Blog Yazari Yarismasi

Yeni yazar arayislarimiz suruyor. Simdilik 3 tane yeni yazar adayimiz var, hepsinin de birbirinden farkli meziyetleri var. Onu mu secsem bunu mu secsem derken en iyi cozumun bir blog yazari yarismasi duzenlemek oldugunu dusundum. Yarismamizin kurallari basit:

1. Her bir yazarimizin onumuzdeki 2 ay boyunca toplam 10 yazi yazmasini bekliyoruz.
2. Degerlendirmeye dahil edilmesini istedikleri yazilarinin basliklarinin onune 1,2,3..10 diye numaralandirmalarini bekliyoruz. (Or: Enflasyon Gorunumu baslikli bir yazi yazacaklarsa yazinin basligini "1. Enflasyon Gorunumu" olarak atmalarini istiyoruz.)

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Standart Sapma

3. Isterlerse degerlendirme disi yazilar da yazabilirler, bunlarin basliklarinda numara kullanmamalari gerekiyor.
4. Yazilari istedikleri konularda yazabilirler, istedikleri uslubu kullanabilirler, iceriklerinden kendileri sorumludurlar.
5. Iki ayin sonunda okuyucularimizdan yazarlarimizi degerlendirmelerini isteyecegiz. Burayi uzun sure takip eden ve yorum yapan okuyucularimizin verdikleri puanlari 10 ile carpacagiz. Blog yazarlari da isterlese oy kullanabilirler, onlarin verdikleri puanlari da 10 ile carpacagiz.
6. Neticede en fazla puani alan yazar yarismamizin galibi olacak ve Ekonomi Turk (ekonomi nedir?) yazarlari arasina katilacaktir.

Simdiden yarismaci arkadaslara basarilar diliyoruz. Bakalim rekabet kaliteyi arttiracak mi?

3 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

1-Sürecin başlama ve bitiş tarihleri tam olarak belirtilirse iyi olur.
2-Blog yazarlarının oyları için belli kriterler oluşturulması gerekmez mi? Suistimalleri önleme açısından.

Blog Sahibi dedi ki...

Bitis tarihi 12 Eylul gibi ama muhtemelen o zamana kadar her yazar 10 yazi yazmis olur zaten. Olmazsa da bir kac gun uzatiriz, cok problem degil.

Oylamada anti demokratik bir yontem izlemeyi dusunuyorum. Blog yazarlarinin oylarini 10 ile, mudavim okuyucularin (TPol, Izlenimler, vb.) oylarini 5 ile, diger okuyucularin oylarini ise 1 ile carparak toplam oylari hesaplamayi planliyorum. Bir haftalik bir oy kullanma suresi vermeyi dusunuyorum, boylece cogu kisinin oy vermek icin firsati olur.

ulas dedi ki...

Bir laf vardır aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Oylamaya bak ya, ne kadar demokratik. Yazarlarınki 10 ile çarpılıyor falan filan. Başbakan olsa şöyle derdi:
"Blogdaki yazarlar oligarşisini yıkacağız"

Aman dikkat! Bu anti demokratik uygulama yüzünden Taraf'ın diline düşmeyin neme lazım günlük münlük çıkartılıp bir yerlerden, birden kendinizi hapiste bulursunuz...

Ahhhhhhh şimdi sokaklara kendimi atıp bu uygulamayı protesto etsem, darbeci olurum. En iyisi mi yerimde oturayım. Belki eskinin müdavimi yeninin bıkkını statüsünden X 2,5 puanlık bir hak koparırım.