Iktisat Tez Konusu

Iktisat Yuksek lisans yapan ve tez konusu arayan okuyucumuzun sorusu:

Sn. Ekonomix ve Ekonomi Turk ekibi;

Ben blogunuzu bir ekonomi öğrencisi olarak yaklaşık 2 senedir severek takip ediyorum. Bu süre içerisinde birçok arkadaşıma tavsiye ettim ve genellikle olumlu bildirimler aldım. Size naçizane bir sorum var. Ben üniversitemin para-banka tezli yüksek lisans bölümünde yüksek lisans yapıyorum ve bu sene itibariyle ders aşamasını bitirip tez aşamasına geçmiş bulunmaktayım. Tez alanı olarak uluslararası iktisadı seçtim. Acaba bu alana uygun bir tez olarak ne yazabilirim? Güncel konularda ve yurtdışındaki akımlar konusundaki bilginize güvenerek bu soruyu soruyorum. Bir de finans ağırlıklı değil de daha çok teori ağırlıklı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler, iyi çalışmalar.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

8 Yorum Var.:

ekşi iktisat dedi ki...

okurumuz uluslararasi iktisat alaninda, guncel bir konuda, teorik bir calisma yapacaksa, "puzzle" cozmeyi deneyebilir. bunlar henuz genel kabul goren teorik aciklamasi bulunmamis, insanlarin haril haril aciklamaya calistiklari ampirik bulgular. scholar.google.com'dan bunlari arayabilir. baslangic icin, obstfeld ve rogoff'un "the six major puzzles in international macroeconomics" makalesini aratsin. sonra bu makalenin kaynakcasinda yer alan ve de kaynakcasinda buna yer veren baska makalelere (yine scholar google yoluyla) ulasarak yoluna devam edebilir.

Kadir dedi ki...

Ben de muhasebe ve denetim yüksek lisans öğrencisiyim. Ben de bir tez konusu alabilir miyim? Ben de muhasebenin finans ile ilişkisi arasında yer alan bir konuyu istiyorum.

syzer dedi ki...

yök'ün tez bölümüne bakın ordan fikir elde edinebilirsiniz.Genel olarak arayın mesela ''maliyet muhasebesi'', ''değerleme'' gibi.

Keynesian006 dedi ki...

Kadir; IMKB şirketlerinde varant, imtiyazlı hisse senedi gibi finansal enstrümanların EPS'e etkisi (diluted EPS) ve bunun yatırımcı kararlarına etkisi dolayısıyla hisse fiyatının oluşmasında etkisi ne düzeyde.. gibi bir tez konusu son derece orijinal olur. Bildigim kadarıyla bu konuda yapılmış bir tez yok TR'de.
Bir de IMKB'de ikincil halka arzlarda hisse senedi fiyati ne oluyor, belirleyici olan(lar) ne? .. Güzel ve orijinal bir çalışma olacaktır.

veterantrader dedi ki...

Taylor kuralinin Turkiye uzerindeki uygulamasini yapabilirsin diyecektim ama birisi buna benzer bir calisma yapmis, belki sen daha degisik bir yerden yakalarsin yani donem veya icerik olarak:
http://www.springerlink.com/content/22627m275h722288/

Unknown dedi ki...

IO(industrial organization) konusunda orijinal konu onerisi olan var mi? Turkiye datasi ile olmasi gerekiyor. bana market power teorik olarak cekici geliyor. ancak uygulama sektoru bakimindan perakende (supermarketler) ticaret mi, enerji mi, cimento mu (banka daha once cok calisildi, veri her yerde oldugu icin). ya da siz ne dersiniz. simdiden tesekkurler

syzer dedi ki...

sayın tigrus;
Şirket evliliklerini incelemek ilginizi çekermi bilmem.Bu konuda LBO,private equity... incelenebilir.Bunların şirketlere etkisini analiz edebilirsiniz.Ya da aracı kurumları inceleyin.optimal komisyon oranın bulun falan filan...

finance dedi ki...

merhaba bütün kaynakları araştırmama rağmen bir türlü uluslararası finans tez konusu bulamadım lütfen rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz??