Ekonomi Türk Kitabı Piyasaya Çıktı, Tükenmeden Alın

Financial Times, Yahoo Finance, Minyanville, Seeking Alpha, Business Insider ve The Big Picture gibi dünyanın önde gelen finans sitelerinin önerdiği Ekonomi Türk blogunun yazdığı Ekonomi Türk Kitabı piyasaya bugün çıktı ve %30 indirimle Liberte Yayınları sitesinden sadece 9,8 TL ödeyerek kitaba sahip olabilirsiniz, tıklayın alın. İlk sayı sınırlı sayıda basıldı ve ön siparişlerden dolayı yayınevinin elinde sadece 400 tane kaldı.

Kitabımızın önsözü değerli hocamız Deniz Gökçe tarafından yazıldı, işte o yazıdan bir alıntı:

...Birçok ekonomik sorun konusunda artık klişeleri kullanmayı bırakıp analiz yapmaya başlamak zorundayız. Ülkemizde ekonomi konusundaki yorumlar, o kadar statik, ezber ve kötümser hale geldi ki, artık yorumcuların birçoğunu okumaktan vazgeçtim. Çünkü bir konu gündeme geldiğinde ne yazacaklarını artık biliyorum. Oysa ABD’de başlatılan ve daha sonra kadrosuna iyi eğitimli bir çok yazarı katan blog dünyasında çok farklı şeyler yazılıp çizilmekte. Hepsi de heyecan verici.

Kuruluşundan itibaren yakından takip ettiğim “Ekonomi Türk” blogunda İnan Doğan ve diğer yazar arkadaşlar yukarıda bahsettiğimiz karanlık sokaklara sapmadan tarafsız bir biçimde ekonomideki hurafeleri gün ışığına çıkararak karanlığa ışık tutuyorlar.

Yazdıkları yazıları topladıkları bu kitap üniversitede okuyan öğrenciler ve kendini geliştirmeye çalışan ve ekonomiye ilgi duyan diğer kesimler için vazgeçilmez bir kaynak olacak .

Yazıların en eğlendirici ve öğretici yanı da, havadan hayali veri üretip ekonomi teorisiyle alakası olmayan yorumlar yapan yorumcuların yanlışlarını bir bir ortaya dökmeleri.

Yıllarca ekonomi bilmez, popülist insanlarımız bu “karamsar dinozor yorumcuların” yorumlarını okuyarak yanıltıldılar. Ekonomide “Hurafeler ve Gerçekler” kitabı ise bu yorumcuların yanlış yorumlarını kullanıp, doğruları da göstererek ekonomi dünyamıza yeni bir soluk getiriyor. Türkiye’nin yeni nesil yazarlarının zihin açıcı yorumlarını beğenerek okuyacağınızı düşünüyorum. Belki bazıları ülkenin şirket olamadığını anlar artık da, şirket kurtarma reçetelerini ülke kurtarma reçetesi diye gündeme getirmez!

Deniz Gökçe”

Bitmeden Ekonomide Hurafeler ve Gercekler kitabimizi Liberteden alin.

24 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Hayırlı olsun.

Editor dedi ki...

Hayirli olsun demeyin.

"Linke tikladim ve aninda kitabi aldim" diye mesaj birakin :)

rdynk dedi ki...

gercekten özgün birşeyler okumak isteyen herkes bu kitabı alır...kendi adıma daha once bircok kez okudugum yazıları tekrar okumaktan buyuk zevk alacagım acık. başta ekonomix ve inan doğan olmak üzere emeği gecen herkesin eline sağlık.

Serkan dedi ki...

Uzun suredir bekledigim bir kitapti, hemen siparis ettim, merakla kitabin elime ulasmasini bekleyecegim. Umarim daha bir cok baski yapilir.

Özkan D. dedi ki...

2005ten bu yana takip ettiğim blogunuzun güzel bir özeti olacak bu kitap, bu yorumu yazdıktan sonra satın alıp, blogumda da duyuracağım.
yalnız 5 yıllık emeğine rağmen kitapta ekonomix'in değil de sadece sizin adınızın geçmesi? devlet sırrı mı bu isim :)

Emrah Korhan dedi ki...

BENDE SİPARİŞ ETTİM.

YAKIN ZAMANDA

GÜNCEL ANALİZ

BORSATÜRK BLOGLARINDA

FACEBOOK GRUPLARINDA KİTABI TAVSİYE EDECEĞİM.

Özkan D. dedi ki...

bu arada son gelişmelerden sonra bizim verdiğimiz linkler kesmez sizi hocam:)

Editor dedi ki...

Benim icin 1 Turk'un verdigi link dunyaya bedeldir!!

Turklerden link istediginiz zaman sanki canini istiyorsunuz adamlardan. O yuzden cok makbule geciyor. Yabancilarin hepsi begendikleri bir yazi vs. gorduler mi link verip yaziyi yazani tesvik ediyorlar. Herkes birbirini boyle tesvik ederek adamlar ortaya cok guzel finans sitelerinin cikmasini sagladilar.

Neyse insallah yarin bir gun medyadaki arkadaslar da blogumuza link verip, kitabimizin tanitimini yaparak bize yardimci olacaklar. Allah'tan umut kesilmez.

Unknown dedi ki...

Hemen siparisi veriyorum ve verdirtiyorum.. Hem birinci baskisina sahip olmaliyim boyle bir kitabin..
Sonrada bloglara, twitter ve facebooka linkler eklenecektir..
Elinize saglik.. Hayirli olsun..

Editor dedi ki...

Sagolun arkadaslar.

Madem Turk medyasi duyurmuyor, biz kendimiz bloglara, facebook ve friendfeed'e koyarak viral pazarlama yapalim.

Medya'nin duyurmamasi da normal, neticede kitap onlari da yerden yere vuruyor...

aik dedi ki...

sürekli "ne zaman çıkacak" diye liberte'nin kapısını aşındırıyordum, henüz çıkmadan ayırtmıştım. hayırlı uğurlu olsun.

Mister No dedi ki...

Aldım kitabı okumaya başladım. Tasarım olarak fena değil. Hırtistan ekonomisi öğrencilere ekonomi anlatmak için iyi bir hikaye.

Editor dedi ki...

Begenirseniz saga sola tavsiye etmeyi unutmayin :)

Ogrenciler ve ekonomiye ilgi duyanlar icin bence okunmasi gereken kitaplarin basinda gelir bu kitap.

BAHADIR AKIN dedi ki...

Kitabın kağıdı biraz ince olmuş, ikinci baskıda gramajı arttırmak gerekir.

Aslında güzel bir afiş hazırlayıp iktisat, işletme bölümlerine gönderebilir yayıncı.

Investor dedi ki...

Ben üzerime düşen görevi yaptım.

kitabı aldım...

kendi bloglarımın en üst kısmında kitabı tanıtıcı reklamlar verdim.

Editor dedi ki...

Tesekkur ederim

Kadir dedi ki...

İlk hayırlı olsunu ben demiştim. Bugün istiklalde istiklal yayınevi, D&R, megavizyon, ada kitapevi, insan kitap'a sordum hiç birisinde yoktu. Ldt istanbul şubesindeydim orada da yoktu sanırım. internet dışında alacağımız yer yok mu?

Editor dedi ki...

Kadir,

Su an sadece internet uzerinden alabiliyorsun. Kitapcilara dagitim onumuzdeki hafta yapilacak. Ayrica liste fiyati 14 TL ama internetten siparis verirsen 9,80 TL. Bence internetten siparis ver, eline daha cabuk gecer, kitapcida da vakit kaybetmemis olursun.

Kansoy dedi ki...

nasıl yapılır bilmem ama "imzali kitap" şeklinde bir tanıtım ile ilk baskısının çok çabuk biteceğini düşünüyorum. kitapyurdu.com gibi kitap alışveriş siteleriende bu uygulama vardı. "ilk baskısını imzalı olarak alma fırsatı" şeklinde tabi daha güzel bir sloganla tanıtımı,pzarlaması yapılırsa ben bile ikincisini,imzalısını almayı isterim :))

Editor dedi ki...

Fatih,

Benim de aklima geldi o uygulama ama maalesef fiziksel olarak 10 bin km oteden tum kitaplari imzalamam mumkun degil. Artik sonbaharda Turkiye'ye gelebilirsem bir imza gunu ayarlariz.

Özkan D. dedi ki...

internetten sipariş verince 9,8 lira olduğu doğru ama 4,5 lira da kargo parası var :)

nihatturksever dedi ki...

Merhabalar,
Uzun suredir olmamakla beraber sitenizi ilgiyle takip etmekteyim. Kitabinizi yeni aldim, cok guzel olmus, elinize saglik. Bir konuya dikkatinizi cekmek isterim. Kapakta yazan cumlenin cok guzel ifade edilemedigini dusunuyorum. Su sekilde yaziyor "Bu ulkenin tarihsel sanssizligi, diger topraklardaki fosillerin petrole donuserek ekonomik zenginlige katki saglamasi ama bu topraklardaki fosillerin aktif politikaya devam etmesi ya da gazetelerde kose yazarligi yapmasidir", bence "Bu ulkenin tarihsel sanssizligi, diger topraklardaki fosillerin petrole donuserek ekonomik zenginlige katki saglamasi, buna karsin bu topraklardaki fosillerin aktif politikaya devam etmesi ya da gazetelerde kose yazarligi yapmasidir" olmali. “Ama” baglaci dogru durmamis orda. Bunu negatif olmak icin soylemiyorum, eger soyledigim konuda hemfikirseniz bir dahaki baskida duzeltilir umuduyla soyluyorum. Sonucta bu mustesna kitabin kapaginda tek bir cumle olacaksa, o cumle de bu cumle olacaksa, dogru olsun derim.

Tekar Elinize saglik.
Slm,

Nihat Turksever

Özkan D. dedi ki...

ben de benzer şekildei Dr.İnan Doğan başlıklı yazar hakkındaki tanıtım yazısında bir kopukluk sezinledim.

bazı cümleler "..üzere Amerika'ya gitti" veya ".. doktorası aldı" diye biterken, bir cümle "...yönetmiştir" diye bitiyor. madem öyle o da "...yönetti" diye bitseydi..

_

ve de doktora almak doğru bir tabir mi bilmyorum, doktora derecesi aldı dense daha doğru olabilirdi.

nacizane eleştirlerimiz bunlar tabi, onun dışında kitabı daha okuyamasam da göz attığım kadarıyla sistematiği gayet güzel ve akıcı olacağı kesin.

Unknown dedi ki...

Merhabalar,
Dikkatimi ceken diger bir konu da, kitaptaki ikinci bolumun adi "Mikroekonomi ve Keyifli Yazilar" iken, 147. ile 183. dahil, aradaki tum sayfalarin sag ust kosesinde "Makroekonomi ve Keyifli Yazilar" yazilmis. "Mikroekonomi" yerine "Makroekonomi" yazilmis anlayacaginiz. Bir dahaki basimda duzeltilir umuduyla bildirmek istedim.