Yiğit Bulut ve Habertürk Çalışanları

Yiğit Bulut üzerine yazıları yazarken habervtr.com kaynaklı bir habere başka bir kaç sitede rastladım. Yazının anafikri şu: Yiğit Bulut Haber Türk televizyonunda Genel Yayın Yönetmeniymiş, şirketin çalışanları ofislere güvenli bir şekilde girebilmek için parmak izlerini alete okutuyorlarmış. Yiğit Bulut da buradan elde edilen işe giriş ve çıkış saatlerinin kullanılmasını isteyerek işe geç gelenlerin ve işten erken ayrılanların kendisine bildirilmesini istemiş. Geç gelenleri ve erken çıkanları da uyarıyormuş. Haberin sonu şöyle bitiyor:

“Daha öncede Haber Türk binası karşısında bulunan "TORO" adlı büfede ihtiyaçlarını gidermek için giden bazı çalışanların işine son verilmişti. "TORO" yasağına "parmak izi takibi" de eklenince özgürlüklerinin kısıtlandığını düşünen Haber Türk çalışanları ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.”

Yiğit Bulut’un yazıları hakkında ne düşündüğümü biliyorsunuz ama hakkını yememek lazım adam iyi yöneticilik yapıyormuş. Habertürk çalışanları ne yapacaklarını şaşırmışlarmış. Ben söyleyeyim ne yapacaklarını: işe zamanında geleceksiniz, zamanından önce de çıkmayacaksınız. Adamlar size dışarıda istediğiniz gibi fink atasınız, şirketin zamanından çalıp birbirinizle geyip yapasınız diye mi para veriyor? Devlet memurlarına bakıp kötü örnek almayın. Türkler tembelliğe ne kadar çok alışmış yahu. Ne yapacaklarını şaşırmışlarmış, tövbe tövbe.

Bakın size işlerin nasıl yürüdüğünü anlatayım. Bir şirkette çalışıyorsanız ve şirketin size sunduğu kaynakları kullanıyorsanız bu konularda “özgürlük” veya “gizlilik” beklemeyin. Şirketin sizin yaptığınız tüm telefon kayıtlarını dinleme hakkı da vardır, yazdığınız tüm emailleri, blog yorumlarını, facebook yazılarını, vs. herşeyi takip etme, kaydetme, okuma hakkı vardır. Bu tamamen yasaldır. Hem şirketin zamanını kullanıyorsunuz, hem de şirketin bilgisayar ve internetini. Türkiye’deki gazetecilerin ne kanundan ne de etik değerlerden haberleri var yahu. O yüzden Hz. Ömer gibi şirketin mumunu sadece şirket için kullanın, kendi işinizi göreceğiniz zaman ise cebinizden kendi mumunuzu çıkarıp onu yakınız.

Tebrik ediyorum Yiğit Bulut’u, şirketin zamanını sonuna kadar korumaya devam etsin, israf ettirmesin.

2 Yorum Var.:

jedi-tetsu dedi ki...

I Disagree.
Peki zamanını ve kaynaklarını çok verimli kullanan, işe zamanında girip çıkan insanlardan çok daha hızlı işleri bitiren, hatta iyi yapan, hatta işlerini bitirip üstüne projeler de yapan çalışanlar? (bizde çok var)

Bu tip insanlarin da mı zaman kısıtlaması olmalı.

Patron giriş çıkış saatleri gibi detaylarda kaybolmamalı. Önemli olan yapılan iş, ne zaman araliğinda yapildigi değil.

Dİye düşünmekteyim sayın editör

erhan dedi ki...

bende sizin yazınıza karşıyım şuan güzel bir haber olmuş siz biliyormusunuz yiğit bulut habertürk içinde elinde tespihle dolaşıyor bence bişeyleri iyi bilmeden yorum yapmayınız lütfen