Muteahhitler Greve Gidebilir mi?

Iscilerden mi ogrendiler nedir, muteahhitler de greve gidiyormus. Artik bundan sonra iscileri greve gidiyorlar diye suclamayiz herhalde.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Bakalim hukumet ne zaman greve gidecek!!!

3 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Hükümet zaten teknik olarak grevde sayılabilir. Nasıl mı? Basit: İşçiler greve gidince ne yapar? İşi yani üretmeyi durdurup, işyerinin kapısının önünde çay içip halay çeker, kendilerine bir mikrofon uzatan olursa, peşpeşe şikayetlerini sıralarlar. Eee, bizim hükümet de öyle yapıyor işte. İş yapmayıp, herşeyin büyük bir hızla kötüye gitmesine seyirci kalıyorlar, önlerine mikrofon uzatılırsa hemen kapıp, muhalefetten, halktan, herşeyden şikayet ediyorlar. Yanlış mı? Grevdeler işte...

Unknown dedi ki...

zamanında yüzde 100'den az kazanmazken, daha kağıt üzerinde bina planlarını satarken iyiydi.

aslında kendi ayaklarına kurşun sıktılar demek lazımdı ama haberde kimsenin dikkatini çektimi bilmem şöyle bir cümle geçiyor.

"çalışanlarının SSK çıkışlarını vererek inşaatlarını durduracakları"

kendi başarısızlıklarının faturasını başkalarına ödetmezler umarım.

Değerli bir hocam zamanında şu müthiş (ve ancak şimdi anladığım) tespiti yapmıştı;

Müteahhitliğe soyunmaya karar veren genç bir girişimci, meslek büyüğüne sorar: Abi, müteahhit olmak için kaç paraya ihtiyaç var? O da; mukaveleye yapıştırılacak pulun parasıyla, temel atma töreninde kesilecek kurbanın parasını denkleştir, yeter der.

İşte müteahhitlik böyle bir iştir.

ulas dedi ki...

"Artik bundan sonra iscileri greve gidiyorlar diye suclamayiz herhalde."

Lafa bakın ya işçileri greve gidiyor diye suçlamak... Hem neden greve gidiyorsun kardeşim diye sormadan hemde bunun yasal hakkı olduğunu unutarak...