Tesekkurler Deniz Gokce

Iki gundur siteye gelen ziyaretci sayisinda artis gozlemliyor ama sebebini cozemiyordum. Baska bir ekonomist olsa konuya bir kac turlu sekilde yaklasabilirdi. Birincisi, ziyaretci sayisindaki artis "balondur" diyebilir ve bunun surdurulemez oldugunu one surebilirdi. Ikincisi, ziyaretci sayisinin dis kaynakli spekulatif ziyaretci hareketlerinden dolayi oldugunu soyleyebilir ve aniden bu yabanci ziyaretciler sitemizi ziyaret etmekten vazgecerlerse blogun bir krize girebilecegini soyleyebilirlerdi. Bagimsiz iktisatcilar (Iktisat nedir) bunun sermaye usakligi yapan neoliberal ekonomistlerin oyunu oldugunu ve amacinin yabanci sermayenin ulkemizdeki somurusunu arttirmak oldugunu soyleyebilirlerdi. Sokaktaki vatandas da "blogun ziyaretcilerinde artis var ama bize yansimiyor" diyebilirdi.

Biz ise verilere bakarak adam gibi olayi yorumlamaya calisiyoruz. Ilk once acaba "Izlenimler"de yine haber mi olduk diye dusundum ancak oyle olmadigini gordum. Daha sonra bir okuyucumuzun attigi emailden Deniz Gokce'nin pazar gunu blogumuzu haber yaptigini ogrendim. Blogumuzun iki tane faal yazari var: Ekonomix (ben) ve Baris. Deniz Gokce Baris'in Trabzonspor'un performansi ile ekonominin performansi arasindaki baglantiyi gosterdigi yaziyi begenmis. Sagolsun, para versek bu kadar iyi reklam olmazdi. Ilgilenen okuyucularimiz arsivlerden daha once yayinladigimiz yazilara da ulasabilirler, ya da ust kosedeki arama kutusuna konuyu girerek arama da yapabilirler.

3 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Bu müthiş birşey! Başarılarınızın devamını dilerim...Erinç Yeldan'ın kulağına kesin gitmiştir :)

Adsız dedi ki...

Sizi de zaten beğense beğense Deniz Gökçe beğenirdi.

Erinç hoca ile geçen seferki polemiklerindeki gibi rezil olmak istiyor zaar. Keyfi bilir.

Bu arada Ayvazcığım, başarıyı böyle mi ölçüyoruz biz :)

Adsız dedi ki...

dikkat edin bu adam iyi kafa atar. ben olsam biraz cekinirdim.(bkz: gülü leman ve arman kirim [her ikisini de güzel oksamistir. bu arada gülü leman eski esidir davasi falan vardir]) bu adama herhangi bir sekilde yakinlasirken temkinli davranin derim. yani benden söylemesi saygilar