Hisse Senetleri Pozisyonlari

Blogumun düzenli okuyucularından Sn. Emrah Korhan geçenlerde şu mesajı atmış:

"T'pol fon dünyasında neler yapıyorsunuz hisse senetlerinizde pozisyonlarınızı arttırıyor musunuz veya diğer yatırım araçlarında durumunuz nedir?

Uzun zamandır bu konularda yazı yazıyor musunuz?:)Örneğin emeklilik fonunuzdaki son durum nedir? Malum mevduat faizleri çok düştü dolar da keza öyle."

Son dönemlerde ben borsada (Borsa Yorumları) biraz kar realize ettim. Endeks 22-24binlerdeyken alım yaptığım hisse senetlerinden biraz sattım. Şu ara tabii ki alım yapmıyorum. Uzmanlar ne diyecek diye hevesle Rdynk ve Ekonomix'in yazılarını bekliyorum ama içimdeki ses bana endeksin 30binli rakamlar göreceğini söylüyor. Ama bunun zamanını tahmin dahi edemiyorum.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Şu sıra çalışmadığım için yatırımlarım açısından durgun bir dönemdeyim. Mevduattaki paramı tutmam gerekiyor. En son 90 günlük %11,25'ten bağladım. BES katkı payımı da biraz azalttım ama ödemeye devam ediyorum. Buradaki fon dağılımım %45 G.A. Kamu Borçlanma Araçları, %55 Esnek EYF şeklinde. Geçen yıla göre enflasyonun üstünde getiri elde ettim. Borsa'nın hızla yükseldiği dönemde çok daha iyi getiri elde edebilirdim ama bununla uğraşacak vaktim yoktu, sağlık olsun diyebiliyorum.

Az miktarda dolarım var. Toplam paramın içinde %2 civarında. Olduğu gibi duruyor. Dolara yatırım yapmıyorum.

Dediğim gibi şu ara çalışmıyorum. Önüme iyi bir iş fırsatı çıktığı takdirde değerlendireceğim ama bir yandan da uzun süredir düşündüğüm eğitim/danışmanlık işlerine yatırım yapmayı ve kariyerimde yeni bir dönem başlatmayı istiyorum. Bu yönde çalışmalarım var o nedenle kafam da pek karışık ve yazılarımda aralıklar oluyor.

4 Yorum Var.:

Investor dedi ki...

Değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Kadir dedi ki...

Dolar çok üzdü açıkçası Türkiye halkını. Bir zamanın ümidi idi. Açıkçası burada EkonomiX falan taksi plakası almanın mantıksız bir iş olduğunu falan söylüyordu ama sanırım yine de taksi plakası iyi bir yatırım.

Investor dedi ki...

Eger Türkiye halkı hayatında tek kuruş yatırım yaptığını söylemeyen Erhan Göksel'in şu söylemini dinleseydi;

Şimdiye kadar kimseye birşey alın filan demedim tek kuruşta yatırımım yok ama Türk halkına sesleniyorum neyiniz varsa yoksa dolar alın"

2008 yazıydı galiba ve dolar 1,17 lerdeydi hatta 1'in altına iner mi diye haberler geçiyordu.Sonuç 1,80 leri gördü dolar.

Akılı Türk yatırımcısı Akp'ye aşırı güven sağladıgı için doların yükseleceğine inanmadı.

Yüksekten alım yapıp düşükken satmak zorunda kalan Türk yatırımcısına üzülmüyorum.

Özkan D. dedi ki...

Sn. T' pol eski bir okuyucunuz olarak son işinizle ilgili sizi tebrik edeli cok zaman olmamıştı, bu ne hız (yoksa cok zaman gecti de bana mı öyle gelmedi)
eğtim vs. işlerine ben de ankarada yönelmekteyim, yolunda giderse.. katettiğiniz yolları bir fikir vermesi için burada paylaşırsınız değil mi,
syg.