Perşembe'nin gelişi...

Önümüzdeki günler birçoğumuz için yeni harcamaların yapılacağı bir zaman dilimi olacak. Ramazan, ardından Bayram ve yeni okul yılı peşpeşe kapımızdalar.

Geleneksel olarak iftar sofraları sıradan akşam yemeklerinden daha zengin hazırlanmaya çalışılır. Doktorlar bu durumdan pek memnun değil ama insan tüm gün aç olunca muhtemelen normalde tüketmeyeceği yiyeceklere de özeniyordur. Bayramlar ise daha geleneksel yaşayanlar için yeni kıyafetler, aile büyüklerinin ziyareti ve ufak tefek hediyeler, bazıları içinse tatil fırsatı olduğundan ceplerde delik açılması kaçınılmazdır.

Okulların durmadan değiştirdiği kitaplar ve kıyafetler, hızla büyüyen çocuklar ve hem ailelerin hem de çocukların diğerleriyle aşık atma hevesi nedeniyle yeni okul yılı da cep yakan bir dönemin habercisidir.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Pekiyi ama böyle olmak zorunda mı? Sonuçta Ramazan, Bayram ve okulların açılış zamanı belli. Yazılarımda sürekli olarak bütçe yapmanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyorum. Bütçe yaptığınız takdirde birçok harcama zaten daha evvelden öngördüğünüz masraflar arasında yer alacak ve siz de bunlara karşı hazırlıklı olacaksınız diyorum.

Burada asgari ücretle çalışıp çok zor koşullar altında yaşayanları hedeflemiyorum. Onların nasıl bir hayatı olduğunu tahmin bile edemem ve tavsiyede bulunacak durumda da değilim. Hedeflediğim kitle makul ücret kazanan, ayaklarını yorganlarına göre uzattıkları takdirde başı belaya girmeyecek insanlar. Ne yazık ki bu kesim tüketim tuzaklarına sıkça düşüyor ve durumunu algılamayı red ederek, hak ettiklerinden daha az kazandıklarını ve hayatın kendilerine karşı adil olmadığını düşünüyorlar.

Bazı insanların elzem ile lazımı, istek ile ihtiyacı ayırt etmekte zorlandıklarını biliyorum. Bütçe yapmak konusunda çok yazı yazdım. Yine de soruları olan ya da motivasyona ihtiyacı olan ve danışmak ihtiyacı hissedenler varsa memnuniyetle tpolthetrekkie@yahoo.com adresine atacakları e-postaları cevaplayacağım.

0 Yorum Var.: