Vergi Memuru Ne Is Yapar?

Vergi memuru ne is yapar diye merak eden bir okuyucumuz su satirlari yollamis:

"Cocuklarimi daha iyi egitim alsinlar diye ozel okula yolluyorum.Bana maliyetleri yillik yaklasik 24.000 YTL.Bu sayede cocuklarim daha iyi egitim aliyor hem de mahalledeki devlet okulunda siniflarda birer kisi daha eksik oluyor.Devlet ne bu harcamalar icin bana bir vergi indirimi yapiyor ne de baska bir katkida bulunuyor.Bu kadarini zaten sineye cekmis durumdaydim.Ama gecen gun devletin MEB okullarinda ucretsiz dagittigi okullari ozel okulda okuyan ogrencilere- daha dogrusu velilerine- ucret mukabili -iki cocugun kitaplari icin 57 YTL odedim- verdigini ogrenince sigortalarim atti.Resmen devletimiz "Sen zaten kerizsin maasinin yarisini vergi sigorta diye aliyoruz,kalan paranda sana fazlasiyla yetiyor ki cocuklarini ozel okula yollayabiliyorsun.Eee o zaman semerine bir cuvalcik daha koysam ne olacak" diyor."

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Vergi sisteminin carpikligi genellikle okumus, bir yerlere gelmis, iyi kazanan vatandasimizla, dar gelirli vatandasimizin sirtina biniyor. Iyi kazanan vatandas haliyle yuksek oranlarda vergi veriyor. Dar gelirli vatandasi ise kelle basina alinan petrol, KDV gibi vergiler yakiyor. Serbest meslek sahibi, veya daha zenginler ise vergiden yirtmanin yollarini rahatlikla bulabiliyorlar. Mehmet Ali Erbil'in ulkenin en fazla vergi verenlerinin basinda gelmesi bu soylediklerimizi dogruluyor. Adam neredeyse Aydin Dogan'dan daha fazla vergi veriyor!!

Sizce yukarida vergilerin yuksekliginden sikayet eden okuyucumuz hakli mi degil mi? Adam calisip kazanmis, o yuzden harcamak da hakli mi, yoksa ortalikta bir suru talihsiz insan varken devlet bu vatandasimizdan topladigi vergileri findikcilara veya emeklilere veya devlet memurlarina dagitmakla dogru mu yapiyor?

Meydan sizin.

1 Yorum Var.:

laland dedi ki...

Sadece KDV, ÖİV vs değilki; asgari ücretli işverene maliyetinin nereyse ancak yarısını maaş olarak alabiliyor, maliyetin geri kalanı devlete.
Sosyal devlet kavramının kendisi aptalca zaten ama bizdeki sistem zenginden de alırım fakirden de alırım ve karşılığını da vermem şeklinde.