Singapur Otel Tavsiyesi

Singapur ile ilgili bana sikca danisilan bir konuda yazacagim. Singapur otel tavsiyesi ve Singapur otel fiyatları. Duzenli okuyucularimizi ilgilendirmiyor ama internetten gordugum kadariyla her ay 150-200 kadar Turk bu konuda arama yapiyor. Devir tutumluluk devri, madem Singapur'da yasadigimi bilip bana danisanlarin 100-200 dolarini kurtariyorum, Singapur'da otel arastirmasi yapan vatandasin da parasini kurtarayim.

Ben sahsen kendi cevreme, temiz, sehir merkezinde ve ucuz otel olarak iki oteli tavsiye ediyorum : Victoria Hotel ve Aqueen Hotel Balestier.

Victoria Hotel'i sehir merkezinde oda fiyatlari 100 Singapur dolar/gecenin altinda bildigim tek otel (yalniz odayi online ayirtirsaniz, eger resepsiyondan bilet alirsaniz 100 liranin ustune cikabilir). Simdiye kadar bu otelden sikayet edeni de duymadim. Tek sorunu odalarin kucuk olmasi ama siz odada tek kale mac yapmayacaginiz icin bunun sorun olacagini sanmiyorum. Fiyattan baska en onemli avantaji bircok yere yakin olmasi. Ornegin Singapore International Convention Centre at Suntec City Mall'a cok yakin ki bircok fuar burada oluyor. Yuruyerek Orchard Road'a, Sim Lim Square'e (ucuz elektronik alisverisi), Mustafa Center'a gidilebilir. Bugis MRT Station'a (metro) cok yakin.

Aqueen Hotel Balestier, aslinda oda olarak Victoria Hotel'den daha iyi ama sehirin biraz daha disinda. Gecesi 130-150 SGD gibi bir fiyata kalinabilir. Balestier Road, yemek acisindan fena degil, otel bayagi iyi ama odalari cok kucuk. Novena MRT Istasyonu cok yakin.

Bir de otellerle ilgili uyari yapayim. Singapur'un kucuk ve guvenli olmasindan da cesaretlenerek arastirma yapmadan gidip en ucuz otellerde rezervasyon yapmayin, bu otellerde buyuk oranda Geylang da, bulunur. Sorun su ki Geylang, Singapur'un Red Light District'idir. Guvenli mi derseniz, guvenlidir, Singapur'da cezalar cok agir oldugu icin guvenli olmayan bir yer bulmak icin belanizi israrla ariyor olmaniz lazim. Yanlarinda kadin olmayan erkekler burada kalabilir. Aile icin pek uygun bir yer degil tabii. Gunduz sokaklar sessiz sakin iken ailecek yerlestiginiz otelinizin nezih cevresi, gece oldukca uygunsuz olabilir. Ha burada kalmazsaniz da Geylang'a mutlaka gelin. Kirmizi nokta bir kenara, Geylang Singapur'da Asya tadi alinabilecek, oldukca cesitli yemeklerin tadilabilecegi civil civil bir yer ayni zamanda.

Eğer Singapur'da nerede kalınır konusunda ayrıntılı bilgi istiyorsanız şu yazıya bakabilirsiniz : Singapur'da nerede kalınır?

14 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

singapora gelmisken nereleri gezmeyi onerirsiniz?

milleplateaux dedi ki...

Tigrus,

Kisa bir Singapur turu tavsiyesi yazayim :)

Oncelikle Sentosa Adasini oneririm. Burada Universal Studios ve Underwaterworld ziyaret edilebilir, ozellikle cocugunuz varsa. Bir de tavsiye etmesem de Resort World Sentosa Casino var, oraya gidilebilir. Sentosa adasinin guney sahiline gidilmeli, orada kita Asya'nin en guney noktasi var.

Night Safari ve hayvanat bahcesine gidilmeli. Night Safari dunyada baska yerde yok.

Orchard road gorulmeli, Bugis'te Sim Lim Square, City Hall'da Funan (en ust kat Challenger) elektronik alisverisi icin ideal.

Singapur River'a mutlaka gidin ozellikle Clark Quay'e. Buraya gece gidin. Barlar. club'lar guzel.

Clubber iseniz Zuok en iyi kluplerden biridir, oraya mutlaka gidin.

Eger Singapur'da uzun kalacaksaniz (1 hafta falan), turla 2-3 gunlugune Malezya'nin Tioman adasina gidin. Guneydogu asyanin en guzel tropik adasidir, Singapur'a da yakindir (5 saat falan). Bonus olarak da Singapur da Malezya da Turk pasaportuna vize istemiyor.

Vaktiniz olursa Sentosa'nin kuzeydeki kardesi Pulau ubin adasina gidin, sentosa fevkalade el degmis iken pulau ubin el degmeden birakilmis kucuk bir tropik adacik. Burda bisiklet surmek oldukca keyifli.

milleplateaux dedi ki...

Singapur'dan Malezya'ya gececekseniz, donus biletiniz (Singapur'a degil, Singapur'dan geldiginiz yere) sinirda gostermek icin yaninizda olsun.

G dedi ki...

hala singapurda mi ikamet ediyosun? sozlukten gordum yazilarini. ben de burdayim da :)

milleplateaux dedi ki...

Gokcee,

6-7 ay belki daha fazla orada olmayacagim, hosgelmissin Singapur'a.

G dedi ki...

ben 3 senedir burdayim aslinda. acaba baska turkler de varmidir diye dusunuyodum. sonra sozlukten senin yazini okudum falan filan. uzun hikaye yani :) neyse, geri donersen bi caya bekleriz efenim...

milleplateaux dedi ki...

Ben Şubatta dönüyorum adaya. Dönünce haberleşelim. Benim bildiğim bir avuç Türk var adada :) Bu yorumlara izleme koyarsan haberleşebiliriz.

milleplateaux dedi ki...

Aklıma gelmişken,

Singapur'a gelmişken ve havacılığa meraklı iseniz şunu da yapmanızı tavsiye ederim:

Flight Experience Singapore

G dedi ki...

olur tabi. bi sekilde haberleseriz. ben kaliciyim burda nasilsa.

G dedi ki...

hosgeldin...

milleplateaux dedi ki...

Hoş bulduk.

asiasingaporeblog@gmail.com adresine mail atar mısın ordan haberleşelim.

Levent

milleplateaux dedi ki...

Singapur'a gelmişken Marina Bay Sands'e de uğramak gerek. Sands SkyPark manzarası harika.

ezuseus dedi ki...

Merhaba, umarım yorumumu çok geçmeden okuma imkanınız olur (:
Sinapore Aviation Academy'de 1 haftalığına havacılık eğitimine geleceğim,akademi hava alanına yakınmış. ancak ben şehir merkezine mi yoksa akademiye mi yakın bir yerde kalmalıyım bilemiyorum. ilk gelişim olacak. bana önerileriniz olabilir mi acaba..

milleplateaux dedi ki...

Eger akademiye yakin kalmak istiyorsaniz en ideali Changi Village Hotel.Nerdeyse yurume mesafesinde.

Sehire yakin olsun diyorsaniz MRT uzerinde merkeze yakin bir otelde kalin. Tavsiyem V Hotel Singapore. Bu otel ayni zamanda 2 numarali otobusun (bi otobus direkt Changi Village'e gider ki sizin akademiye yakin) yolu uzerinde.