Taha Akyol

Taha Akyol, inceden inceye birileriyle kafa bulmus. Hem de bu isi o kadar profesyonelce yapmis ki; ortalamanin altinda bir beyne sahip olabilecek bir Turk solu taraftarinin sempatisini bile kazanabilecek bir yaziyla... Yazisinin basligi: "Bu Sola Ben Oy Verebilirim"

"Ben kendimi siyasi bakımdan öncelikle Serbest Fırka ve Menderes-Özal çizgisinde, merkez sağda görürüm. Peki nasıl oluyor da öyle bir sola oy verebileceğimi söylüyorum?" diyen Taha Akyol, bunun cevabinin Kahraman'ın ve Keyman'ın açıklamalarında oldugunu ekliyor.

Kahraman ve Keyman ne demisler? Tabi ki her zaman oldugu gibi, Turk Solu icin utopya denilebilecek acilimlar yapmislar. Simdi ben de kendi hesabima konusayim: 'Memelekette boyle bir sol vardi da, biz mi oy vermedik?'

Asagida, Taha Akyol'un yazisindan bir kac alinti ve en sonda bugun gazetelerde yer alan bir haber bulacaksiniz.

"Solun derdi sana mı düştü diyebilirsiniz; keşke bana kadar düşmeseydi!
Toplumların bazı sorunlarını merkez sağ daha iyi çözer. Ekonomik (ekonomi nedir?) modernleşme ve kültürel devamlılığın temsili gibi.(.....)
Bazı sorunları da sosyal demokrasi daha iyi çözer; gelir dağılımı, kültürel farklılıkları temsil yoluyla sisteme entegre etmek gibi...
Türkiye'de böyle bir sol yok! CHP "sosyal temsil" partisi olmaktan çok, "kültürel tek tipleştirme" partisidir.
Solun üstleneceği bazı kültürel ve sosyal politikaları Türkiye'de merkez sağ yürüttüğü için, bizde sağ-sol tablosu bulanıktır!
(.....) Ama sağın sandıktaki rakibi Kemalist sol değil, ancak sosyal demokrat sol olabiliyor; 1970'lerdeki Ortanın Solu böyleydi. Ve lakin, bugün CHP dönüşemediği gibi, sosyal demokrat solun gelişebileceği alana el koyduğu için ona da imkân vermiyor!
"

Ve bir haber:

"CHP'li eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, işletmesinde sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle 7 bin 300 YTL idarî para cezasına çarptırıldı. "

0 Yorum Var.: