Esnafa Vergi Saldirisi?

Evvel zaman icinde, kalbur saman icinde esnafin devlete 9 milyar YTL vergi borcu varmis. Nasil olmussa bir gun devlet bunu toplamaya karar vermis.

Sinan Aygün yaptığı açıklamada, Maliye’nin başlattığı uygulamayı “esnafa vergi saldırısı” olarak nitelendirdi. Aygün, "Maliye Bakanlığı bayramdan sonra 130 bin esnafa 9 katrilyonluk vergi saldırısı başlattı" dedi. Hesaplarına blokaj konulan esnafın, paralarını kullanamamaları yüzünden çek ve senetlerini ödeyemeyecek hale geldiklerine dikkat çeken Aygün, “Esnafın sicili bozuluyor, kara listeye düşüyor, işleri durma noktasına geliyor” dedi.

Ote yandan 17 Ağustos'ta 1999 depreminde 195 kişinin öldüğü binaların müteahhidi Veli Göçer, oğlu ve ortağı 'ruhsat başına' katlanan cezayla 25'şer yıl ağır hapse çarptırıldı. Karardan sonra hapishaneye goturulmek istenen Veli Gocer durumu kendisine yapilmis bir saldiri olarak niteledi. Ozgurlugunun elinden alinmak istendigine dikkat ceken Gocer "muteahhitin sicili bozuluyor, kara listeye düşüyor, işleri durma noktasına geliyor” dedi. Ayrica "adam oldurmek elbette onaylanacak bir durum degil, ancak cezasi da bu sekilde olmaz. Benim isime ne zaman gelirse o zaman cezami cekmeliyim, siz istediginiz kadar faiz isletin" dedi.

Memurlarin, iscilerin maasindan trink diye vergileri kesilirken esnafa niye ayricalik yapilsin? Uc kurus alacaklari olsa yeri gogu inletirler, 9 milyar YTL vergi borclari var, istiflerini bile bozmuyorlar. Memleketimden isadami manzaralari iste!

Not: Matematigi zayif olanlar icin soyleyelim esnaf basina ortalama vergi borcu 70,000 YTL. Az buz rakam da degil.

0 Yorum Var.: