Yaman Toruner'in Futbol Yazisi

Yaman Törüner, bugün (kendi ifadesine göre) ilk kez bir spor yazısı yazmış. Okuyunca içim ürperdi. Adamın futbola bakışı ekonomiye bakışı ile tastamam aynı. Komplo teorisinin bini bir para. 1990'lı yıllarda ekonomiyi (ekonomi nedir?) bu tür adamlara emanet ettiğimizi düşündükçe (Yaman Törüner, 1990'lı yıllarda İMKB Başkanı, TCMB Başkanı, Devlet Bakanı gibi görevlerde bulunmuştu) üç kriz yaşadığımız o dönemi ucuz bile atlatmışız diye seviniyorum. İnsanda biraz akıl izan olur be! Ancak kahvehane köşelerinde prim yapabilecek böyle uçuk şeylere bu tür üst düzey görevlere kadar gelebilmiş bir insan nasıl inanır? Neyse, fazla uzatmayalım, yoksa ağzımdan daha kötü şeyler çıkacak.

Gıcık yaratmamak için özel not: Bu yazının hepsi bu kadar. Alttaki ibareye tıklamanıza gerek yok.

6 Yorum Var.:

feyka dedi ki...

Yüksek pozisyonlarda konumlanan kişilerde;ben farklıyım,her zaman haklıyım, ben diyorsam,doğrudur mantığı yürütülmekte,sıradan insanlara(doğru söylese dahi) tepeden bakılmakta.yönetilenlerin bir şey söylemeleri,bir istekte bulunmaları gerekmez,fikir üretmeleri ne hadlerine,herşeyi biz düşünürüz,gerekirse kominizmi de biz getiririrz.Demekte...

Tekin Hoca dedi ki...

Bir de şu yazıları okuyup, yorumlarınızı yazar mısınız?

1. http://tekinonlayn.blogspot.com/2007/11/yazmak-istemedim-ama-duramadm.html

2.
http://tekinonlayn.blogspot.com/2007/11/beiktata-neler-deimelidir.html

Saygılar..

tunc dedi ki...

Bu ne ciddiyetsiz blog ve bu site nasıl oluyor da igoogle'da yer alabiliyor? Ona buna hakarete varacak laf atmak marifet mi? Sayın Törüner, pekçok konuda olduğu gibi bu yorumunda da haklı. Beşiktaş düşmanlığı yapmak bu sitenin ilgi alanı değil herhalde!

tersaci dedi ki...

Turkiye ekonomisinin 90'lardaki durumunun nedenleri Yaman Toruner gibilere bakarak anlasildigi gibi Besiktas'in bugun neden bu durumda oldugu da Tunc bey'in yorumuna bakarak anlasilabilir. Bizim ne kadar ciddiyetsiz bir blog oldugumuz da gecmis yazilarimiza ve bugun bulundugumuz yere bakilarak anlasilabilir.

ekodok dedi ki...

sugibiol,

Yazılarınızı okudum. Bence tespitleriniz doğru. Fakat ben bu konuya fazla girmek istemiyorum.

tunc,

igoogle size bu blogu silah zoruyla mı okutuyor? Bizim olaylara bakışımız böyle. Beğenmiyorsanız okumayın. Yukarıda bu konuya fazla girmek istemiyorum dedim ama şu kadarını söyleyeyim. Türkiye ekonomisinin 1990'lardaki sorunu neyse Beşiktaş'ın bugünkü sorunu da o. Yani kötü yönetim. Yöneticiliği beceremeyen ama birtakım avantajları nedeniyle çekip gitmek de istemeyenlerin yaptığı şey hep suçu "dış mihraklar"a yıkmak olmuştur. Bugünkü Beşiktaş yönetimi de öyle yapıyor. Aha dün de Sivas'a yenilmişler. Maçı izlemedim ama eminim suç yine hakemdedir. Takımla yapboz tahtası gibi oynayan, iki yılda bilmem kaç tane futbolcu alıp satan, gömlek değiştirir gibi teknik direktör değiştiren, mafya ile ilişkileri ayyuka çıkmış adamları teknik direktörün yanına katan yönetimin hiçbir suçu yoktur.

M. Akif dedi ki...

ben pek yorum yapmam ekonomiturke kendimi daha o seviyede görmediğim için ama hemen hemen her yazıyı okurum zamanım olduğunda da geçmiş yazıları hatta tanımları falan okumaya çalışırım. Her görüşe katılmasamda çeşitli konularda her zaman için farklı bir bakış açısı görmekte fayda var diye düşünürüm. igoogle olayı çok güzel olmuş kim düşündüyse eline sağlık takip etmesi daha kolay oluyor.