Milli Gelire Avrupa Hesabi

Uzun sureden beri Milli Gelir'in Avrupa Hesap Sistemine gore hesaplanmasini bekliyoruz. Radikal'in haberine gore TUIK Baskani Omer Demir soyle konusmus:

"Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi milli gelir hesaplarında 'doğrudan' bilgi aktarımını sağlayacak bir çalışma. Tamamlanma aşamasına gelen bu çalışma için yerel katkılar dışında 90 milyar YTL harcama yapıldı. Donanımın yenilenmesi için de 4-5 milyon YTL harcama yapıldı. Onun dışında TÜİK ve ilgili kurumların kaynaklarının verimli-etkin kullanımında ödenekler çerçevesinde kalındı."

Birakin yapmayin yahu, keske eski sistemle hesaplamaya devam etseydik de 90 milyar YTL fatura odemeseydik. Astari yuzunden pahaliya gelmis. 90 milyar YTL ile ic borclari oder, tasarruf edecegimiz faiz harcamalarini her aileye senede 1000 YTL para olarak dagitirdik. Yazik olmus. Allahtan donanima fazla para harcamamislar, on yuz bin milyon YTL de ona harcasalardi yanmistik!!

Dandiklik ya Radikal yazari Hanife Senyuz'de ya da TUIK baskaninda. Kardesim 5 yasindaki cocuk musunuz ki milyon ile milyar arasindaki farki bilmiyorsunuz?

0 Yorum Var.: