Turk Insani Ahlaksiz

Evet, genelleme yaptim ve bu sonuca ulastim. Ayrica mevcut sistemin de insanlari ahlaksizliga tesvik ettigini belirteyim. Bu herkes ahlaksizdir, kimse alninin teriyle calisip bir yerlere gelmiyor demek degildir. Ne demek istedigimi Mahmut Alpi rumuzlu okuyucumuzun gonderdigi su haberi okursaniz daha iyi anlarsiniz.

ODTU'den iki ogrenci 22 ayda 40 tane makale yayinlamislar. Oha falan oldunuz degil mi? Ayda 2 tane makaleye denk geliyor ki ayni hizda giderlerse 40 senede 1000 tane falan makale yazarak rekor falan kirarlar!!!! Yaaa, degil mi, ya sayi saymayi bilmiyoruz, ya da hayatimizda hic makale yazmadik.

Isin dogrusu sudur: Einstein olsan 22 ayda 40 tane makale yazamazsin. Halen ogrenci olan ve sinavlardan surekli cakan bu iki cocuk bu makaleleri asirmislar. Universite de ceza olarak 1 sene uzaklastirma vermis. Keske bir de altin madalya falan taksalardi. Biz de bundan 4 ay once bir intihal (akademik hirsizlik) vakasini gundeme getirmistik. Artik bariz bir sekilde belli oldu ki Turkiye'de akademik hirsizlik cok yaygin ve ortaya cikarilmasinda dahi cezalandirilmayan bir faaliyet. Bu da insanlari tesvik ediyor. Bunun ustune bir de Halk Bankasindan sifir faizli kredi verirsek tam super olacak!!!

Okumus adamlari boyle davranirsa cemaati Hatay'da sokak ortasina cisini yapti diye suclamamak lazim. (Biraz uzerinde dusununce hem imami hem de cemaati suclumanin dogru olacagi sonucuna vardim).

9 Yorum Var.:

Kubilay dedi ki...

22 ayda 40 makale. ahlaksız olduğu gibi de salak galiba biraz türk milleti.22 ayda 2 makale yazan doktora öğrencisine bile şaşarım ben zira. o kadar makale yazabilenler ancak 8-10 kişilik ekibi olan nobel ödüllü yazarlardır. kendi kendilerini ele vermişler. gerçi bunda suçun cezasız kalacağını bilmelerinin de payı vardır ama insaf tabi...

veritas dedi ki...

Ben bu olayda hocalari suclamak durumundayim. Hoca'nin gorevi konusunu cok iyi bilmek, takip etmek, ve yeri geldiginde ogrenicinin baskasinin calismasini asirip asirmadigini tespit etmek. Hocalar egitim ogretim disinda herseyle alakali olduklari icin "denetleme" gorevlerini yeterince yerine getirmiyorlar.

PS. Bu makalelerin taninmis yayinlarda yayinlandigini hic zanetmiyorum, bence kendin pisir kendin ye turu bir operasyon olmustur.

Deniz dedi ki...

22 ayda 40 makale skoruna ulaşıncaya kadar yakalanmamışlar, bu da madalyalık bir durum.
"Türk insani ahlaksız" önermesi geçerliyse, siz de Türksünüz..
Bence sorun sistemle ilgili.

Investor dedi ki...

Odtünün sloganı vardır iş arayan değil işveren insan yetiştiriyoruz.
Bende diyorum ki fikir üreten değil fikir aşıran insan yetiştiriyor evet diyeceksiniz niye üniversiteye suç atıyorsunuz atarım tabi ki o kadar Türkiye'nin gözde dediğimiz üniversitesinde okuyan iki öğrenci makale aşırıyor hem de astronomik sayıda makale çıkarıyor ilim irfan yuvası Odtü bunu 22 ay sonra farkediyor pes doğrusu!

Serkan IŞIN dedi ki...

Gerçekten olayın akademik boyutu bir kenara da, sanki makale yazdıktan sonra ya da bir makale yazma durumuna gelene kadar çok çok iyi durumdalar? Aranızda iş veren ya da en azından insan kaynakları vs. gibi işlerle uğraşan var mıdır bilmiyorum ama daha doğru dürüst kendisini ifade edemeyen tonla üniversite mezunu yok mu aranızda?

İş makaleye kalsa, işte kitap okuma oranları ortada. Bu memlekette ortalama 2 dolar kitaba harcadığımız para adam başı.

Ben bu intihal yapan arkadaşları gelecekte bakan, müsteşar ya da başhekim ne bileyim baş fizikçi olarak görmezsek şaşırabiliriz diye düşünüyorum.

VolkanS dedi ki...

Öğretim Üyesi yetiştirme ptogramı ile taşra üniversitelerinden odtüye gelmiş öğrenciler.

Yazdıkları makaleler genelde teorik fiziğin pek ilgilenilmeyen köşelerinde olduğu için farkedilme olasılığı daha düşük olmuş.

Bu makalelerden tanınmış dergilerde yayınlananı bile var.

Asıl problem bu adamların hala üniversiteden atılmamaları, hatta maaş bile alıyorlarmış.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar düzen böyle kurulmuş, çark işliyor! Bizim gibilerin fikirlerinin içine sıçılıyor!

Ben kesinlikle düzelmez diyenlerdenim!

Düzeltmeye çalıştın mı? diye sorarsanız! Uğraşmak bile istemiyorum artık! Yeter, değişen bi bok yok!

Bu memlekette doktoraya başlayabilmek için on bin tane sınava sokarlar ( hepsine karşıyım, kalitesel bir selektivitesi olduğuna kesinlikle inanmıyorum!), sonra da bu tarz şeylere göz yumarlar!

Körlerle sağırlar birbirini ağırlar!

Özge

Dr.Firma dedi ki...

Bu günkü Haşmet Babaoğlunun yazısında adı geçen bir blog ekonomiturk sanırım

Erkan Hirik dedi ki...

http://www.memurlar.net/haber/87636/

Bir açıklama yapmışlar.