Sermaye kaçıyor(muş)!!!

15 Ekim 2007 tarihli Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasından bir haber (not: gazetenin internet versiyonu olmadığı için link veremiyorum):

"5 yılda 6.3 milyar dolar
Sermaye kaçıyor

Türkiye'ye gelen yabancı sermaye "rekor" kırarken yerli sermaye yurtdışına yöneldi. 2002 başından bu yana yurtdışına doğrudan yatırım için 6.3 milyar dolar sermaye çıktı. Türk girişimciler şu ana kadar en çok Avrupa ülkelerine sermaye götürdü. Yurtdışına giden sermaye yurtiçinde yatırıma yönlenseydi, 63 bine yakın kişiye iş yaratılacaktı."

Soru: Bu haberdeki tutarsızlıkları bulunuz.

Ben şimdilik yorum yapmayacağım.

1 Yorum Var.:

rdynk dedi ki...

haberi bastan yazalim...

"Turkiyeye gelen FDI deki artıs, temelde 2002 sonrası ekonomik gostergelerdeki iyilesme ve nisbeten istikrarlı ekonomik ortamın bir sonucu.Aynı zamanda bu durum, TR ekonomisinin gelecek donemlerdeki buyumesiyle ilgili beklentilerin de pozitif oldugunun bir gostergesi...

TR ye gelen FDI de bu durum gozlenirken, TR'den de 2002 başından bu yana yurtdışına doğrudan yatırım için 6.3 milyar dolar sermaye çıktı.bunun ilk aklıma gelen nedenleri...
1. TR nin dunya ekonomisine entegrasyonundaki ve dunya ekonomisinin globallesmesindeki artıs
2. profesyonel yonetimdeki gelisme
3. yeni pazarlar yaratabilme, rekabet edebilme ve marka olma degerinin kavranması
4. maliyetlerin karlılıktaki onemi

kısaca savasmazsan ölürsün!cunku piyasa gittikce dısa aciliyor!

yani sonucta ekonomimiz iyi yolda oldugu icin, serbest piyasa kanunları biraz daha işlemeye başladığı için sermaye yurtdısına cıkıyor(cıkabiliyor). Ayrıca 2002'den bu yana 6.3 milyar dolar gercekten az bir rakam...demekki daha cok yol kat etmemiz gerekiyor!
bu haberin basligina olsa olsa..
"sermaye kaplumbaga hizinda kaciyor" denir!