Başlarken...

14 temmuz 2008 tarihinde kendi blogumdan buraya gelirken yukarıdaki başlık altında aşağıdaki yazıyı yazmışım:
"Tüm Ekonomi Türk ailesine selamlar :) yazıya rastlayamadığım gün üzüldügüm, bircok şey ögrendigim, nihayetinde yorum yazmak icin cirpinirken kendi blogumu bana kurduran Ekonomi Türk blogunda yazmak benim icin büyük mutluluk. Umarım ögrenmenin verdigi hazzı hep beraber yaşarız... Tüm Ekonomi Türk blogu okuyucu ve yazarlarına sevgi ve saygilarimla...."

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir
Bugun 8 Haziran 2009,
Sanırım Ekonomix'in de daha dr. unvanımızı almadan verdiği docent unvanı ile, blogun kadrolu yazarı olduk :) Acıkcası ben yazılarımda analitik olmaya ve kendimi geliştirmeye calısıyorum. (bkz. yenilenmiş profil) Bazı durumlarda okuyucu yorumlarının azlığından gıcıklıgına ortaya tartışmalı cumleler atsam da, okuyucuyu pek fazla yazıların icine cekemedim diye dusunuyorum. Bundan sonraki yazılarda yine reel uretim, kuresel kriz, borsa, para politikaları ve Turkiyedeki ekonomi uzerinde duracagız ama sanırım okuyucu gazete yazarlarları ile ugrasilan yazıları seviyor, onlara da ayrıca zaman ayırmaya calısacagım :) Bir suredir iş yogunlugundan dolayı bloga pek zaman ayıramıyorum, yavas yavas başlıycaz tekrardan. Bu arada anket bence mantıklı, hatta tum yazarların icerildiği bir begenmeme degil de begenme anketi her an acık olarak durabilir.
Tüm Ekonomi Türk blogu okuyucularına sevgi ve saygılarımla....

2 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Doktora öğrencisine sorular:

İş hayatı ile doktora hayatı çok mu zor gidiyor yoksa asla gitmez mi ?

Özel üniversitelerde yapılan doktoralara doktora gözüyle bakılmıyor mu ?

Doktora falan hikaye, yüksek lisanstan sonra uğraşmaya değmez mi ?

rdynk dedi ki...

guzel sorular...

yo cok zor gitmiyor şimdilik ama şunu söylemeliyim ki, iş hayatınızın doktoranızla bir bicimde ilişkili olması olayı cok kolaylaştırır. yani aslında burada 3.sorunun cevabı da cıkıyor, eger doktora senin bir merakını giderecek (bilimsel merak anlamında), iç huzurunu dengeleyecek (ya ben yerimde duramam biseyler ogrenmeliyim)ve bugunki veya yarınki işinde sana ciddi anlamda destek olabilecekse mantıklı. yoksa o kadar zaman harcamak mantıksız, zaten aksi halde sonunda da pek basarılı olunabilecegini dusunmuyorum. hayatınızın en iyi yıllarını paper okumayla devamlı bir dusunceyle gecirmek yada gecirmemek ustte dediklerime baglı ve bence tamamen kişisel bir karar...

2.soruya cevabım su, ozel veya devlet fark etmez. doktorada onemli olan calıstıgın kişi ve konudur. sen bu iki malzemeye kendini katarak birsey yapıyorsan, ozel devlet farketmez ama yapamıyorsan nerde olursan ol yapamazsın zaten..