Hisse Alim Satim

Borsa'daki dusus bugun de surdu. Diger piyasalarda da dusus devam ediyor ama nedense Turkiye piyasasindaki dusus daha bir kanli oluyor. Bu sirketlerin temel analizinin yapilmamasindan kaynaklaniyor diye dusunuyorum. Bu dususun sonu ne zaman gelir bilmiyorum ama umarim daha devam eder, hatta teknik analiz yapan kimilerinin dedigi gibi 30000 seviyesine gelir. Piyasalarda herkes dogru analiz yapabiliyor olsaydi zaten bize kar yapma firsati dogmazdi.

Bugun elimdeki 150 AKCNS hissesinden 50 tanesini 9.40 YTL'den sattim. Yerine 10 adet KONYA hissesini 81 YTL'den aldim. Cimento sektorune yonelik olumlu bakis acimi degistirmis degilim. Insaat sektoru buyuk bir buyumenin icerisinde ve onumuzdeki 2 yil -faiz oranlarinda bir surpriz olmaz ise- bu boyle devam edecektir. Bu durumda hem ISGYO’nun hem de AKCNS ve KONYA’nin hisse fiyatlari artacaktir. Ayrica konut kredisinde lider konumda bulunan AKBNK da hisse fiyatinda artis gorecektir. Portfoy’deki AKCNS’nin bir miktarini KONYA ile degistirmemin sebebi KONYA’nin goreceli olarak daha ucuz olmasidir.

Portfoyde oynamayi cok sevmiyorum, birinci nedeni Turkiye'deki islem masraflarinin yuksek olmasi (komisyon + alis-satis tutarlari arasindaki fark). Ufak miktarlarda alim satim yaptigim icin "market impact" dedigimiz (hisse fiyatinin hacim dusuklugunden dolayi islem sirasinda negatif yonde hareket etmesi diye tanimlayabiliriz) maliyeti odemek durumunda kalmiyorum. Buyuk yatirimcilar bu yuzden Turkiye'ye yatirim yapmaya ancak fiyatlar cazip oldugu zaman geliyorlar (cikarken odemek zorunda kalacaklari %10'luk maliyeti goz onune aliyorlar anlayacaginiz). Neyse, AKCNS'yi satmamin diger bir nedeni ise vergi odemeyecegim icindi.

Yarin ne olur bilemiyorum. Sadece uzaktan izliyorum.

Bugun icin bu sabah AK Yatirim su sekilde tahminde bulunmus: "Endeksin güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz. Ancak global piyasalardaki gelişmeler önümüzdeki günlerde bizim piyasalarımızdaki volatiliteyi de artırabilir. 43.000 seviyesi kritik bir destek, ve bugün için bu desteğin aşağı yönlü kırılacağını tahmin etmiyoruz." Goruldugu uzere teknik analiz de hikaye.

0 Yorum Var.: