Blog Istatistikleri

Bu senenin basindan itibaren yayiyina basladigimiz blogumuza her gecen gun daha fazla ziyaretci geliyor. Blog'un arsivleri buyudukce Google'da search yapanlarin cogu blogumuzu ilk siralarda gormeye basliyorlar. Bunun yaninda blogumuzu surekli ziyaret edenlerin sayisinda da artis var, bizim de deger verdigimiz istatistik bu. yan tarafta bu konudaki istatistikleri gorebilirsiniz.

Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Ekonomi nedir
GSYH, CPI ve GSYH Deflatoru
Fraktal nedir?
Çernobil Faciası

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Hehe tebrikler.. Yalniz surekli okuyucu gunde iki-üç kere yeni yazi var mi diye girebilir, bunu da hesaba katmalisiniz:)

Blog Sahibi dedi ki...

Gun icinde siteyi bir kac kere ziyaret eden kisilerin ertesi gunlerde de siteyi tekrardan ziyaret edecegini varsayarsak hesapta bir yanlislik olmadigini goruruz. Ancak ilk gun bir kac kere geldikten sonra bir daha ziyaret etmez ise o kisiyi yanlislikla "repeat customer" sinifina (sadece bir kerelik) sokmus oluruz. Bence hesaplarda cok bir yanlislik yok.

Asil yanlislik soyle olabilir, eger siteyi sureklii ziyaret eden birisi degisik bilgisayarlari (ev ve is) kullaniliyorsa bu kisileri iki kere hesaba katmis oluruz. Bu yuzden onemli bir hata olusabilir. Ancak pageload (yuklenen sayfa) sayisina baktigimiz zaman da artisin oldugunu goruyoruz.

Herneyse, gunde 500 civarinda ziyaretciye ulastigimiz zaman ciddi anlamda reklamcilarla baglanti kurmaya baslayabiliriz. Simdilik sadece Google kaynakli reklam gelirimiz var.