İşsizlik Maaşı

Rastladığım bir blogda çocuklar güzel bir analiz yapmışlar. Güzel bir yazı olmuş, tavsiye ederim.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir


6 Yorum Var.:

Mister No dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mister No dedi ki...

Bilgilendirici bir yazı olmuş. Amarat'ın eline sağlık.Size de teşekkürler.

Kadir dedi ki...

Çocuk değil o :=)

Benim, Bu sayede ekonomiturk'te bir yazım ve bir yorumum yayınlanmış oldu.

Yüksek lisans bitip doktorama da başlayınca özgeçmişimi EkonomiX'e yollayacağım.

Yazıya gelince, herşey ortada.Devlet asgari ücretliyi koruyor fakat bir yandan da yüksek ücret alıp ondan yüksek yüksek vergiler alan kişileri cezalandırıyor.

Ayrıca ben devlete işsizlik maaşını istemiyorum, sağlık yardımını istemiyorum diyemiyorum.Mecburen yaptırmak zorundayım.Sağolsun şirketim aslanalr gibi özel sağlık sigortasını yaptırıyor.Amerikan hastanesi mi istersin hangi hastane istersen orada geçiyor olmadı git özel muayenehaneye orada da geçiyor ama yok ayrıca her ay devlete bir dünya ssk primi ödemek zorundayım.

Denemeler'e teşekkür ederim.

Ayrıca bu yazı gece 1 gibi falan yazılmıştır kimi hatalar varsa kusura bakmayın.

3hhareketi.org'un liberalem ekinde de yayınlanacak inşallah.

Buradan yazılarımı yayınlamayı reddeden 3hhareketi moderatorune selamlarımı yollarım :=)

T'Pol dedi ki...

"Yazıya gelince, herşey ortada.Devlet asgari ücretliyi koruyor fakat bir yandan da yüksek ücret alıp ondan yüksek yüksek vergiler alan kişileri cezalandırıyor."

Çok doğru demişsiniz. Geçtiğimiz Ekim ayında SSK'lı olarak 20 yılı doldurdum, sanıyorum bu sürenin yaklaşık 12-13 yılında hep tavandan SSK primi ödendi benim için. Eğer mümkün olsaydı, aynı para BES gibi bir sistemde birikseydi, en mütevazi portföyde bile devletin bana bağlayacağı 1420 TL'lik ücretten daha iyisini alabilirdim sanırım. Ama hiçbir zaman bilemeyeceğiz tabii.

Kubilay dedi ki...

Sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, işsizlik, meslek hastalığı, meslek kazası, yaşlılık sigortaları...

Hem devletin kocaman bir harcama kalemi, hem de insanların güvensizlik ve soyulma mekanizmaları.

Türkiye'de yukarıda saydığım herşeyin baştan aşağı tekrar düzenlenmesi gerek. hatta tamamen iptal edilip baştan yaratılması gerek (devleti ya tamamen aradan çıkararak veya en azından istemeyenlere başvurmama özgürlüğü sağlayarak)

Kadir dedi ki...

Tpol hanım, inşallah bu konuya da değinmeyi düşünüyorum, ama önce bu hafta UFRS'de karşılıklar ve Enron neden battı ? Kurumsal yönetimindeki eksiklikler nelerdi ? bunları hazırlayıp hocalarıma vermeliyim.

Ayrıca devreden gelir vergisi gibi artı ssk matrahı da devretmeye başladı, farzı misal örnek vermek gerekirse, neyse vermeyeyeim, devletin en ufak bir açıgı dahi nasıl kapatmakla ugraştıgını yazayım ben iyisi mi.