Obezite Ile Ilgili Bilinmeyen 15 Istatistik

Amerika'nin liderligi kimseye kaptirmadigi bir kac ender alandan bir tanesi obezite oranlaridir. Ulusal obezite orani resmi istatistiklerde %26.7 olarak geciyor. Ancak bu rakam dogru bir rakam degil. Bu rakami hesaplarken devlet insanlarin beyan ettigi kilo ve boy rakamlarini kullaniyor. Yani gidiyorlar bayanin bir tanesine ve "teyze senin boyun kac, kilon kac" diye soru yoneltiyorlar. Teyzenin verdigi rakamlarin dogrulugu insafina kalmis artik. (tam Murat Cokgezen tadinda bir arastirma...)

Bir de direkt boy ve kilo olculerek hesaplanan obezite oranlari var. Bu yontemle Amerika'nin obezite orani 2008 yilinda %33,9 imis. Bu sene bu oran kesin %35 sinirini asmistir.

Obezite ile ilgili bilinmeyen 15 istatistik derleyen Insider Monkey bunlari 15 Shocking Obesity Facts You Didn’t Know About baslikli bir yazida yayinlamis. Hurriyet gazetesinin saglik muhabirleri bu yaziyi gorurse kesin atifta bulunmadan yaziyi asirir, simdiden soyleyeyim. Hic yapmadiklari sey degil. Yoksa elmanin faydalarini oturup da arastirma yapip bulduktan sonra yayinlamiyorlar...

0 Yorum Var.: