Insider’ların Çılgınca Aldığı 7 Hisse


Akademik çalışmalar en karlı insider trading’in birkaç insider’ın aynı zamanda alım yaptığı zamanlar olduğunu gösteriyor. Illionis Universitesi’nden profesör Josef Lakonishok ve öğrencisi Inmoo Lee’nin yaptığı bir çalışmaya göre insider alımlar endeks fonlarının yıllık getirilerinden 7% daha fazla getiri yaratmakta. Ücretsiz insider trading bilgi kaynağınız Insider Monkey Kasım ayının sonlarında en az 3 insider’ın alım yaptığı şirketlerin listesini derledi. İşte insider’ların çılgınca alım yaptığı 7 hisse senedi.

1. Bank of America (BAC): Üç hafta önce Bank of America’da önemli miktarda insider trading tespit ettik. Çarşamba günü bir direktör tarafından $11.30’dan 5.000 adet alım yapıldı. Bu neredeyse daha önce insider’lar tarafından ödenen fiyattan %10 daha azdı. Daha önceki alımlarda heyecanlanmamıştık ama inanıyoruz ki bu insider alımı takip etmek için daha iyi noktalar var.

2. Versar Inc. (VSR): Versar birkaç insider alımın yaşandığı 30 milyon dolarlık bir şirket. Hisse için ödenen fiyatlar Eylül sonunda hisse başına $2.60’a kadar düşerken Çarşamba günü ise $3.25’e kadar yükselmişti. Hissedeki günlük işlem hacmi 50.000 adetten az ve bundan dolayı almak için iyi bir hisse senedi olarak gözükmüyor.

3. Rimage Corp (RIMG): Üç hafta önce baktığımız ve o zamandan beri yatay seyreden başka bir hisse senedi. Görünen o ki, insider’lar Rimage’ı hisse başına $16’ın altında bir fiyat ödeyerek alıyorlar. Hisse Ekim ayında bir ara $18’ın üzerinde işlem görüyordu. Çok yeni bir insider alım Salı günü $15.35’ten gerçekleşti.

4. Harris Interactive (HPOL): Ortalama işlem hacmi ile kıyaslandığında insider’ların deli gibi alım yaptığı başka bir küçük sermayeli hisse senedi de Harris Interactive. Maalesef hisse $0.88’den işlem görüyor ve günlük ortalama işlem hacmi ise 34.000 adet. Geçtiğimiz ay boyunca ortalama bir insider hisse için $0.86 ödedi. Yaklaşık 15.000 adet olan en son işlem ise geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşti.

5. Jamba Inc. (JMBA): Jamba Juice bundan birkaç yıl önce 1 milyar dolara ulaşan piyasa değeri ile oldukça popüler bir şirketti. Bugün şirket hisseleri $2.17’den işlem görüyor ve şirketin piyasa değeri 130 milyon dolar. Geçtiğimiz birkaç ayda hissede 3 farklı insider’ın alımları oldu. İlk alım 24 Ağustos’ta $1.69’dan gerçekleşirken, en son işlem Salı günü $2.04’ten gerçekleşti.

6. Citigroup Inc. (C): Ciddi anlamda insider alımının olduğu ikinci büyük banka da Citigroup. Kasım ayında 3 insider yaklaşık 2,5 milyon dolar ödeyerek $4.30’dan Citigroup hissesi satın aldılar. Bu ve Bank of America’da gerçekleşen alımlar genel anlamda banka hisselerinin değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

7. Buckeye Technologies Inc (BKI): Ağustos sonunda bir insider $10.75’ten Buckeye hisselerinden aldı. Hisse dünü $20.26’dan kapattı. İkinci bir insider 16 Kasım’da $17.5’ten ve bir üçüncüsü de 22 Kasım’da $18.83’ten alım yaptılar. Hisse geçtiğimiz 10 gün içinde yüzde 7’den fazla arttı.

Bu yazı Insider Monkey sitesinden çevrilmiştir
.

0 Yorum Var.: