Mehmet Simsek Iscileri Pas Gecti

HAZİNEDEN Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de, Akça Holding kuruluşu olan Menderes Tekstil'i ziyaret etti. Fabrikanın dokuma ve iplik bölümünü Mısır'a taşıma kararı alan Menderes Tekstil'de geçtiğimiz günlerde işlerine son verilen TEKSİF Sendikası üyesi bazı işçiler ve sendikacılar, Bakan Şimşek'le görüşebilmek için saatler öncesi fabrika önüne geldi. İşçilerin önünden geçen Bakan Şimşek, fabrikanın idare binasında Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça'yla (yanda direksiyonda) görüştü. Şimşek, fabrikanın önünde beklerken “İşçiler burada, bakan nerede?” diye bağıran işçilerle görüşmedi. (Radikal)

Secimler gecti gitti tabii, isciler kimin umurunda. Fabrikasini Misir'a tasiyan isadamiyla neden konusuyorsun peki? Insan hic olmazsa bir bes dakika iscilerle gorusur, gonullerini almaya calisir, gerekirse tutmayacagi sozler falan verir. Tekstilciler Turkiye'de kan agliyorlar gercekten, sirf Turk lirasinin %40 degerlenmesinden dolayi son 3 senede buyuk kan kaybi var. Tekstil ihracat rakamlari dusuyor. Tekstil sektorundeki kuculmeden dolayi bir cok kisi isini kaybedecek. O kisileri tekrardan kazanmanin yollarini simdiden bulmamiz gerekiyor.

Ekonomiden sorumlu bakanin bir numarali gorevi ulkedeki istihdami arttirmak olmali. Mehmet Simsek'le gorusmek isteyen isciler dilencilik yapmiyor, hirsizlik yapmiyor, calisarak hayatlarini kazanmaya devam etmek istiyorlar. Politikacilarla ense tokat kulaga parmak iliskisine giren isadamlarinin kollandigi bir ulke olmasin Turkiye artik.

Ilk etapta kanamayi durdurmak icin doviz kurlarina %20 vergi konulmali ve toplanan vergiler istihdami arttiracak projelerde kullanilmalidir. Vergiden kastimiz sudur: Dolar satanlar 1.18 YTL'ye satarken dolar alanlar 1.42 YTL'den alacaklar ve aradaki fark vergi olarak toplanacak. Ikinci olarak issiz kalanlar icin issizlik sigortasi odemeleri bekarlar icin 1 yil %80 maas, evliler icin ise 18 ay %90 maas olarak yapilmalidir. Ucuncu adim ise ulkede yatirimlari ve istihdami arttiracak projeleri desteklemek icin faiz oranlari %10 seviyesine "sok" uygulamayla indirilmelidir. Boylece yillardir icerisinde bulundugumuz ve halkimizi somuren yuksek faiz- dusuk kur canavarindan kurtulmus olacagiz.

Yeterince zaman kaybettik. Artik harekete gecme zamani geldi.

Bu konuyla alakasiz ama baska bir haberi de sizlerle paylasmak istiyorum. Oguz Satici TIM baskanligina aday olmayacagini aciklamis. Baskanligi suresince toplam ihracatimizin $26 milyardan $130 milyara yukselmesine katkida bulunan Oguz Satici'ya Turk halki adina buradan tesekkur ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Yeni baskan kim olacak acaba?

7 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Bu yazdıklarınız şaka mı ?

dcorus dedi ki...

İyi güzel tabi ki ama şöyle diyeyim, bir sor bakalım ben istiyor muyum o insanların benim paramla istihdam edilmesini. Bahsi geçenler tekstil sektörü yükselişteyken oluşan istihdam fazlasından dolayı kaçınılmaz felaketleri gecikmiş insanlar. Artık yeteneklerine ihtiyaç duyulmayan insanları hala işe yarayan insanlar doyurmak durumunda mıdır? (aksi gibi görülse de soru kinayeli değildir, halis mulis sorudur)

Blog Sahibi dedi ki...

Bir ipucu vereyim, yazinin sonunda "alakasiz" diye belirttigim TIM Baskanlik koltugunun bosalacak olmasi haberi yazinin oncesiyle cok da alakasiz olmayabilir.

Not: Umarim yaptigim espriyi aciklamami istemezsiniz benden.

dcorus dedi ki...

TiM olayı ile ilgili değil, sonuçta o da Oğuz Satıcı'nın kişisel tercihi(anlamamışsam ve anladığımı sanıyorsam düzelt beni). Benim sormak istediğim biraz makroekonomi etiğiyle ilgili. Kur vergisi güzel fikir elbette, bir taşla iki kuş. Ama o vergiyi ödeyecek insanlar istihdam yükünü sırtlaması gereken kişiler mi? Amatör fikrim, böyle bir istihdam projesini toplumun bir kesiminin özellikle finanse etmesi de bir sosyal eşitsizlik sayılır. Bir de %20 lik vergi doların iyice düşmesine sebep olmaz mı? olursa ne olur?

Kadir dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ironiden+anlamayan+nesle+asina+degilim&nr=y&pt=ironiden+anlamayan+nesile+asina+degilim

yani..

dcorus dedi ki...

Rencide bile oldum lakin hala ısrarcıyım. Burda okuduğum ilk yazı bu ondan mı yamuluyorum? Yoksa katıksız salağım da farkında mı değilim?

dcorus dedi ki...

Katıksız salakmışım. Özgüvenimi toplar toplamaz geri döneceğim.