Anlatilmaz Yasanir

Anlatilmaz yasanir...

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir

Ileriki bir tarihte gereken duzeltmeler yapildiktan sonra tekrar yayinlanacaktir.

6 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

sayın ekonomix,

anlatılmaz yaşanır.

kişinin yaşadığı ortamı başka bir şekilde ifade etme biçimidir.

bu biçim kendine has biçimdir.

yaşadığı atmosferi anlatmaya çalışmıyor,o atmosferde neler yaşadığını veya o atmosferde başına neler geldi,hangi cendereden geçti.eksilebilirdi de yaşadığı atmosferde....

aslında kibarca tüm bunları boşver.yaşamak lazım demesi ise sadece o ortamın zorluğunu anlatıyor.

gökdenize gezdiği yerleri yaşadığı yeri sorun inanıyorum aynı cevabı vermez.bir güzel anlatır.

yine yaşadığı şehirde kendine has olaylar yaşamışsa veya ne ile karşılaşmışsa ve kabaca yırtmışsa malesef bunu kibarca anlatacaksa.

anlatılmaz yaşanır.der.

buda bir başka yaşam biçimi ifadesidir.

saygılarımla.

syzer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
KENDİ KUTUP YILDIZINI BUL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ben de aynı programı seyrettim. Kadın bence çok iyi bir iş yapmış. Bir kere Türkiye'nin orada bulunması bile çok büyük başarıdır. Ayrıca telafuz farklılıkları yabancılar için de çok normaldir. Bence haksızlık ediyorsunuz. Kadın hem fgüzeldi hemde gayet güzel Türkiye'nin özelliklerini anlattı.
saygılarımla,
Ali Kalafat

KENDİ KUTUP YILDIZINI BUL dedi ki...

Sayın.....

Adınızı bilmiyorum, bilmeyi isterdim. Ne de olsa insan düşmanını tanımalı. İnternetteki yorumunuzu okudum. Bana meşe odunuyla kitap okutulmasını talep ediyorsunuz. Çok naziksiniz odun talebiniz için teşekkür ederim.

Oprah Winfrey'in programına katılma süreci günler süren bir süreçti. Bu zaman içerisinde, yapımcılarla saatler süren mülakatlara katıldım. Boğaziçi Üniversitesi'nde, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler masterı yaparken, pekişen ingilizcem ne kadar yeterliyse. Eh ne de olsa İtalya'da okuduğum için İngilizce benim için ikinci yabancı dil. Eminim siz de bu kadar kültürlü olduğunuza göre birden fazla yabancı dil biliyor hepsini mükemmel konuşuyorsunuzdur.

Mülakatlar sırasında sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin de tarihiyle ilgili en geniş ve doğru bilgileri verdiğime emin olabilirsiniz. İnanın bana ikinci masterımı tamamlamakta olduğum İ.Ü Ortaçağ tarihi bölümünde çalışmak kolay değil. İki dilin yanında Latince ve Osmanlıca öğrenmek zorunda kaldım. eminim siz de bu kadar aydın bir insan olarak bu dilleri benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Mülakatlardan sonra İstanbu'da bir gün süren çekimlerde İstanbul'u en detaylı şekilde anlattım ve üllkem adına Turkey değil Türkiye kelimesini kullanarak.Eğitimden, giyim kuşama, sağlık sisteminden, geleneklerimize herşeyi izlediler. eminim hakkımda yorum yapma hakkını kendinizde bulduğunuza göre bunu da biliyorsunuzdur.
Gelelim meşe odunuyla kitap okutma konusuna. Eğer yazarı olduğum kitapları edinir ve bibliyografyalarına bir göz atarsınız okuduğum kitaplarla ilgili daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Ben okur, yazar ve düşünürüm. Sizse anladığım kadarıyla okuyor yazıyor ama düşünmüyorsunuz. Bence size de meşe odunuyla düşünerek hareket etmeyi öğretmek gerek. Biraz düşünseydiniz, sizin deyiminizle bu işi benden daha iyi yapacak 5 milyon insan varken neden benim seçildiğimle ilgili bir fikrniz olabilirdi.

saygılarımla
NÜvide Tulgar

by-elestirmen dedi ki...

ekonomixin yazısında sanırım bir ayrıntı gözden kaçmış.bu tür programlarda yayınlananın çok ötesinde geniş içerikli çekimler yapılır ve yapımcı-yönetmen her ne ise amaca-program formatına ve niyete uygun bölümleri alır montajını yapar.zaten Nüvide Hanım da detaylı mülakatları verdiğini söylüyor.bir kısmı yayınlanıp bir kısmı makaslandığı için bu tür yanlış anlamalara davetiye çıktığı belli.
Meşe odunu kısmı yakışmamış bu deyim stres abinin nüktedan yazılarından başkalarına da ilham kaynağı oluyor ama yerinde kullanmak gerek.