Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriş sınavını kazanan olmadı

ANKARA - T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'nca yapılan Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriş sınavının yazılısına katılan adaylardan puan barajını ve ortalamayı geçen çıkmadı. Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriş sınavına katılmak için başvuruda bulunan ve Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) P-40 türünde 85,945 üstünde puan alan 110 adayın çağrıldığı, 04- 05 Kasım 2006 tarihlerinde 4 grup halinde yapılan yazılı sınavı 59 aday tamamladı.

Yatırım Fonları Nedir?   Altın Fonu Nedir  Komünist Nedir  Komünizm nedir?  Kapitalizm Kapitalist nedir

Yazılı kağıtlarının okunması ve değerlendirilmesi sonucunda, her bir yazılı grubu için Yönetmelikte belirlenen 50 ve genel ortalama olan 70 puan barajını geçebilen aday çıkmadığı için sözlü sınava da çağrılan olmadı. Kimse kazanamadığı için Stajyer Hazine Kontrolörü alınamadı.
!!!

5 Yorum Var.:

Kansoy dedi ki...

sorular nasıldı acaba? galiba ekonomi turkun vize soruları gibi bişiydiki çözemedi bizim gencler. yoksa soruları siz mi hazırladınız. lisede o muhabbet vardı "bu sene soruları tubitak hazırlyacakmıs cok zor olacakmıs" bunu yeni jenerasyona uygularsak "busene kpss iktisat soruları ekonomi turkten" flash haber

Burcuk dedi ki...

Kpss'ye girmedim hic bilemiyorum ne derecede zor oldugunu ama ne olursa olsun bu sinavda belli bir seviyeyi gecmis insanlarin oteki sinavda bu denli dusuk yapmasi cok ilginc...cok cok ilginc!

Deniz dedi ki...

KPSS 40 puan turunden 80 uzeri alan az çıkar zaten, ama ondan sonrasinda bu sinavi gecebilecek insanlarin cikmamasi dusundurucu.

Adsız dedi ki...

bizm sistemimiz karmasıktır biraz. KPSS den ortalamanın cok üzerinde bir puan alırsınız, ama o sadece baska bir sınava girebilmeye yarar.. Devlet eğitim fakültesini bitirince öğretmensin der, ama öğretmenlik yapabilmen için KPSS'ye gir der.. Yani kendi yetiştirdiği öğretmene, kendi verdiği eğitimi yeterli bulmaz bi de sınava sokar.. sonra sınavı kazananlara atama gelmez, bi sınav daha açılır, tekrar sınava giren ve daha önce sınavı kazanmış olan kişi, daha önce sınavı kazanamyanlarla tekrar eşit şartlarda sınava girer.. süreeer gider..
özkan

Adsız dedi ki...

Sorular hazinenin websitesinde var.
Bu bildiğimiz Türk mantığının bir sonucu. Kurallar, yönetmelikler iyice incelenmeden üstünkörü yapılır, hatta mümkünse başka kurumların aynı tür yönetmeliklerinden kopya çekilir. Sonra da umursamaz bürokratlarca uygulanır. Ortaya çıkan sonuç görülünce akıl başa gelir, bürokratlar panikler. Ama yapılacak birşey yoktur. Olan olmuştur, kuralların ihlali söz konusu olamaz. İki ay sonra tekrar bir sınav yapılır. Aynı adaylar katılır. Bu sefer 30 kişi kazanır. Olacak olan da budur.