Deniz Gökçe, basında takip ettiğim nadir yazarlardan; bazı yazarlara ise sırf buraya malzeme olsun diye bakıyorum. Neyse konumuza dönelim. Daha önce "Merkez Bankalarının Bağımsızlığı" diye bir yazı yazmış ve hem taraf gazetesi yazarı süleyman yaşarı hem de Merkezin bağımsızlığını tartışmaya açan Erdoğan'ı eleştirmiştim. Deniz Gökçe'de "Merkez Bankası'nı Hırpalamayalım Lütfen" başlıklı yazısında bu konuya değinmiş ve benim kurukafama benzer biçimde "'cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşenmiştir' demiş....Gökçe iyi bir değerlendirmeden sonra yazısını şöyle bitirmiş:
"Şahsen Merkez Bankası'nın çok iyi yönetildiğini düşünmekteyim!Bu ülkede iki Başbakan 1976-1978 arasında Avrupa'ya girmeleri teklif edilirken girmemeyi seçtiler, ülke 50 yıl kaybetti. Bu ülkede bir Başbakan 1991 yılında erken emeklilik adımı ile sosyal güvenlik sistemini 50 yıllık deliverdi. Fatura yılda 30 milyar dolar. Bir başka Başbakan 1994 krizini göre göre çıkarttı. Bir diğer Başbakan ile Cumhurbaşkanı ise 2001 yılında Anayasa'yı birbirlerine atıp, 'zirvede kavga var' beyanatını da merdiven altında verip Cumhuriyet'in en büyük krizini tetiklediler. Lütfen duralım, 2002 yılından bu yana özelleştirmeleri yapan, doğrudan yatırımın kapılarını açan, bankaları stabilize eden, ülkeye rezerv biriktiren ve borç stokunu azaltan, bütçeyi toparlayan, güven getiren yaklaşımlardan vazgeçmeyelim!"... Finish.
Manipülasyon Nedir Küresel ısınma Karikatürleri Türk Bilim Adamı Liderlik Nedir? Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri Enformasyon Nedir Slogan Nedir Enflasyon Nedir Nükleer Santraller Devlet Nedir
Gökçe'nin bugünki yazısının başlığı "İktisatçıların Kayıkçı Kavgası". Krizde iktisatçıların tarafları ile ilgili ilgilenenler için iyi bir yazı olmuş. okumanızı tavsiye ederim.
0 Yorum Var.:
Yorum Gönder