Yeni yılın ilk yazısı

Eski Yılın son yazısını yazmak hiç hoş bir şey değil, ben de yeni yılın ilk yazısını yazayım dedim. Öncelikle Melih dedemizin 4. dönem belediye başkanlığı kutlu olsun. Seçim mi? Seçim yapıldı ya, Tayyip Erdoğan seçti. Ne halk da mı seçecek? Tamam, canım o teferruatlar da olacak tabi ki. İşin özünü değiştirmez. Ankaralıların gözü aydın. Yazının devamı bazıları için can sıkıcı olabilir. Sadece kendine demokrat, sadece nefsine müslüman olanlar okumasınlar.

Kapitalizm Kapitalist nedir  Faşizm nedir?  Fraktal Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  Çernobil Faciası

Sonra, alın size çok hoş bir yazı.: Bunun geldiği yerde daha çok var, kurcalayın.

7 çocuk Ankara’da soba zehirlenmesinden öldü. Onun birkaç bin katı da 29 Kasım 1947 tarihli, Türkiye’nin red oyuna rağmen kabul edilen, BM kararı sebebiyle ölüp duruyor zaten. Yaşadığımız günah.

Demirel ve Evren dipçik gibi sağ salim. Gökçek - Karayalçın ikilisi de Ankara Yerelinde Tayyip - Baykal izdüşümü gibi. Tek merak konusu İzmir’de Nisan’dan itibaren Türklere içki yasak mı olacak serbest mi (sigara yasagi). Malum turist zaten gâvurdur, onlara içki serbest. Kaymakamın emri.

Bunların hepsi de yalandır zaten. Güvenpark’ta sevgilisiyle oturanları zabıtanın uyardığını iki gözümle görüp iki kulağımla işittim ama Pravda pardon Zaman yalanladı. Demek ki yalan gördüm, yalan işittim. Koskoca din iman sahibi Zaman yazarları yalancı da ben doğrucuyum ha?

Başbakanla dalga geçmek de sarmıyor artık. Adamı teğettiğine teğeteceğine pişman ettiler. Teğet dedikçe annemin pantolonlarımı teyellemesi aklıma geliyor. Belki de krizi teğet geçireceğimize bazı açıklarımızı teyellememiz gerekiyordu, ama o sırada ihale vardı, tüm ilçe teşkilatı oradaydılar, ülkenin ekonomisinden ziyade kendi paylarına düşecek yüzdelerle meşguldüler. İmam efendiler, hoca efendiler, şeyh efendiler düstur vermiş, iyi niyetle yolsuzluk yapmak günah değilmiş. Hatta bu yolsuzluğu yaparken ölenler cennete gidermiş, memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlardan uygun miktarı kendilerine hediye edilirmiş. (Nebe suresi 33. ayet) O yüzden çalmalıymışız. Bir de 7 çocuk Ankara’da doğalgazdan zehirlenirlerse bunun sebebinin Gazze’de Müslümanlar ölürken yılbaşını eğlenerek geçirmemizmiş. Vakit böyle diyor. Zaman öyle vakit böyle Times da bişiyler dese de dinlesek. Geçen sene ve ondan önceki bilmem kaç sene bıdı bıdı kafa ütüleyen dinci zırvaları ve kafa düdükleyen CHP’li zırvaları dinleyerek geçti.

Pantolonları teyellemek bir kabul işidir. Sorunun var olduğunu kabul edersin, pantolonunu tamir edersin, giyebilirsin. Sorun yok diyip gözlerini kapatırsan günün birinde donun gözükür zira.

Douglas Adams, “Her Otostopçunun Galaksi Rehberi” kitabında, evrenin en aptal canlısından bahseder. Deve kuşunun uzaktan akrabası olan bu kuştan korunmak için gözlerinizi kapatmanız yeterliymiş. Nasıl ki devekuşu “ben onları göremiyorsam onlar da beni göremez” diye düşünüyorsa bu salak kuş da “onlar beni göremiyorsa ben de onları göremem” diye düşünüp sizi göremediği kanısına varıyor, sizi yemekten vazgeçiyormuş.

Şimdi Zaman var, ben varım, Vakit var. Güvenpark’taki çocuklar ve zabıta da var. Kim kimi görüyor? Kim devekuşu, kim evrenin en aptal yaratığı?

Nasıl oluyor da Gazze’de çocuklar ölüyor sorusunun cevabı da yok. Yıllık trilyon dolarlık petrol gelirine rağmen 1 tane ele gelir üniversiten yok ey Arap camiası, ondan ölüyor. Aça aça El-Ezher açmışsın gece gündüz 100,000 adam Hz. Adem’in göbek deliği var mıydı yok muydu onu tartışıyor, ondan ölüyor. İsrail’le 3 kez güreşe kalktın, üçünde de eline aldın (ateşkesleri), ondan ölüyor. Dubai’ye yapma ada, Kabe’nin kenarına gökdelen dik sen daha, memeleri tomurcuklanmış kız hayalleriyle, sonra da ölen gençler için “neden kız erkek aynı evde toplanıyorlar” diye okur yorumu yap – eğer Ankara’daki ölülerden bahsediyorsak. Melih dedene oy vermeyi de ihmal etme. Sonra da Gazze’de neden çocuklar ölüyor merak et. Ha bir de Coca Cola’yı boykot et. CHP ile dalga geç. Zaman gazetesi oku, öğren. Liberaller de yazıyorlar bak, dincilerin işlerine gelen konularda, onları da oku.

Çocuk ulan, çocuk. Gazze’de fakirliğin dibindeyken de ölse, Çankaya’da trilyonluk villada eğlenirken de ölse 20 yaşındayken de ölse, 2 aylıkken de, hayatı benim kadar yaşayamamış, Yaşama, doğruyu ve mutluluğu alma hakkı elinden alınmış, hatası varsa da tövbe edemeden ölmüş – öldürülmüş çocuklar bunlar. Sırf babası laik diye bazısının ölümlerine üzülmüyorsun ya Vakit, memeleri tomurcuklanmış kızlar mı verecek Allah sana bunu yaptın diye?

Ne sinir bir yılbaşı bu yahu? Yeni yılınız kutlu filan olmasın. 2009 bitsin hemen 2010 gelsin. Hatta 2012 gelsin, Marduk mudur dürdük müdür neyse, gelsin de şu insan denen hergelenin bir icabına baksın.

6 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

diyojen elinde kandil insan gündüz vakti insan aramış.arşimet karşılaştığı insana gölge etme başka ihsan istemem demiş ve öldürülmüş.kafkaslarda bir şair ayı görirem kaçmirim,kurt görirem kaçmirim,ejderha görirem kaçmirim.insan görirem kaçırem demiş.Hz.Ali söyle demiş.Ben bir aynayım insan nasılsa ne ise bana baktığında kendini görür.insan yetiştirmek kimileri için çok kolay kimileri için kaf dağının ardı.
yine Hz Ali şöyle demiş.iyi insanla arkadaş olursam o iyiliğe devam eder.kötü insanla arkadaş olursam.o kötülüğe devam eder.iyi insan bak benim yaptıklarım doğru.çünkü bu benimle arkadaş oldu der.kötü insanda bak benim yaptıklarım doğru.çünkü bu benimle arkadaş oldu der.
arkadaş herşey arkadaşla başlar.biter.
dedik ya insan eğitmek kimileri için kafdağının ardı.kimileri için elinden su içmek kadar basit.
herkesin yeni yılını kutlar.bir kez iyi bir insanla karşılaşmanızı dilerim.saygılarımla

Hüseyin MEÇO dedi ki...

insan eğitmek.sende ne varsa onu vermekle başlar.sevgi, koşulsuz, karşılıksız.bıkmadan usanmadan.aman of banane demeden.azı,çoğu.büyüğü, küçüğü.olmaz sevgi sevgidir.herşey unutulur sevgi unulmaz.sevgiyle yoğrulmak.sevgiyle büyümek.sevgi bir yana tüm her şey bir yana.
bir varlıkta olmalı eğitici dağ gibi ağaç gibi toprak gibi küsmeden küstürmeden vermeli.kendinde çok fazla olmalıdır ki versin.tabi bu da ayrı bir konu.
yani herşey baştan başlıyor bitiyor.
sevgi dolu yıllar dilerim.

kaan dedi ki...

http://kaankarabacak.blogspot.com/2009/01/doalgaz-facias-sonucu-7-gencin-lm-bizim.html

http://kaankarabacak.blogspot.com/2008/11/bu-halkn-60-aptaldr-40-ise-idiottur.html

mr. brooks dedi ki...

performans iyi. ikincisine ihtiyacimiz olmasa da yeni bekir coskun'umuz hayirli olsun diyorum.

(o, ayni yazinin icinde hem kuran ayetini tiye alip hem de tovbe movbe gibi gerici kelimeler kullanmiyor ama. tecrubelendikce siz de ogrenirsiniz tabi.)

Kadir dedi ki...

Bence de bu yazıyı hürriyet ya da radikal gazetesinin ekine yollayın kesin gazete de yayınlarlar.Ne de olsa aynı bakıştan yazılmış.

Kubilay dedi ki...

Bekir Coşkun mu? Kavgada söylenmez bu be! Ben size Hüseyin Üzmez diyor muyum?