Sevgili Ekonomix'e Açık mektup

Türkiye cok ilginc bir ülke ilginc olduğu kadar egzotik ve genetik olarak birbirlerine bu kadar benzeyen bir ülke yapısını bir arada tutan bir toplum yok gibi bu toplumun psikolojisini iyi bilmek gerekiyor.

Bugün için Ekonomitürk blogunu ele aldığımızda Seil'i başarısız bulanların oranı %58 başarılı bulanların oranı % 42 olarak anket sunuma ve oylamaya kapatılmıştır.

En son yapılan genel seçimlerde Akp %47 ve ikinci parti olarak CHP %21 oranında oy aldığı göz önünde bulundurursak Deniz Baykal'dan daha başarılı olduğum apaçık ortada buna ragmen Deniz Baykal kendini başarılı bulup Türk halkının onu Laikliğin ve Atatürk düşüncesi altında Cumhuriyeti savunan rejimin teminatı olduğunu söyleyerek bu oyu kendine verip seçimlerde ikinci parti konumuna getirdiğini savumaktadır.

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

Gerçekten bugün CHP başında SEİL olarak ben genel başkanlık görevini yapıyor olsaydım. CHP oranı % 20 altına düşmeyeceği belli çünkü bugün insan psikolojisinin yansıması olarak Beyaz-Kara,Gece-Gündüz gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bugün borsa oynayanların bile yarısı borsanın düşeceğini yarısı borsanın yükseleceğini söyleyebilir.

Bugün Ak partinin oy almış olduğu % 47 bir kitleye karşı Ak partinin siyasetini begenmeyip muhalefet eden kitlenin en büyük pasta dilimini alan parti % 21 CHP olması bugün her 10 bireyden 8 tanesi Ak partiyi 2 tanesi Chp destekliyor diyebiliriz.

Geçen günlerde ekonomi blogunda en cok sevilen yazarlar diye bir oylama yapıldığında o oylamada oy kullanan blog okuyucu sayısının toplamı ile Seil kalsın gitsin oylamasında oy kullanan blog okuyucu sayısında o oylamaya katılan yazar sayısının çokluğu dikkate alındığında benim anketime daha çok olumlu yada olumsuz oy kullanımı gerçekleşti.

Bugün bu blogda yaşanılan durumu 2007 genel seçimlerinde Ne Recep Tayyip Erdoğan'ın % 47 oy alması ne Deniz Baykal'ın % 21 oy alma becerisini onların başarısı yada başarısızlığı olarak görmemek gerek veya Seil anketine oy patlamasının başarısını Seil'e örtüştürmemek gerekir.

Çok ses getirebilmek Sesin volumunu o kadar çok yükseltmekki ilgili yada ilgisiz insanların bile dönüp ne oluyor diye sorgulamasını yapacağı bir duruma getirebilmek başarısı diyelim.

Bugün Deniz Baykal milletin iradesi olan Meclis'in dışında demokrasi ve hukuku aradığı için ona meclisin dışında aradığı her husus tepki oyu olarak mazlum AKP yöneldi.

Örnek verecek olursak 367 maddesi diye uzaydan bulunup getirilen bir oylama prosedürü veya Reisi Cumhur seçimlerinde meclisin dışında kalıp meclise girmemek ve hala Deniz Baykal ve onun gibi düşünenlerin görmediği yada görmek istemediği bir siyaset mecrasında aynı yolda devam ediyorlar. Bugün o siyaset uslupu onlara % 20 oyu Türkiye gerçeklerinde her daim kazanıdırır. Fakat % 47 oy potansiyelini asla ve asla kazandırmayacağı gerçeğini kabul etmek gerekir.
2011 seçimlerinde Deniz Baykal ve partisinin CHP % 20 oy alamayacağınıda bugünlerden öngörüyorum. Bugünlerde gündeme gelen Türkiye hareketi lideri Şişli İlçe Başkanı Mustafa Sarıgül Deniz Baykal gibi politika yapmayarak sol düşünceyi ekonomi, siyasi ve sosyal olarak şekillendirip toplumun önüne koyarsa Chp tabela partisi olarak tarihte yer alır.

Sevgili Ekonomix;

Bugün Türkiye olasılığında % 21 oy almış bir parti ve lideri başarılı bulunduğu bir noktada beni başarısız olarak görmemen gerekliliğine vurgu yapıyorum. Sonucta bende ucuz bir yol deneyerek Deniz Baykal gibi yaparak kafa yormayı gerektiren psikoloji,borsa,ekonomi ve sosyal konular dışına çıkıp ilk yazımı balıklama siyaset olarak atlayıp bir bektaşi velisinin dediği gibi kalabalıkların üstüne neden atlıyorsunuz. Atlıyorum Recep çünkü sonucta beni onca kalabalığın içinde destekleyip tutacaklar vardır hikmeti buyuruyor. Deniz Baykal'ın siyaset anlayışı bu şekilde cerayan ediyor Bektaşi Velisi gibi

Kafa yormayı gerektirecek o tür yazılara başlamayı umut ediyorum. Blogda kalmama izin çıkarsa tabii

Burası Türkiye Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dediği gibi Ak partinin % 42 oy alması demek onun Türkiye gerçekliği yapmaz dışarda kalan % 58 cocğunluğa bakmak gerekir.

10 Yorum Var.:

Blog Sahibi dedi ki...

Elini tutan mi var SEIL, yaz hadi hala politika yapiyorsun. Simdiye kadar yazdigin yazilarla takima giremezsin. Yaraticiligini kullan, insanlarin ilgisini cekecek yazilar yaz (Ustun Dokmen, Dogan Cuceloglu gibi). Olmazsa kendi blogunu acarsin, biz de destek veririz ve pistigin zaman tekrar buraya gelirsin. Psikolojiden daha ilginc bir alan yok, artik golleri atman lazim.

Bu arada Deniz Baykal'in basarili oldugunu Deniz Baykal soyluyor;; Bana sorarsan Baykal da Erdogan da basarili degil. Ulkede bu kadar issiz varken kimse kendi kendine gelin guvey olmasin.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

seil,

senden çıkan kafa yormayı gerektirecek o yazılar,anlaşılmıyor,alt yapısı boş,çok eksik ve izah edemiyor.

psikolojiyi iyi bilen,pişkinliği ve pişmişliği ayırmalıdır.

eksiklikler giderilmeli.
bolca okumak gerekli.

birde bu ülkede siyaset bitmeli acilen para kazanmaya ihtiyaç var ki.
ayaklarımızın altındakini çekiverecekler.
saygılarımla

molgu dedi ki...

Bence Sayın Seil'in sadece bol bol kitap, makale okuyup ekonomi-politik- psikolojik açıdan kendini geliştirmesi yetmez, aynı zamanda kendini daha rahat ifade edebilmesi için de gece gündüz roman okuması gerekir.

Cunku bolca roman okuyan insanlar kendi zihninde var olan ve bütüncül olan konuları muhatabına tamamıyla aktarabilirken, romanlarla arası iyi olmayan kişiler konuların bir kısmını zihninde bırakarak bir kısmını muhatabına ancak aktarabilmektedir.
özellikle rus klasiklerini, bir Kramazov kardesleri, savaş ve barışı, diğer dünya klasikleri okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca ilgi duydugunuz alanlar için Cemil Meriç biçilmiş kaftandır.

tabi bazı kişiler dogustan ifade edebilme yetisine sahiptir.
örnegin, ekonomixin yazı uslubu, meramını anlatma yetisi oldukça basarılıdır.
diger taraftan ugur gurses iyi bir iktisatcı olmasına ragmen kendi meramını ifade etmede o kadar basarılı degildir.
yani dogustan bir yeteneğimiz yoksa eğitim ve öğrenim bir ölçüde açıgı kapatabilir.

ayrıca, anlatım bozuklukları, ifadelerde kopukluk, noktalama isaretlerindeki yanlıslıklar gibi bir cok husus varki bunlarda kendini kritik etmemekten kaynaklanan eksiklik olabilir. :(

Huseyin Meco'nun elestirilerine kulak vermeniz yararınıza olabilir.

syzer dedi ki...

sayın seil,
bir yazınızın(ortak akıl) yorum kısmına ''bu benim son yazım'' demiştiniz.Sözünüzü tutunuz.

Tartışmayacağım ama 367 sayısı eski anayasa kitapçığında vardı,uzaydan gelmedi.

saygılarımla

Unknown dedi ki...

ya yorumları gören de burayı çok derin analizler yapılan bir blog sanır da seil boş yazılar yazıyormuş vah vah diye üzülür.yahu yazılan yazılan çoğu lafolojiden ibaret arkadaşlar bu kadar büyütmeyin kendinizi kendinizin gözünde

Kadir dedi ki...

Bana sorarsan Baykal da Erdogan da basarili degil. Ulkede bu kadar issiz varken kimse kendi kendine gelin guvey olmasin.

Başarı ölçütü olarak işsizliği ele almak ne kadar doğru. O zaman tayyip işsizlerin hepsine sokak temizletsin, kaldırım boyatsın, başarılı olsun.

Bu mudur?

Sanmıyorum.

Santiago dedi ki...

Sevgili ekonomix'e açık köşeyazısı

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2009/09/18/issizlik_sorunu_cozulemez

Santiago dedi ki...

@syzer

Evet eski anayasa kitapçığında 367 sayısı vardı ama toplantı yapılma yeter sayısı olarak vardı..
Seçilme yeter sayısı olarak değil..

O günlerde ismi lazım değil bir hukukçunun zorlamasıyla seçilme yeter sayısı olarak YORUMLANDI bu sayı..
Sayı değil ama yorumu uzaydan gelmiş ;)

Saygılarımla...

syzer dedi ki...

sayın santiago
Heralde cumhurbaşkanlığı seçimini unuttunuz,22 temmuz'dan önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde toplantı yapılma yeter sayısı sağlanamadığı için yapılamamıştı.
Saygılarımla :)

Santiago dedi ki...

Pardon tam tersini yazmısım kadı kızı de değilim ustelik ama o toplantı yeter sayısının Ahmet Necdet Sezerde, Süleyman Demirelde hatta Turgut Özalda aranmadıgını unutmadım.Hatta Meclis oturumları için yapılan oylamalarda bu yeter sayının gecerli olduguna dair açık bir ibare olmasına ragmen ve Cumhurbaskanlıgı secimleri için farklı maddenin olması ve bu maddede hiçbir şekilde bu sayının olmadıgınıda unutmadım...