Finans ve Ekonomi Kitaplari

Bir okuyucumuz hangi finans ve ekonomi kitaplari okudugumuzu ve tavsiye ettigimizi sormus:

Boğaziçi Üniversitesi 3. sınıf ekonomi öğrencisiyim, amacım iyi bir ekonomist olmak ama tam olarak kendimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum, bu konuda bana tavsiye verirseniz sevinirim. Ekonomi ve Finansın her alanına ilgiliyim, türev araçlardan hedge funds'a kadar, hangi kitabı okumalıyım hangi siteye girmeliyim sizin bilgi birikiminiz kuşkusuz daha yüksek ve yardımınızı rica ediyorum. Buna ek bir sorum olacak, hsbc'de araştırma ve hazine bölümlerine stajyer olarak girme gibi bir durumum var hazine satış masası sizce kendimi geliştirme açısından iyi bir yer mi? hazien satısın tam olarak ne yaptığınıbilmiyorum, ki satış pazarlama gibi işleri sevmiyorum belki hazinedir farklıdır diyorum.

Vakti olan, konudan da anlayan arkadaslar yorumlar kismina tavsiyelerini yazarlarsa sevinirim.

5 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

sorumu daha da spesifik hale getirmeyi uygun buldum,
ortalamam şu an 3.24/4.00, önümde iki sene daha var ama heralde LSE'ye kabul için yeterli ortalamaay sahip olamam, bu işte iyi yerlere gelmek istiyorum, 5 ay askerlik yapmak istemiyorum yurt dışında MS, GS, ML, benim için hayal mi? Eğer öyleyse şimdiden beklentilerimi düşüreyim ki ileride hayal kırıklığına uğrmayım
saygılarımla...

ekşi iktisat dedi ki...

oncelikle ortalamani, ozellikle ekonomi derslerinin notlarini yuksek tut derim ben. yuksek notlar hem transkriptinde guzel duracak, hem de master basvurularinda sana iyi referanslar saglayacaklar. bu ozellikle gelecekte egitimin icin cebinden para cikartamayacaksan onemli.

ne ogrenmen gerektigi ise ne istediginle alakali. ama genel olarak matematik, istatistik ve programlama dillerini ogrenmek faydalidir. bu alanlarda bugun ne ogrensen kar, ve ne kadar cok sey ogrenirsen o kadar iyi. ekonomiyle beraber bu konularda saglam bir altyapin olursa ilerde sirtin yere gelmez. tabii amacin ekonomist olmaksa...

cok zamanim yok su an. ama bir sorun olursa, profilimdeki mailden bana ulasabilirsin.

ekşi iktisat dedi ki...

bu arada pozitif dusunmende ve hedefini biraz yuksek tutmanda fayda var bence. ortalaman kotu degil. ama daha yuksek olursa daha iyi olur elbet.

Dr.Firma dedi ki...

Hazine satışta bir tür pazarlama aslında ,sizin staj yapacağınız birim TMU ise burada 2 çeşit background 'u olanlar var.
1.si hazine fiyatlama tarafından gelenler ,bu arkadaşlar konuya daha fazla hakim görünüyor ,
2.si direkt olarak veya başka birimlerden gelip burada başlayanlar ,
Her ikiside fiyatlama masasından görüş alarak görüşlerini müşterilerine aktarıyorlar.
Ayrıca müşteri ziyareti yapıyorlar ,satış hedefleride var.
Başlangıç için iyi bir bölüm olabilir.Yinede beklentilerinizle uyuşup uyuşmadığını anlamak için bir staj dönemi geçirmekte fayda var.

kerem kagan dedi ki...

Ortalaman bogazici sartlarinda hic fena degil. Ayrica master/doktora basvurularinda en ileri seviyedeki econ/math derslerinden aldigin notlar daha onemli olacaktir. Ucuncu sinifta 3.90 ortalama getirsen, bu genel not ortalamana yansiyan yukselisten cok daha fazla anlam ifade eder.

Bunu da yapmaman icin bir sebep yok. Turkiye'de ogrenciler cok az calisiyorlar. Bu sene bir iste calismak zorunda olmadigini varsayarsak, cok rahat haftada 40 saat ders calisabilirsin. Istedigin ortalamayi da getirebilirsin.

Doktora yapacaksan real analysis dersi al.