Tsunami Nedir? Nasıl Okunur?

Tsunami nedir, nasıl okunur diye merak ediyorsanız hemen söyleyelim, tsunami baştaki t harfini yok sayarak “sunami” şeklinde okunur, köken olarak Japonca bir kelimedir. Genellikle Okyanus kenarındaki yerleşim bölgelerinde okyanusun derinlerinde bir deprem meydana gelmesiyle oluşan devasa boyuttaki dalgalara tsunami denir. Günlük dilde ise beklenenden veya alışılandan kat kat farklı gözlemleri ifade etmek için bu kelimeye başvurulur. Bir örnekle açıklayalım.

Mesela Ekonomi Türk blogunda günde 3-4 tane yazı görmeye alışmış birisi için blogda günde 20 tane yazı yayınlanmaya başlamasını tsunami kelimesiyle tanımlayabiliriz. Aslına bakarsanız önümüzdeki bir kaç hafta Emrah arkadaşımız IMKB’de işlem gören tüm şirketler için ayrı birer yazı yazarak bir tsunami etkisi yaratacak. Şimdiden uyarayım dedim. Alıştığınız blog yazılarına ise sağ sütunun en tepesine koyduğum yazar bağlantılarına tıklayarak her bir yazarın son yazdığı yazılara ulaşabilirsiniz.

Bir kaç hafta rahatsızlık vereceğiz ama sonrasında hem “... nedir” başlıklı yazılarımız ciddi biçimde azalacak hem de gerçek bir köşe yazılarından oluşan blog havasına bürüneceğiz.

0 Yorum Var.: