Laf Cok Icraat Yok

Oncelikle Ugur Gurses'i dogru cikan 3. ceyrek buyume tahmininden oturu kutluyoruz. Bravo! 2007'nin tamami icin yaptigi tahmin dogru cikmasa bile kendisini hirpalamayacagiz.

Ote yandan ekonominin direksiyonunda olanlar hala laf uretip icraat yapmamakta direniyorlar. Secimlerin uzerinden 4.5 ay zaman gecti yaptiklari tek sey vergileri ve fiyatlari arttirmak oldu. Gecmiste bu strateji dogru strateji idi ama bundan sonra isleyecegini zannetmiyorum. Neticede bu hukumet de Fatih Terim gibi olacak gibi gorunuyor.

Buyume rakamlarindan sonra Unakitan'in ve Simsek'in kivirma cabalarina Hurriyetteki su haberde rastliyoruz. Ayni haberde ise Rifat Hisarciklioglu'nun uzun suredir yaptigi en dogru yoruma da ulasiyoruz:

"Büyüme hızındaki çarpıcı yavaşlama, ne uluslararası gelişmelerle ne de olağan dışı olumsuz iklimin etkisiyle ne de tarımda yaşanan küçülmeyle izah edilebilir. Zira bunların dışındaki sanayi, yatırım, mal ve hizmet ihracatı gibi temel alanların hepsindeki büyüme oranlarında ciddi gerilemeler görülmektedir. Bizce bunun temel nedeni, reform sürecinin devamında anlaşılması güç bir şekilde içine girdiğimiz rehavet ve atalettir."

Vaktim oldugunda ekonominin genel gorunumu hakkinda detayli bir yazi yazacagim, simdilik Hisarciklioglu'nun yorumlariyla avunun.

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Mehmet Sımsek bile siyaseti ogrenmis;

Anka Haber-11 Aralık 2007

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmada, reform sürecinin devamında, rehavete girildiğine ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine Şimşek, reformlar konusunda her hangi bir “rehavetin” söz konusu olmadığını belirterek, hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Şimşek, “2007 yılının reformlar açısından bir kayıp yıl olduğu iddialarına katılmıyorum” dedi. (ANKA)

Demekki artik vergi artisina reform demeye baslamisiz.
Hummali calismadan ne kastedildiniyse ben anlamadim.