Turklerin Ne Kadari Turk?

Turk Tarih Kurumu baskani Yusuf Halacoglu'nu elestiriyorlar. Adam belgelere dayanarak bir gozlem yapmis, neticede sunlari soyluyor:

"Dikkat ederseniz ben (bütün Kürtler Türk’tür) demiyorum. Ben, bir bilim adamı olarak belgelerle konuşuyorum. Yaptığım araştırmaların hepsi bilgilere, belgelere, kayıtlara dayalıdır. ” Böyle belge bilmiyorum “ diyenler (Prof. Sait Öztürk’ü kastediyor) hiç araştırmışlar mı? Elimizde 1500’lü yıllara ait defterler, kayıtlar var. Zamanı geldiğinde bunların hepsi açıklanacaktır. "

Gordugunuz gibi adam 500 yil oncesine giden kayitlara bakmis ve kendini Kurt sanan bazi kisilerin Kurt oldugunu ortaya cikarmis, bunu ibraa ediyor. Olay bundan ibarettir. Soyledikleri de buyuk olasilikla dogrudur. Benim asil kafami kurcalayan konu bu degil ama. Tarih Kurumu baskani olarak Halacoglu kendisi de bilir, Turkler 11.yuzyilda Anadolu'ya gelmisler. Orta Asyali Turk kabilelerine bakarsaniz bunlar Turkten cok cekik gozlu Cinlililere ve Mogollara benzerler. Acin televizyonu belgeselleri seyredin. Bu adamlar Anadolu'ya gelince de elleri bos durmamis, Yunanlilarla, Ermenilerle, Kurtlerle, Bulgarlarla, Araplarla ve Slavlarla karismislar. Ondan sonra da ortaya bir karisim cikmis. Oyle bir karisim ki oz Turk'ten baska herbiseye benziyor. (Turkiye'de kac tane cekik gozlu insan var?)

Amerika'ya ilk geldigimde farkettigim seylerden bir tanesi de bu oldu. Kendine "Turk" diyen bizlere en cok benzeyen insanlar Yunanlilar. Osmanli padisahlarinin cogunlugu "devsirme" sultanlardan dogma Rus, Bulgar, Romen cocuklari idi. Adina ne kadar Mehmet de desen, Murat da desen bu gercegi degistiremezsiniz. Bana sorarsaniz Amerika'nin ne kadari Kizilderili ise Turkiye'nin de o kadari orta Asya'dan gelmis, kimseyle karismamis has Turktur.

Haa, Turkler diger milletlerle karismissa bu kotu bir sey midir? Degildir. Neticede insan insandir, hatta bilimsel olarak karismis olmasi daha iyidir, genler ne kadar farkli iki havuzdan gelirse cocuklar da o kadar saglikli olur diyor doktorlar. Genler birbirine yakin ise (akraba evliliklerinde oldugu gibi) cocuklarin sagliksiz dogma ihtimali de yukseliyor. Bunun otesinde A milletinin geni iyidir, B milletinin geni kotudur demek spekulasyondan baska birsey degildir.

Problem Halacoglu denen bu gerizekalinin caktirmadan "has Turk olmak iyidir, Kurt olmak kotudur" mesaji vermesinde. Yoksa elindeki "belgelere" dikkatlice baksa kendisini Turk sanan bir cok kisinin de aslinda "Kurt" oldugunu da gorebilirdi. Maksat soytarilik iste.

Peki hangi milletin genleri daha iyidir? Bence bu soruya yaklasik bir cevabi Gayri Safi Milli Hasila (gsyh), kisi basina dusen Milli Hasila, Ortalama Hayat Beklentisi, gibi degiskenlere bakarak verebilirsiniz. Neticede ben de elimdeki "belgelere" bakarak Turklerin en ustun "irk" olmadigini rahatlikla soyleyebilirim. Bu isler lafla, yan gelip yatarak, iskembeden sallayarak olmuyor; kafani calistiracaksin, rekabet edeceksin, zenginleseceksin. (Konuyu ekonomiye nasil bagladim ama!!)

11 Yorum Var.:

isimsiz dedi ki...

kardes dogru analiz yapmissin. turk halki cesitli etnik kokenlerin bir karisimi ve bunda yadirganacak bir sey yok. her ne kadar etnik koken olarak farkliliklar icerse de diger buyuk devletlere kiyasla kulturel anlamda daha homojen bir toplumuz. sevket pamuk turkiyenin simdiki nufusunun yaridan fazlasinin kokeninin misak-i milli sinirlari disinda oldugunu soylemisti. osmanli toprak kaybettikce balkanlardan kafkaslardan muslumanlar rus ve slav katliami korkusuyla turkiyeye goc etti. bir kismi da birinci dunya savasindan sonra mubadele edildi. bana gore osmanlinin en buyuk hatasi, gayrimuslimlere yuksek vergi alinacak, yolunacak kaz muamelesi yapmasiydi. arap ve kuzey afrikali muslumanlari da icerecek sekilde gayrimuslimlere yonelik uzun vadeli bir asimilasyon programlari yoktu. bu da imparatorlugun cokmesinde en buyuk etkenlerden biriydi devlet zayiflayinca aidiyet hissetmeyenler, muslumanlar da dahil,sirasiyla ayaklanip ayrildi. bizim cekildigimiz kuzey afrikaya bakarsak fransizlar yaklasik 100 sene cezayir tunus ve fasta kaldilar ama asimilasyonda basarili oldular. bakmayin cezayirde soykirim yaptilar geyiklerine hepsi kapagi fransaya atmak icin bahane ariyor cezayirde. osmanliyla ilgili hicbirsey hatirlamiyorlar muslumanlik disinda hicbir ortak payda gormuyorlar bizle. simdi bakin amerikaya buraya gocmen olarak kim nereden gelirse gelsin 2 nesil sonra gecmisle hicbir bag kalmiyor yasam tarzi ve kultur anlayisiyla tamamiyle amerikanlasiyor, bu devlet politikasi melting polt diyorlar galiba. buradan olayi turkiye cumhuriyeti ve onu kuran ittihatcilara getirirsek soyle bagliyim. bana gore ittihatcilar ve cumhuriyeti kuran kadrolar her konuda elestirilebilir ama once muslumanlik sonra turkluk cercevesinde bir ust kimlik olusturmada hakliydilar aksi takdirde bugun turkiye yerine 3 - 4 devlet olurdu. her ne kadar yontemleri bir derece elestirilsede ermenileri tehcire tabi tutarken hakliydilar, ayni sekilde yunanistan ile yapilan mubadelede de, bazi asiriliklari olmakla birlikte gunluk yasamda yapilan reformlarda da. halki musluman bir turk ulusu insa etmede de kurtler disinda basarili oldular. onlar da bir iki nesil sonra bu durumu kabullenirler tabi devlet ince ve akilli bir politika olusturursa.

Mister No dedi ki...

Problem sizin de işaret ettiğniz gibi Türk olmak iyidir, diğerleri kötüdür mesajinin verilmeye çalışılması.Hele Alevi-Kürtseniz durum daha vahim çünkü sizin bir kısmınız Ermeni dönmesidir. Ermeni sözcüğünün de Türk Milletinin zihninde olumsuz bir çağrışım yaptığını çok iyi biliyor. Velhasıl bu Kürt Aleviler Ermeni dönmesidir bunlardan her türlü kötülük gelir demektir bu.
Bu bizim 12 Eylül'ün TTK sının "Türkologları" Kürtlerle Ermenilerle uğraşırken, elin Danimarkalı Thomsen'i gibileri bunların yapması gereken işleri yapıyor.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Orhun-Yenisey_Yaz%C4%B1tlar%C4%B1

faruk ekmekci dedi ki...

Gecenlerde de Erbakan Hoca Chirac'ın "hepimiz Bizans'ın torunlarıyız" lafı üzerinden AK Partilileri eleştiriyor ve ekliyordu: "Biz Fatih'in torunlarıyız".

Trajikomik bir durum açıkcası. Irk mefhumundan olabildiğince uzak bir millet sistemi üzerine bina edilmiş bir medeniyetin torunlarının dedelerinin ırklarını övünme ya da yerinme mevzuu yapması saçmalıkların zirve noktası olsa gerek.

Osmanlı bugün belki çoğumuzun hazmedeyeceği kadar aşmıştı ırk sorununu. Osmanlı'nın ne Grekoromen sevdası vardı, ne de saf Türklük saplantısı. Bir "ben-i Adem" projesiydi Osmanlı'nınki.

11,12, ve 13. yüzyıllarda Anadolu'ya gelen müslüman nüfusla o zamanlar burada yaşayan yerli (Bizans/Rum/Ermeni) nüfusunu karşılaştırıp çıkan sonuca devşirme sistemi ve gayrimüslim hanımlarla evlenme siyasetini de eklediğimizde Niyazi Öktem Hoca'nın "Osmanlı müslüman olmuş Bizans'tır" tezi pek anlamsız gelmiyor.

En iyisi genlerimizi pek kurcalamayalım!

http://fekmekci.blogspot.com/2007/07/bizansn-ocuklar.html

Adsız dedi ki...

Türkiye'nin bilimsellikle yakından uzaktan alakası olmadığı, teknolojide dışarıya bağımlı olduğu, şiddet, hurafe, sapkınlık ve sofuluk yolunda ilerlediğini göz önüne alırsak GERÇEKTEN üzülüyorum! ve GERÇEKTEN bu canım ülkenin içine daha fazla edilmesini görmemek için DEF olup gitmek istiyorum!

Bir TTK başkanının da çıkıp zırvalaması bana hiç saçma gelmiyor! elinde liste varmış ama açıklamayacakmış! tarzı beyanlar bu adamların bazı kurumların başına ne şekil ve nasıl geçtiği sorusunu düşündürücü bir şekilde kendime sordurtmakta!!

Bilmem kaç darbe görmüş, bilmem kaç hükümet kurulmuş, hırlısı hırsızı altını üstüne çevirmiş, güzel insanları öldürülmüş ya da pasifize edilmiş, düşünce özgürlüğü ya da kendini ifade etme özgürlüğünün olmadığı, ve hatta ÖZGÜRLÜK kelimesinin içine sıçıldığı bir ülke bana sadece boşuna okuduğum hissini veriyor...BOŞUNA...

Özge

T'Pol dedi ki...

Kafatascilik sacma birsey. Birisi gelse bana "senin genetik yapini inceledik. Turk olman mumkun degil. Zaten boyun ve ten rengin de Grek ve Iskandinav karisimi oldugunu gosteriyor" gibi birsey dese, bu vatandasa bir vururum, bir de yer vurur. Ben ozbeoz Turkum, cekik gozlu, orta boylu filan degilim ama ben kalben buyum ve bunu da kimse benden alamaz. Iste o kadar.

Irklarin ustunlugu konusuna hic girmemek gerek. Her irkin akillilari olabildigi gibi super suzme salaklari da vardir. Irkcilik konusunu kasiyanlar, yarin obur gun bunun kendilerini de vuracagini anlamayan salaklardir. Avrupali "dostlarimiz" bu isler konusunda uzman olduklarindan her daim bu konuyu kasimaya bayilirlar. Bizde de birkac akilsiz cikip sirf toplumu biraraya getireyim diye, bilimsel gercekleri carpitiyorsa, yaziktir, gunahtir. Adam "Ben Kurtum" diyorsa, ona "hayir, biz baktik, kafatasini da olctuk, vallahi sen Oguz Boyundan geliyorsun" desek benimsedigi kimlikten vaz mi gececek? Hic sanmam.

Ergun / ADANA dedi ki...

ERgun / ADANA
Sn. Blog Üyeleri,
Lütfen karşınızdaki insan hakkında düşüncelerinizi söylerken birazda medyanın her konuda(mesela ekomomi) çarpıtabileceğini düşünmedinizmi hiç, oysa ben burdaki birçok düşüncenin (özellikle ekonomi) medyanın gazına gelmediğini düşünüyordum.

Bir yazı :

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, 18 Ağustos 2007 Cumartesi günü Kayseri’de yapılan “Türk Tarih ve Kültüründe Avşarlar Sempozyumu”nda yapmış olduğu konuşmadan dolayı birkaç günden beri ağır bir bombardımanla linç edilmeye çalışılmaktadır. Herkesin “demokrasi, düşünce hürriyeti, akademik duruş” dediği Türkiye’de, bir profesöre, yargısız infaz yapılmak istenmektedir.
Sayın Yusuf Halaçoğlu ülkemizin yetiştirdiği nadir bilim adamlarından biridir. Kayseri’de yaptığı konuşma metni incelendiğinde, belirli gazetelerin ve bazı çevrelerin Halaçoğlu’nun sözlerini çarpıtarak bundan ideolojik ve siyasal rant sağlamaya yönelik girişimler olduğu görülür.
Türk Tarih Kurumu ve Yusuf Halaçoğlu başta Ermeni soykırım iddiaları olmak üzere devletimizin karşısına çıkarılan ve çıkarılacak olan millî konularda yıllardır bilimsel bir duruş sergilemektedir. Nitekim Ermeni soykırımı yalanlarına karşı onun yaptığı çalışmalar sayesinde ülkemiz, bunun destekçisi bütün dünya devletlerine rest çeker hale gelmiştir.
Herkesçe bilinmektedir ki, Türk Tarih Kurumu bazı çevrelerin Türk kimliğine, millî varlığımıza ve tarihi konularımıza ilişkin yaptıkları kampanyalara karşı en büyük engellerinden biridir. Sayın Halaçoğlu’nun sözlerini çarpıtan bazı çevreler , hükümeti baskı altına almak suretiyle de Sayın Yusuf Halaçoğlu’nu alaşağı etmeyi düşünmüşlerdir. Böylece bir taraftan Ermeni soykırım iddialarına karşı duran kesimlere darbe vurmuş, diğer taraftan ise önemli bir kurumun millî bilinç zemininde faaliyet göstermesine sıcak bakmayacak, zihniyetlerine uygun yeni bir yönetimin iş başına gelmesinin kapılarını açmış olacaklardır.

Buna karşı hükümetin de uyanık olmasını istiyor, Sayın TTK başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nu destekliyoruz.

Her zamanki gibi reel bakmanız ricası ile....

Mister No dedi ki...

Ergeun Bey,
Biraz reel bakalım ve soralım Halaçoğlu Ermeni soykırımı iddiaları karşısında ne yapmıştır mesela? nasıl bir faydası olmuştur?

Unknown dedi ki...

ne mi yapmis
adamı isvicre de mahkum ettiler,

niye
ermeni iddialarina karsi saglam belgeler ve kanitlar getirdi diye

ne yazik ki saftirik liberal gecinenler, adamin konusmasisi captirip, carmiha germeye calisiyorlar

dusunce ozgurlugu sadece kendileri icin var demek ki.

t'pol ve ergun'un yorumlari guzel olmus

Unknown dedi ki...

ismail'in analizi de iyi (biraz uzunca olasa da)

Mister No dedi ki...

Sayin Alp,
İsviçrede Halaçoğlunu mahkum etmediler. Sadece savcilik sorusturmasina uğradı ve bir şey olmadı. Bildiğiniz gibi Doğu Perinçek de aynı şekilde şov yaptı İsviçrede.
Ermeni iddialarına karşı sağlam belgeler getirdiği için Yahudi klubu ADL Ermeni soykırımını kabul etti?
Şimdi sen buna de itiraz eden hakem yunandı,saha kaygandı edebiyatı yaparsın.
Düşünce özgürlüğü derken, ifade özgürlüğünü kastetmiş olmalısınız. Halaçoğlu'nun ifade özgürlüğü var zaten, halkı kin ve nefrete teşvik ederek bölücülük yapma özgürlüğü bile var.
Bir de kendi beyninle düşün!

Adsız dedi ki...

Ekonomitürk'e yakıştıramadığım bir ciddiyetsizlik.

Hocanın konuşmasını dinlediniz mi? Veya seyrettiniz mi? Hayır! Atilla Hoca'nın sözlerini, geri zekâlı gazeteceilerden dinleyip de onu yargılayanlar gibi yazmış da yazmışsınız.

Etniklerin hissettiği ezikliği kaşıyan, bunu da onlara iyilik sanan provokasyonlara gayet güzel alet olmuşsunuz, kutluyorum!

Bir adamın sözlerini kendi ağzından dinlemeden onu yargılamak ilkelliktir, basiretsizliktir, cehalettir!

Yazıklar olsun!