Sendika imamına sahip çık

Normalde es geçme ihtimalim yüksek olan şu haber, sitemizde epeydir rastlanmayan hararetli bir tartışmanın devam ettiği şu yazı ile ilgili olduğu için dikkatimi çekti. Habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Antalya’nın Kaş İlçesi Gökçeören Köyü’nde vekil imam olarak görev yapan Ahmet Akpınar’ı, “İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslami törelere uygunluğunu kaybettiği” gerekçesiyle görevden almış. İmam hakkında, dini kıyafet giymeden namaz kıldırdığı, bazı günler cuma namazı saatinde camide bulunmadığı, düğünlerde alkollü içki içip oynadığı gibi iddialar varmış. İmam ise görevden alınmasına gerekçe gösterilen iddiaların iş sonrası davranışları ile ilgili olduğunu söylemekte ve mesai saatleri dışında istediği gibi hareket edebileceğini ima etmekte imiş.

Şimdi gelelim bu haberin "Camiler Özelleştirilsin" yazısı ile alakasına... Hatırlarsanız o yazı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası'nın imamların uzun çalışma saatlerini gerekçe göstererek 300 YTL fazla mesai ücreti talep etmelerine dayanıyordu. Bu talep sendikanın imamlığı mesai saatleri içinde yapılan bir iş ve meslek olarak kabul ettiği anlamına geliyor. Eğer imamlık gerçekten böyle bir iş ise imamın mesai saatleri dışında nasıl bir hayat sürdüğünden kime ne? İster içer, ister ..çar. İstediği kıyafetle de gezer dolaşır. Namazı alkollü olarak ve de şortla kıldırmaya kalkmadıktan sonra Diyanet buna ne karışır? İşte bu nedenle ben şimdi Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası'nı Ahmet Akpınar'a sahip çıkmaya çağırıyorum. Tutarlılık bunu gerektiriyor çünkü.

Haa, diyeceksiniz ki mahalleli böyle imam istemez. Onun da kolayı var. O zaman bu memur imam uygulamasından vazgeçilir, mahalleli kendi içinden gerçekten bir imamda aranan özelliklere sahip birini seçer. Ben bu konuda fazla bilgili değilim ama imamın manasının aslında önder, lider olduğu söylenmiyor mu? Eğer öyleyse mahallelinin kendi arasından imamını seçeceği bu uygulama işin aslına da cuk oturacak demektir. Vergi mükellefleri olarak bizim bu uygulamadan kazancımız ise bütçedeki bir gider kaleminin ortadan kalkması olacaktır.

4 Yorum Var.:

mr. brooks dedi ki...

Sayin Ekodok,
pedofil olup bu egilimini sadece is saatleri haricinde yasadigini ifade eden bir kres ogretmeninin bulundugu krese cocugunuzu emanet eder misiniz?

mr. brooks dedi ki...

bu arada sozkonusu imam icin kesinlikle olumsuz dusunmuyorum benzetmeden o anlam cikmasin. anladigim kadariyla kendisine yoneltilen suclamalarin bir kismi haksizmis.
yalniz mantigi kapamadim, sorum ona yonelikti.

ekodok dedi ki...

Bu yazıdan bunu anladıysanız suç sizde değil bende. Demek ki kendimi iyi ifade edememişim. Benim demek istediğim böyle imamlar olsun değil ki. Son paragrafta söylediğim gibi, imamlığı memurların değil, gerçekten bu işi yapabilecek kişilerin yapması. Biraz ironi yapalım dedik ama yine beceremedik anlaşılan.

mr. brooks dedi ki...

ben de soyledigime aciklik getirme babinda birsey ekleyeyim:

bazi islerde sosyal hayat ile is hayati arasinda kesin sInIrlar koyulamayacagi fikrindeyim diyeyim..