Ekonomi Turk Eskiden Cok Supermis

Bu aralar kitap yaziyorum ya, eski yazilari tek tek gozden gecirip ne tur malzemeler var diye bakiyorum. Blogda 1800'den fazla yazi var, hepsini kitaba koymam mumkun degil. Ozellikle 2007'nin sonlarina kadar gecen yaklasik 2 yillik surede yazdigimiz yazilar cok super. Son 1.5 yildir yazdigimiz yazilarda cok bir is yok. Ekonominin krize girmesiyle bizim de tadimiz tuzumuz kacmis. Herkes karamsar yazi yazdigi icin dalga gececek insan kalmamis.

Tabii bunlar benim goruslerim. Sizlerin de ne dusundugunuzu merak ediyorum. Ekonomi Turk'un neyini begeniyorsunuz? Iki yil once okuyucularimiz asagidaki cevaplari vermisler. Bakalim bugun hangi cevaplari verecekler.

Les Chemins De La Liberte dedi ki...
Niye sizin bloga takılıyorum, çünküa- Tarzınız güzel! Agresif atraktif! b- Tarzınızla konuları birleştirme stiliniz çekicic- Bilgilendirici! Birçok siteye linki sizden aşırdım!Şu an vakit yok bilehare döktürebilirim...Ozge
Salı, Mart 27, 2007 12:33:00 AM

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Adsız dedi ki...
Gazete ve TV köşelerini işgal etmiş yalancılardan bıktığım için buradayım.Beğendiğim yanınız olayların ve bilhassa rakamların anlattıklarını işinize geldiği gibi değil de olduğu gibi göstermeniz.Hoş bunun da sağlamasını yapabilecek durumda değilim ama :)Ha bir de,madem beğendiklerinizi sormuşsunuz beğenmediklerimizi de sorsaydınız yaaa...:(dragut@gmail.com
Salı, Mart 27, 2007 2:20:00 AM

bliyaal dedi ki...
Yazidaki oneriye ben de katiliyorum. Arada teorik meselelerden bahsedilse fena olmaz hani. Karsit gorusteki cesitli iktisatcilarin fikirlerine yer verilip, bunun tartismasi yapilabilir. Bu da bizim gibi teorik meseleler ile ugrasan kisileri icin iyi olur diyorum.
Salı, Mart 27, 2007 5:03:00 AM

Burcuk dedi ki...
Selamlar,Benim icin sitenin en eglenceli yonu bilip bilmeden atip tutan kose yazarlarini elestirdiginiz yazilar. Bu yazilardaki uslup cok eglenceli bence:) Her ne kadar bazen sizin gorusleriniz icinde de tutarsizliklar olsa da genel olarak alternatif bakis acisi yaratma konusunda cok basarili bir site oldugunuzu dusunuyorum:)Sevgiler,Burcuk
Salı, Mart 27, 2007 5:45:00 AM

Adsız dedi ki...
Ergun / ADANAMerhaba,Bir zamanlar Deprembilimciler, Savaş Yorumcuları gibi müthiş medyatik yorumcularımız çok türemişti,atıp tutuyorlardı ve hepsi büyük insanlar, bilimadamlarıydı... Ama nedense bir konu hakkında biri A derken diğeri Z diyor, yorumları tamamen TEZAT oluyor ve hatta karşı karşıya geldiklerinde iyi TV seyirliği dahi oluyordu, sonuça sadece halkın kafası karışıyor, kim haklı, doğru ayırtedemiyordu. Halada devam ediyor....İşte son dönemde çok bilmiş Ekonomi Profesörlerimiz aynı durumda hatta dahada ileri düzeydeler. Bırakın farklı yorumcular arasındaki farklı düşünceleri, kendilerinin farklı tarihlerdeki yazıları dahi çelişiyor hatta ve hatta aynı yazıları içindeki absürt çelişkiler dahi var, ve bunu bir şekilde kendilerine söyleyincede "İRONİ" yaptık diyor. Hah hah ha gülelim bari.İŞTE BEN BİRÇOK EKONOMİSTE İNANCIMI YİTİRDİM, BU NEDENLE EKONOMİTÜRK ilk okuduğum web sayfalarındandır, Ve en önemli nedeni isim isim ipliğini pazara çıkarmasındandır bu Kitap ProfesörlerininSaygılarımla....
Salı, Mart 27, 2007 5:49:00 AM

cuneydyasin dedi ki...
fikirlerinize ve cikarimlariniza bazen katilmasam da turkiye ekonomisi hakkindaki verilere dayali analizler hosuma gidiyor. ya da söylenenlerin, baska yerlerde pek goremedigimiz olcude destekli olmasi diyeyim.
Salı, Mart 27, 2007 7:27:00 AM

Adsız dedi ki...
Dunyaya sayisal bakamayan okuzlerden biktigimiz icin buradayiz. Dogru rakamlara eris(e)meyen, erisince dogru yorumu yapamayan, yapsa bile bunu tutarli yapamayan beyin(siz)lerden biktik, tutarli olarak yuzde hesabi yapabilen ve daha da ilerisi baska matematiksel yontemlerden cakan bir burasi var, o yuzde buradayiz. Arkasinda dunya gorusu de (worldview) saglam olan ekibinizin yazilari bu yuzden ilgimizi cekiyor. Agresif ve elestirel yazilarinizi ozellikle begeniyoruz.
Salı, Mart 27, 2007 11:28:00 AM

Adsız dedi ki...
"Dunyaya sayisal bakamayan okuzlerden biktigimiz icin.." diye baslayan arkadasa aynen katiliyorum. Zihnimdekileri yazmis.T'Pol
Salı, Mart 27, 2007 12:18:00 PM

ecoturka dedi ki...
Ben de bir blog sahibiyim. Size bakmamın nedeni şu:Profesör ünvanlı iktisatçıları, aslında 'üfürenleri' demek gerekiyor, yıpratıyor olmanız.Bu marifet mi ? Evet. Çünkü, biz ünvanlarına bakarak onları okuyor, dinliyoruz. Onlar ise 'kahvehane iktisatçısı' (Uğur Gürses'e ait bu deyim!) gibi davranıyorlar.Siz de, gerek bilgi, gerekse üslubunuzla, 'yok hocam yemeyiz' diyebiliyorsunuz.İkinci bir özelliğiniz de, ilginç soru ve 'iktisadi bilmecelerle' zihinsel jimnastik yaptırmanız.Sevgiler,
Salı, Mart 27, 2007 3:00:00 PM

Adsız dedi ki...
sabahları işimde poaca cay sırasında bakıorum bloga, yani güne burayla baslıorum, gazetelerden bile önce.. ben işletme mezunuyum, lakin olmasaydım da okuduklarımın %90ını anlardım heralde, en cok bu anlasılabilirlik düzeyinizi seviyorum, bu yuzden teorik konulara dalmanızı isteyen arkadaslara katılmıyorum.. teori isteyenler için binlerce kaynak onları beklio her yerde.. bu arada bi de ahmet beyin yazı baslıkları yazılarından uzun oluyo ya süper oluyo :=)teşekkürler ve teşekkür etme fırsatı verdiginiz için tekrar teşekkürler..özkan
Salı, Mart 27, 2007 3:02:00 PM

Adsız dedi ki...
ben düzenli olarak takip ediyorum, çünkü- bakış açınız orjinal, belki pek de orjinal değil ama eskiden güngör uras falan okuduğum için bana öyle geliyor olabilir.- köşe yazarlarına ayar veiyorsunuz. Çok öğretici, ve eğlenceli - sayenizde yeni kavramlar öğreniyorum. "survival bias" gibi.

5 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Amerika'da ki haberlerden daha çok verseniz daha süper olur gibime geliyor. Misal Obama'nın bu banka satın almalarına karşı liberal ( Türkiye'de ki manada liberal cenahtan ) gelen tepkileri falan yazsanız. Amerika'da ki iş imkanlarını yazsanız gençlere örnek olsanız, daha güzel olur giibme geliyor.

Özkan D. dedi ki...

2 yıl önce de yazdığım gibi yine sabahları ilk ekonomiturk' ü açarım. Ama artık el alışkanlığı olduğundan biraz da.. eski tadı bende bulamıyorum, özellikle yazar sayısının artmasından sonra (5 ay askere gittim geldim ortalık yazardan geçilmiyo olmuş:)

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası siyasi bir blog izlenimi veren ekonomiturk daha sonrasında da bir türlü ekonomix hocamın da bahsettiği gibi ilk yılındaki tadı vermedi.
Mart ayında cari açık %76 azalmış, en azından zamanında cari açık yaygarası yapıp duranlara "alın işte düştü de ne oldu" tarzında bir yazı kesin gelirdi eskiden..
kitabı merakla bekliyoruz..

Blog Sahibi dedi ki...

Ozkan,

Ben de tam dun Blackberry'den cari acik yilin ilk uc ayinda %90 dusmus diye kisa bir yazi yazacaktim ama "simdi bu yazilara link falan da eklemek lazim, Yigit Bulut'un Yorgosuna, Gungor Uras'in Ali Riza Bey'ine gonderme yapmadan olmaz" dedim ve vazgectim. Kitapta nasilsa bahsedecegim.

bliyaal dedi ki...

Ben hâlâ 2 sene öncesiyle aynı görüşteyim. Ancak kitap çıktığında beleşe edinebilme imkânı var mı diye soracaktım.

Mister No dedi ki...

İki yıldan fazla bir süredir Ekonomitürk'ü takip ediyorum. En akılda kalıcı faaliyetleriniz eğitime destek vermek ve Orpen rumuzlu yazarı yazdıklarından dolayı siteden atmak oldu. Ekonomi analizi konusunda Ekonomix'in yanısıra rydnk de iyi gidiyor. İktisatla doğrudan ilgili olmayan politik yazıların azalması iyi oldu,ilk zamanlarda da azdı.Kıdemli okuyuculara kitap hediyesi gibi kıyaklar yok mu?