Petrole de Care Bulun

Bugun vaktim var, yazilari siraliyorum. Hazir elim degmisken bir de Zafer Caglayan'i burada agirlayayim dedim. Radikal'in haberi:

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, özel sektörün talepleri doğrultusunda, demir çelikte dünyada yaşanan fiyat farklarına yanıt verecek, çözüm önerileri getirecek bir çalışmayı hazırladıklarını, söz konusu çalışmayı en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını söyledi.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB’un 63. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, demir çelik sektöründeki işadamlarının karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü noktasında önemli bir çalışma hazırlığında olduklarını dile getirdi. Demir çelik sektörünün içinde bulunduğu fiyat artışlarının sebebinin Türkiye olmadığını dile getiren Çağlayan, “Dünya piyasalarında bugün yüzde 60-70’lik maliyet artışları yaşanmıştır. Bu Türkiye veya Hükümetin bir durumu değildir, tamamen dış piyasalarda oluşmuş bir durumdur" dedi.


Zafer Caglayan istedigi calismayi yapsin, demir celik fiyatlarindaki yukselise care olamaz. Bunlar "super cycle" denilen uzun vadeli trendlerdir. Simdi Cin talep gosteriyor, yarin Hindistan. Bir yandan da hem celik ureticileri hem de hammadde ureticileri birlesip piyasayi tekellestirmeye calisiyor. Kolay gelsin diyorum Zafer Caglayan'a. Hazir eli degmisken su petrol fiyatlarina da bir cozum bulsun!!

Not: Bu arada Zafer Caglayan demir celik fiyatlarinin neden yukseldigini cok dogru tespit etmis. Kendisini tebrik ediyorum. Bir de bana iceride enflasyonun ve bunun paralelinde faizlerin neden yukseldigini, bir yildir Merkez Bankasinin bogazina sarilip dandik dandik para politikalari uygulatmalarinin sonuclarini da aciklarsa cok memnun olacagim.

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Tedbirini bırakma ki sen elden, takdirini eyler Allah güzelden

zamanında tedbir üretemeyen de böyle bahane üretir.