Fed Faiz Indirimi

TEGV'e daha once bagis yapmis bir okuyucumuz su soruyu gondermis:

Dun TGRT'de Ekonomi Kulis'ini izledim. Konuk Baybars Sezen (ABD Piyasa Profosoru) Fed 50 baz puan faiz indirmeden once "Ben simdiden acikliyorum, Fed en az 50 baz puan indirecektir cunku eli mahkum, piyasalara teslim olmak zorundadir" demisti. Dun aksam da "Fed'in 31 Ekim toplantisinda yine en az 50 baz puan indirecektir" dedi. Gerekcesi ise tuketicilerin ABD de rahat alim satim yapmalari. Siz 31 Ekim'de Fed'den en az 50 baz puan faiz indirimi bekliyor musunuz?

Ne diyeyim, bozuk saat bile gunde iki defa dogru zamani gosterir. Baybars Sezen de ucmus, rastlanti bu ya tutmus. Fed ile o kararindan sonra cok dalga gecildi. Bernanke akademisyenken atip tutuyordu, Fed'in basinda nasil kivirtti diye. Piyasalara bakarsaniz daha iki gun once rekor kirdi. Bu durumda siz Fed'in gercekten EN AZ 50 baz puan faiz indirimi yapacagini belirtiyorsaniz ucmussunuzdur demektir. Simdiye kadar tahminlerinin yanlis oldugunu dusundugumuz bir cok kisiyi burada afise ettik. Halkaya bir tane daha ekleyecegiz gibi gorunuyor.

Buradan soyluyorum. Eger Baybars Sezen'in tahmini dogru cikarsa blogun sol tarafinda "Piyasalarin Gercek Krali: Baybars Sezen, Borsa'da 10 Warren Buffett gucundedir" kosesi acacagim. Bundan sonra Allah 5'dir dese bile "o soyluyorsa dogrudur" diyecegim.

Ama bir sartla. Eger Baybars Sezen'in tahmini dogru cikmaz ise simdiden bir okuyucumuzdan (veya Baybars Sezen'in kendisi de olabilir) TEGV'e 10 YTL bagis yapacagina dair soz almam lazim. Varsa bu bahse girecek bir babayigit ciksin karsima.

3 Yorum Var.:

şekerim dedi ki...

Bence büyük bir olasılıkla FED 31 ekimi pas geçecek.Okyanusun karşı tarafının indirime başlamasını beklemesi gerekir.Çekik gözlü en büyük tedarikçisinin daha fazla zarar edip euroya geçmesini istemez.Paris ten gelen üstadımız
pariteye oynuyor galiba.Herkes pozisyonuna göre konuşmuyormu kardeşim bu memlekette.ARZULAR ŞELALE..!(bakınız:En büyük bankalarımızdan A..... ın sahiplerine.)Dışarıdan ucuz kredi al,(aslanım kobi ama terli)pahalıya satamazsan DÖvizin sıçramasına oyna..

Investor dedi ki...

İnsanlar rakamları istedikleri gibi kendi pozisyonlarına göre oynarlar.

Önemli bir nokta Fenerbahçe ile 3.ligdeki bir takım Şükrü Saraçoğlunda maç yaptıgında herkes tabiki fener yener söyleminde bulunur ve ben fener yenecek desem kimse umursamaz çünkü çok sıradan bir olgudur.Fakat üçüncü lig takımı yener derseniz ve eger fenerde yenilirse siz kral olursunuz bak fener yenildi ben demiştim herkesin gözünde bir numara olursunuz ama fener yenilecek demenize rağmen fener yenerse kimse size demez ki fener yendi bak yanlış tahmin yaptın diye çünkü bu herkes için süpriz değildir beklenen bir olgudur bu yüzden sizin yanlış tahmininiz arada eriyip gider ama dediğim gibi üçüncü lig takımı yenersede siz kral olursunuz.

İşte bu şahısta bu olguyla yola çıkmaktadır. 0,50 indirirse bu adam kral olacak ama indirmesede kimse birşey demeyecek zaten indirmeyeceği belli diye yanlış tahmini unutulup gidilecek.

İşte hayatta masrafsız bir şekilde kral olmak isterseniz bu yöntem çok işe yarıyor bunu yapanlarda yok değil ve yakında kral olacaklar başta Yaşar Erdinç gibi.

tunck. dedi ki...

Baybars Sezen için 10 YTL ben'den.

Slm
Tunc K.