedava yazi yazmaya devam etsin.

Kolay degil bedava yazi yazmak, kaliteli bedava yazi yazacak adami bulmak ise hic kolay degil...

Unknown dedi ki...

editor hocam nerdesiniz ya yazıları azalttınız baya, bi de vizeleri okumadınız mı daha? :D