Borsa 60000'i de Devirir

20 Agustos 2009 tarihinde bakin Ekonomix ne demis:

"Bu ortamda banka hisselerinin coskusuna devam etmesi gayet normal. O yuzden son bir iki aydir borsada teknik bir gerileme bekleyenlere ben katilmiyorum. Bir iki ay icerisinde borsa 50000 seviyesini devirirse de sasirmayin. Belki dis borsalar gerilerse Turkiye de bir miktar etkilenebilir ama icerideki olumlu gelismeler bizi dis gelismelerden koruyor."

Bugun 50000 seviyesini devirdik. Hatirlarsaniz, Agustos ayinin sonlarinda TEGV'e veya baska bir kuruma 10 TL bagis yapan kisilere borsanin bir yil icerisinde hangi seviyeye gelmesini bekledigimi soyleyecektim. Iki kisi 150 TL bagis yaparak benden bu bilgiyi aldilar. Kendilerine ne soyledigimin detaylarini simdilik vermeyecegim, ancak borsanin kisa vadede bir miktar gerilese bile (Eylul ayinda 44000'in altina gerileyecegi tahminini blogda yapmisti hatirlarsaniz) bir yil icerisinde 65000 sinirini gececegini ve rekor kiracagini soyledim. Faizler nominal olarak %8'in altina dustu, reel faizler ise %5'in altinda. Artik bu ortamda benden Turkiye'de faize girmemi beklemeyin.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Bunlarin disinda sene sonuna kadar dolarin dusecegini ve altinin yukselecegini de defalarca belirttim. Bu tahminlerim de gerceklesiyor. Beni son gunlerde tek yamultan Amerika'daki uzun vadeli faiz oranlarindaki dusus oldu. Bu bono piyasasindaki oyuncularin borsadakilere kiyasla daha karamsar oldugunu gosteriyor. Diger gosterdigi sey ise likidite bollugu. Insanlar o kadar cok parayi ne yapacaklarini sasirmis vaziyetteler ve gidip %4 faizle Amerika'ya 30 yilligina borc veriyorlar. Ben ise hala bunun tam tersini oneriyorum.

Bu konu ile diger alakali bir yazi ise Borsa Nasıl Oynanır? En Sağlam Tüyolar baslikli yazimizdir.

1 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Geçtiğimiz gunlerde Garanti Bankasi IMKB 30 hisselerinin dusecegini ongorenler icin bir fon ihrac etti. Bunun icin ne diyorsun Ekonomix?

Ben bir anlam veremedim, almayi da dusunmedim. Soracaktim senin bu yazin vesile olsun bari...