Danıştay’da ‘kast’ hukuku

Danıştayın katsayı ile ilgili kararını "aptalca" diye nitelendirmek suç mudur? acaba cidden merak ediyorum. bu konuda biri beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu konuda Taha Akyol kararın ortaya koyduğu, kast, bireysel özgürlük, eşitlik gibi kavramlar üzerine güzel bir yazı yazmış, okumanızı tavsiye ederim.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

6 Yorum Var.:

Editor dedi ki...

suctur. Bunun suc olarak kalmaya devam etmesinin sorumlusu da AKP hukumetidir. Bence sen yazini biraz edit et.

kurmay dedi ki...

Taha Akyol'un yazısı, kusura bakma rdynk ama, güzel falan değil...

Danıştay'ın gerekçesinde yazanlara inanarak "safa" yatmış...

Herkes biliyor ki, Danıştay'ın kararı, 28 Şubat kafasının ürünü..

O Danıştay değil mi, daha bir kaç ay önce katsayı ile ilgili itirazlara "Katsayı YÖK'ün işidir" diyen... Bugün "eşitliğe aykırı" diyen, yarın o engel aşıldığında bu seferde "Laikliğe aykırı" demeyecek mi sanıyorsun...

rdynk dedi ki...

Kurmay,

1.si yazıda benim asıl dikkati çekmek istediğim nokta "kast" anlayışı ile "bireysellik" arasındaki ilişkinin veriliş şekliydi.
2.si tabi sende haklısın bunu açıkca belirtmediğim için gidip "laiklik" olayına takıldın. halbuki taha akyol az kurt değildir, o bilmiyor mu bu senin dediklerini ama şu anı analiz ediyor ve şu anla geçmişteki gerekçeleri karşılaştırıyor ve zaten yazıda da "Artık laiklik o totaliter anlamıyla gerekçe yapılamıyor." diyor. bu gelecekte yapılamaz demek değil, "yapılamıyor" diyor.

hostrans dedi ki...

Suçtur.

Ancak sekuler eğitimin yönünü imam hatipler vasıtasıyla devlete arka kapıdan sızma aracı haline getirmeye çalışmak da suçtur.

Biz burada bu noktaya nasıl geldik onu tartışalım.

Yargıtay ı kangrene dönüşmüş bir toplum yapısından cımbızla ayıklayıp siyasilerin gizli emelleri yokmuş gibi davranamayız.

hakan dedi ki...

Türk hukukçularından inciler:

1. Eşitlik ancak eşitler arasında olur.

2. Halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremedi.

3. Ne yani, bizi Hasolar Memolar mı yönetecek?

4. 28 Şubat brifingleri çok faydalı oldu, hepsine tıpış tıpış katılıp asker efendilerimizi alkışladık. Bize irtica ile savaş ödevi verildi. Elbet yerine getireceğiz (burada Kubrick'in nükleer bombalı filmindeki askerin yaptığı tik hareket çekilir.)

5. Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes eşittir. Cumhurbaşkanı ile köylünün farkı yoktur.

Mert Nuhoglu dedi ki...

Danıştayın kararının eşitliğe aykırı olduğu çok açık. Kararı savunanlar bile, bu kararı AKP'nin hatalarını öne sürerek savunuyorlar; kararın beyan edilen gerekçesini savunarak değil.

Benim anlamadığım şey şu: Bu tip zor kullanmaya dayalı hareketlerin AKP'ye yaradığı apaçık meydanda olduğu halde, neden bunu devam ettiriyorlar?