Servet ve Song

Galatasaray'in defansinin gobeginde iki tane oyuncu var. Song gibi defans oyuncusu Turkiye'de az bulunur, Servet ise tam kazma. Simdi ilk 3 haftada Galatasaray'in gol yememesine bakip defans cok iyi yorumlari yapanlar ne kadar yanildiklarini bu hafta gormus oldular.

Ama bu yazinin amaci bu degil. Ugur Gurses Mehmet Simsek ve Zafer Caglayan'a hitaben "Bu Iki Bakana Dikkat" baslikli bir yazi yazinca aklima Song ve Servet geldi. Yaziyi okursaniz Sayin Gurses'in Zafer Caglayan'dan medet umdugunu gorursunuz (wishful thinking). Zafer Caglayan hakkinda arsivimize baktim ve Baris'in su yazisina ulastim. Gidin okuyun.

Diyecegim sudur ki, yeni ekonomi yonetimi sandigimiz kadar iyi degil. Mehmet Simsek liderligi ele gecirirse belki birseyler yapilabilir, o da cok fazla degil. Enflasyonu indirmek, butce acigini azaltmak isin kolay tarafiydi (kaldi ki enflasyonu daha fazla dusurmek kolay olmayacak). AKP'ye de secimleri kazandirdi bu. Bundan sonra isler o kadar da kolay degil. Mikro reform yapmak hic kolay degil. Issizlik kolay kolay dusmeyecek, kayitdisi azaltilamayacak, yuk yine Unakitan'in omuzlarina binecek. Ama bu sefer iscilerle pazarliklar da kolay gecmeyecek. Adamlar 5 yildir fazla ses cikarmiyorlar, bundan sonra "pastadan biz de payimizi istiyoruz" diyeceklerdir.

Anlayacaginiz, bu lig kolay gecmeyecek.

5 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Oh, cok sukur! Sn. Ekonomix gozlerimin pasi silindi. Haci bekler gibi yazi bekliyordum. Bir de degil uc yazi birden...

Mehmet Simsek nasil biridir bilmem ama cok insan ondan cok sey bekliyor.

Zafer Caglayan'a gelince bence, Oguz Satici, Rifat Hisarciklioglu, Zafer Caglayan hepsi bir.

ekoturka dedi ki...

Gürses'in yazısını şöyle 'okuyalım';Bu iki bakana,"Madem siz bu işleri biliyorsunuz, bu işlerin 'göbeğinden' geliyorsunuz, milletvekili ve bakan da oldunuz, haydi çözün bakalım beyler!"
Medet ummak başka birşey beyler!

Blog Sahibi dedi ki...

"yeni bakanlardan ikisi de (Mehmet Şimşek ve Zafer Çağlayan) mikro konuların çözümü için heyecanlı, istekli ve konulara vâkıflar." demis Ugur Gurses.

Medet ummak gercekten farkli. Cunku hem konulara vakiflar hem de yaparlar anlamini iceriyor. Ugur Gurses ise sadece vakiflar diyor. Yine de Zafer Caglayan ne kadar vakif uzerinde iyice dusunmek lazim diyorum.

Özkan D. dedi ki...

Mehmet Şimşekten daha fazla umutlu olduğunuzu düşünüyordum,
hatta seçim öncesi yazılarınızda Ekonominin başına gelmesini istediğinizi de anımıyorum, fikirleriniz bu konuda değişti mi hocam?

Blog Sahibi dedi ki...

Mehmet Simsek'in soz verdigi seylerin dogru seyler oldugunu dusunuyorum. Ama o zaman yazdigim yazinin basligini hatirlarsaniz (kiz seni yerler yerler) ne kadar umutlu oldugumu anlayabilirsiniz. Reformlardan gectim, Baris'in ima ettigi gibi Zafer Caglayan'i notralize edebilirse buyuk basaridir derim.