Kaynağı büyük yazar

Cem Yılmaz, vakti zamanında CD'den izlediğim bir şovunda, hayranlarının bazen kendisine esprileriniz için kaynağınız nedir diye sorduğunu söylüyor ve sonra da iki eliyle poposunu işaret edip şöyle diyordu: "Kıçım! Kaynağım kıçım. Kıçımdan uyduruyorum."

Hürriyet, daha önce Sabah'tan çok iyi tanıdığımız Yılmaz Özdil'i transfer ettiğinde "büyük yazar" diye lanse ederken, bu yazarın neresinin büyük olduğunu çok merak etmiştim (Yılmaz Özdil'i nasıl tanırsınız diyorsanız şu yazılara bakın; bir, iki). Neyse ki yazılarını takip ettikçe bu merakımı giderdim. Yılmaz Özdil'in büyüklüğü meğerse kaynağının(!) büyüklüğünden geliyormuş. Hakikaten kıçından çok iyi uyduruyor.

İşte son örnek bugünkü yazısı. Kendince enflasyonun gerçekte düşmediğini, TÜİK'in rakamlarla oynadığını iddia ederken, kendisine büyük yazar payesini kazandıran kaynağını yine çok iyi kullanmış. Allah ne verdiyse sallamış. Mesela şu yazdığına bakın:
Palto, kaban, bot, çizme, kazak gibi, kışa hazırlık alışverişlerini enflasyon hesabına dahil etmemişler...
Zahmet edip de biraz araştırsa bu yazdıklarının doğru olmadığını görürdü ama ne gerek var birader. Şimdi TÜİK'in sitesine gideceksin de, ilgili sayfayı bulacaksın da, excel dosyasını indireceksin de, fiyatlara bakacaksın da, ooo çok uzun iş... En iyisi uydur gitsin. Nasıl olsa kimsenin yazdıklarının doğru olup olmadığına aldırdığı yok. Patronların sırtını sıvazlayıp her ay cüzdanını dolduruyor. Bizim gibi birkaç Don Kişot'ta çıkıp dalganı bozmasa iyi olacak ama nasıl olsa onların da pek esamesi okunmuyor. Öyleyse kıçtan uydurmaya aynen devam...

2 Yorum Var.:

Investor dedi ki...

Ya sayın ekodok inanın ben bu adamdan nefret ederim ve bu adamın bırakın hürriyette yazmasını yazar bile olamaz diyordum ve bir türlü anlamıyordum.

Allahıma şükürler olsun bu yazarın sizin tabirinizle birşeylerden uydurup yazdığını kim görecek diye bekliyordum ve siz yazdınız yoksa ben yazacaktım bu yazı için minnettarım.

rdynk dedi ki...

yazık ya...biktik artik bu tarz yazarlardan...kardesim neden gidip de sinir hastalıklarından yada kanserden bahsetmiyorsun..ben doktor muyum dedigini duyar gibiyim.ee peki nasıl oluyor da enflasyon oranından, gsmh buyumesinden bahsediyorsun bu kadar bilmeden arastirmadan..ok iktisat bir sosyal bilim ve toplumla devamlı bilgi alisverisi icerisinde olmali..fakat sonunda bilim ve kotu yonetildiginde onemli sosyal maliyetleri de beraberinde getiren bir bilim. sen simdi turkiyenin en cok okunan gazetesinde boyle yazarsan bu toplumun tuik ve merkez bankasına duydugu guveni (haksiz yere!) azaltmaz mı azaltır! bu krebiliteyi dusurmez mi dusurur! bu enflasyon degişkenligini artırmaz mı artırır! bu uretim degiskenligini artırır mı artırır! sonucta istikrarın altına bir dinamit konulmus olur mu olur! tren yoldan cikinca 2001 krizine benzer bir kriz yasar miyiz yasariz!

merak ettigim o zaman ne yazacaksiniz! dogru ne onemi var % 70 enflasyondan bahseder, kamu kesimi borçlanma geregi/GSMH %15 der bu ne bicim ulke der daha tatli sallariz! (ve dinamiti koyanlardan birisi oldugumuzu hic bilmeden yolumuzda yurur gideriz)