Tam Saha Baskili Alan Savunmasi

Gordugumuz kadariyla son gunlerde Merkez Bankasina siddetli bir sekilde yuklenmeye basladilar. Biz buna "kurtlar kan kokusunu aldi" sendromu diyoruz. Merkez Bankasi Eylul ayinda Zafer Caglayan'in uc kurusluk sozlerinden hemen sonra faizleri beklenmedik sekilde indirince (arada bir baglanti olsun olmasin) kurtlar bunu bir zayiflik belirtisi olarak aldilar.

Referans dun "Durmus Yilmaz baskilara dayanamayip istifa edebilir" seklinde ortaya atilan soylentileri haber yapmis (Allah Allah, kim uydurmus acaba). Bugun de bu yalanin uzerine Oguz Satici kalkmis "Faizleri indirmemek için istifa edecekse yolu açık olsun' demis. Siracinin sahidi bozaci.

Ayni haberde su satirlar da yer aliyor:

"Düşük döviz kuru yüzünden her gün zaten ölüyoruz, bari öleceksek bir kerede ölelim" diyen İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki ise Yılmaz'ın istifa söylentilerinin "Olursa bu kişisel tercihidir. MB de faizleri mutlaka indirmeli. Bu kadar sıcak para girişi artık tartışılır hale geldi. Fazla rahatsız oluyoruz. Faizlerin 0.5 değil, 2-3 puan düşmesi lazım" dedi.

Bir kerede nasil olecekler ben o kismini pek anlayamadim. Neyse ben de su duydugum soylentileri haber yapayim:

Duydugumuz soylentilere gore dolarin dususunu engelleyemedigi icin baskilara maruz kalan Oguz Satici istifa edebilirmis. Bu konuda goruslerini sordugumuz Merkez Bankasi Baskani Durmus Yilmaz ise "Vallahi kendi bilecegi bir istir, elini tutan yok, yolu acik olsun" demis. Petrol Ithalatcilari Dernegi Baskani Chicken OzTeriyaki ise "Olursa bu kisisel tercihidir, dolarin kesinlikle dusmesi gerekir, o kadar petrol, gaz ithal ediyoruz, dolar 1 YTL de olsa 5 YTL de olsa ithal edecegiz, el mahkum. Dolarin bu yavas dususu bizi fazlasiyla rahatsiz ediyor. Dolardaki dususun her gun 0.5 kurus degil, 2-3 kurus olmasi lazim" demis.

Ote yandan Ege Cansen de Merkez Bankasina tek dalmis, bu sefer bizim okuyucularimizdan bir tanesi dayanamamis, o da Ege Cansen'e cift dalmis. Sagolsun. Bloga o kadar adam aldik, yine de her yere yetisemiyoruz.

Not: Allahtan ben Merkez Bankasi Baskani degilim, bu laflardan sonra faizleri %20'e yukseltir, doviz piyasasinda 5-10 milyar dolar bozdururdum. Oguz Satici ve tayfasi neye ugradigini sasirirdi. Gerci ekonomi resesyona da girerdi ama enflasyondan da eser kalmazdi.

Ikinci Not: Allahtan Oguz Satici Antrenor falan degil, yoksa Futbol Federasyonu Baskanina rakip takimin kalesi 25 metre genisliginde olsun, bir de 7 adamla oynasinlar diye baski falan yapardi.

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

kuru yukseltmek isteniyorsa kolayi var;

oguz satici'nin tim'i birakip, merkez bankası ppk uyeligine atanacagi aciklansin.

kursat tuzmen de tcmb'nin bagli oldugu bakan oluversin.

o zaman 1,50'de kuru tutabilene ask olsun.

ytl/usd=2 olsun isteniyorsa, oguz satici, tcmb baskanligina atansin.