Yigit Bulut'un Sahsi Email Adresi

Bir okuyucumuz Yigit Bulut'un sahsi email adresine ulasmaya calisiyormus. Nedenini aciklamadi ama cok onemli bir mevzu oldugunu ifade etti.

Yazarlarimiz arasinda Sevgili Yigit Bulut yok (ya da ben oyle zannediyorum), o yuzden kendisine yardimci olamadim. Yardimci olabilecekler bana mesaj atarsa sevinirim.

Son bir kac gundur yazi yazamiyorum, bu sabah bizim borsalar eksideyken "borsa bugun yukselir" konulu bir yazi yazacaktim ama firsat olmadi. Bari yarin borsanin 46 binin altina inecegini soyleyeyim, yani 2 Eylul'de borsa yuzde 2'den fazla deger kaybedecek diyerek 6. gunluk tahminimi yapiyorum.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

Burada bir haftadir borsanin cok yukseldigi konusu konusuluyor. Amerikan borsasindan bahsediyorum. S&P 500 endeksinin 940 seviyesine gerilemesi bekleniyor bu ay. Bugunku dususun sebebi de bu idi. Ozellikle Cin'de kredi musluklarinin kisilmasiyla Sangay endeksi yuzde 20'den fazla deger kaybetti. Cin'in yaptigi alimlar petrol fiyatlarinin da yukselmesini saglamisti.

Ben de uzun suredir borsada bir gerileme bekliyorum, bu ay gerceklesecek gibime geliyor. Aciklanan e aciklanacak olan olumlu haberler coktandir fiyatlara girdi. O yuzden bundan sonra hayalkirikligi yasanmasi olasiligi daha yuksek. Eylul ayinda S&P500 endeksinin 950'ye, petrol fiyatlarinin ise 63 dolara gerilemesini bekliyorum. Turkiye'de ise 44 bine gerileyecegimizi dusunuyorum. Turkiye'nin bir yil icerisinde gelecegi noktaya iliskin goruslerimi hala koruyorum. 50 TL bagis yapan bir okuyucumuz ne dedigimi anlayacaktir. 10 TL'yi bagislayanlar da fikirlerime ulasabilirler.

10 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

Dün ABD piyasalarının kapanışı ve işlem hacimleri bu öngörünüzü destekliyor.

Ben piyasaların imkb özelikle 45600seviyelerine bu kadar kısa sürede geleceğine inanmıyorum. Bugün için 46000 altına sarkışlarda veya teşebbüslerinde tepki alımlarının geleceğini düşünüyorum.

SEİL dedi ki...

Kaz çobanlığı yapanlar bilir. Kazları ürkütmek Kaz çobanının sürüsünü tekrar toplamak için Kaz çobanlığı sırasında harcamış olduğu 1 aylık enerjisini bir günde harcamasıdır.

Piyasalarda Kaz olduğuna göre bence kazları ürkütecek dikey düşümler belli bir müddet yapılmayacaktır.

46000 seviyesi aşağıya kırılır diye bugün düşünenler yanılır.

Investor dedi ki...

Çarşamba,Eylül 02,2009,04:22:00 PM

45 338

Investor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Aslan Karahan dedi ki...

çok yararlı bir blog ellerinize sağlık.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

üretilemeyen tek emtia topraktır diye bir makale okumuştum.
devamlı iyi bir gelir elde eden bir kişi savurgan değilse her 18 ayda trakya,bursa,balıkesir,manisa,izmir,aydın,muğla v.s şehirlerin ilçe veya köylerinde tarla yada arsa alabilir.
şehirlerin kenar mahallelerinde de arsa alınabilir.
bu arsalarda emekliliğe yakın dönemlerde bir kaçtane 5 yada 6 katlı binaya dönüşecektir.emekli olduktan sonra da milyon dolarlara.
örneğin 15 önce didim ile altınkum çok ayrılar idi.şimdi didim ile altınkum birleşmiş tam bir kent olmuş.gibi.ülkemizde şehir planlaması çok fazla geriden geliyor.şehir alıp başını gidiyor.
birde insanlarımız çok bireysel tasarruf yapmakta.küçük esnaflıktan asla kurtulamayacağız.
çoğu insanımız yatırım hesabı nedir bilmiyor.fonları bilmiyor.pariteyi bilmiyor.
bunları bilmediğinden ağaçlar orman olamıyor.para büyük havuzlarda birikmiyor.
havuzlarımız hep küçük.
üniversitelerde okuyan çocuklarımızın sayısı artıyor.belki onlar birşeyler yapar.
önce devamlı iyi bir gelir ardından tasarruf şart.
geleceğimiz tasarrufumuz kadardır.
saygılarımla.

Kadir dedi ki...

Hüseyin meço söyle nereden arasa alalım. 15 sonra neresi çok para getirir söyle de alaım. Bana her yer cevabını vermezsen sevinirim.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

kadir bey,
istanbul 50.yıl mh.
bursa çalı
aydın didim.
ilk düşündğüm yerler.

20 sene önce sultangaziden bir arsa almıştım.tarla idi.çamur içersindeydi.bir hafta sonra gittiğimde tarlayı bulamamıştım.ve orasını sırf hatır için almıştım.
orayı aldıktan sonraki yıllarda oradan her sene bir arsa alabilirdim.hatta iyi yerlerdede olabilirdi.
gece 20 00 den sonra taksinin zor gittiği yerlerdi.her münibüs gitmezdi saatlerce beklerdik.
sonra unuttum orasını.eğer ki en az 15 arsa alsaydım.175 metre kare arsa 150 000 abd dolarından kaç paran olurdu siz hesaplayın.
saygılarımla

Kadir dedi ki...

50. yıl mahallesi nerededir ?

Ben de size bu soruyu zaten ciddi olarak sormuştum. 20 sene önce bizde gazi mahallesi girişinde bir arsa almıştık.350 metrekare. 4 bilezik bozdurularak alınmış ki şimdi etse etse 4 milyar eder 4 bilezik. Şimdi arsanın karşısına avrupa tem evleri ve forum tem alışveriş merkezi yapıldı. 3 tane alibeyköyden daire verdiler 300.000 TL ederi var. Fakat şu var. Parayı nasıl değerlendirilecek. Parayı kazanmaktan çok değerlendirmek bir yetenek. Satıp taksi plakası mı alsak diye düşünüyorum ama işte o zamanda bir teneke parçasına o kadar para bağlamak mantıksız. Mantıksızlığı ülkemiz insanı sever gerçi.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

50.yıl mh metris çıkışından sultançiftliğine doğru 1 km kadar.mesafededir.bana göre sultangazinin en gzel yeri.arsa da bol.
önce geçim.artan para ile arsa alınmasında fayda var.kuzu kuzu orada yatar.tabi arsanı takip edeceksin.kadastro geçtikten sonra sıkıntı olmaz.
bursa da çok gzel bir yer.
izmir e doğru yapılanma almış başını gitmiş.
4 sene önce bursa çalı da piknik yapmıştık.
15 gün önce didim dönüşü çalıda piknik yeri kalmamış evler dolu.
yine de yer var.
didimde 15 sene öncesi değil.
çok fazla gelişmiş.ingiliz nufüs çok artmış.
yine 20 sene önce izmir bornova ve çamdibi çok ayrı idi.ve köydü.
şimdi bornova alsancak ve karşıyaka ya rakip.
bende eyüplüyüm.gazimah.1993 te sıfır doğan parasına apartman teklif edilmişti almamıştım.bir arkadaşım vardı.orada oturuyorlardı.telefon santralinin karşısında.o zamanlar orası öyle idi.
şimdi yinede gazimah.değerlidir.