Eski Aliskanliklar

Unutulur birer birer, Eski dostlar, eski dostlar. Ugur Gurses "Eski Aliskanliklara Donus" baslikli bir yazi yazmis. Maalesef kendisine bu sefer katilamayacagiz. 80 yillik rakinin adi bile hala "Yeni" Raki iken, uc dort yil once yapilan "af" uygulamalarina "eski aliskanlik" denmez. Ote yandan bu hukumet sanki son 3-4 yildir hic populist adim atmiyormus gibi bir hava da uyandiriyor Ugur Gurses'in attigi baslik.

Yemezler. Bu hukumet neredeyse 1.5 yildir asiri populist adimlara imza atiyor. Kaldi ki 2006 senesinde de bir suru populist adim attigini biliyoruz. Son 8-10 aydir iyice abartmaya basladilar orasi ayri.

Hukumet secimlerden once CHP'nin ortaya attigi abuk sabuk politikalari uygulamaya basladi. Vatandasin AKP'ye oy vermesinin sebebi gecmiste dogru ekonomi (ekonomi nedir?) politikalarini uygulamasiydi. O yuzden AKP'nin orumcek kafali sosyal politikalarina katlaniyorduk, yani bir bakima "gulu seven dikenine katlanir" durumu icerisindeydik. Simdi AKP ekonomik olarak da sacmalamaya basladigina gore artik AKP'nin savunulacak tarafi kalmamistir. Bence bugunku haliyle CHP AKP'den daha iyi bir parti haline gelmistir. Haa, CHP'nin bir sene oncesinden hic bir farki yoktur; AKP kendisi etmis kendisi bulmustur.

Finansal piyasalar da durumun gayet farkindalar zaten. O yuzden tum dunya borsalari toparlanmisken bizimkisi hala yerlerde surunuyor. Bakalim koalisyon hukumetlerine ne zaman geri donecegiz.

1 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

sayın ekonomix,
büyük çoğunluk imkb'nin yükselememesini, hükümetin becerikisizliğine değil de;AKP'nin kapatılma davası'nın etkili olduğunu belirtiyorlar.
AKP, Kapatılmaz ise imkb, gelişmekte olan borsalar'ın seviyesini hızla yakalarmış.